שתף קטע נבחר

 

פרס ביטחון ישראל למפתחי "חץ 3": "הציבור לא יודע כמה הוא חייב לכם"

בטקס שהתקיים זו השנה ה-60 הוענק הפרס לפרויקט שפותח בין היתר ע"י התעשייה האווירית. בין השאר הוענק הפרס לשתי בכירות מרפאל ומתע"ש. הנשיא ריבלין: "בחרתם להקדיש את היצירתיות שלכם למדינה. זה לא מובן מאליו". הפרס הוענק גם לפרויקט של משרד רה"מ שנותר עלום

 

פרס ביטחון ישראל למפתחי "חץ 3"    (באדיבות דובר צה"ל)

פרס ביטחון ישראל למפתחי "חץ 3"    (באדיבות דובר צה"ל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

פרס ביטחון ישראל הוענק הערב (יום ב') לפרויקט "חץ 3", המשמש שכבת יירוט עליונה במערך ההגנה האווירית, ומיועד ליירט טיל קרקע-קרקע ארוכי טווח. במקביל הוענק הפרס לפרויקט נוסף שלא נחשף.

 

בטקס, המתקיים בפעם ה-60, ניתן הפרס מדי שנה לפרויקטים ופעילויות שתרמו לביטחון המדינה ולשמירה על עוצמתה. הוא הוענק בבית הנשיא על ידי ראובן ריבלין, שר הביטחון אביגדור ליברמן, הרמטכ"ל גדי אייזנקוט ומנכ"ל משרד הביטחון אלוף (מיל') אודי אדם.

 

"חץ 3" מומש על ידי שילוב של תעשיות ביטחוניות - התעשייה האווירית כקבלן ראשי, תעש מערכות ורפאל - עם מנהלת "חומה" במשרד הביטחון וחיל האוויר. הוא נחשב לאחד המיירטים הטובים בעולם, ובעל טווח ארוך טווח יותר, גבוה יותר (הרחק מעל האטמוספירה) והוא מדויק הרבה יותר.

 

ההיסטוריה של חץ 3    (צילום: דובר צה"ל)

ההיסטוריה של חץ 3    (צילום: דובר צה"ל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ניסוי חץ 3. ארכיון (צילום: אגף דוברות והסברה, משרד הביטחון) (צילום: אגף דוברות והסברה, משרד הביטחון)
ניסוי חץ 3. ארכיון(צילום: אגף דוברות והסברה, משרד הביטחון)

בין מקבלות הפרס בלטו שתי נשים בכירות שעלו על הבמה: איילת שפירא מרפאל - סמנכ"לית בכירה וראש חטיבת מנו"ר (מנועים ורשק"ים) וא', ראש מנהלת הנעה בתע"ש מערכות. הפרס הנוסף הוענק לפרויקט העלום שפותח ויושם על ידי משרד ראש הממשלה ואגף המודיעין בצה''ל. זכייתו נומקה בכך שהוא כולל "תעוזה מבצעית יוצאת דופן, ששולבה עם חדשנות טכנולוגית מרשימה".

הטקס בבית הנשיא, הערב (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
הטקס בבית הנשיא, הערב(צילום: דובר צה"ל)

את הרעיון להענקת פרס ביטחון ישראל הגה ראש הממשלה הראשון, דוד בן גוריון, שרצה להעניק ביטוי לתרומת אנשי הפיתוח. הפרס נקרא על שמו של אליהו גולומב ז"ל, מפקד ארגון "ההגנה". עד היום זכו בפרס 178 פרויקטים, ויותר מ-1,000 חתנים וכלות. 52 איש זכו בפרס פעמיים. שבעה אנשים זכו יותר מפעמיים.

 

בין הפרויקטים שזכו בפרס ביטחון ישראל בעבר ניתן לציין את תת מקלע העוזי, רובה הגליל, מטוס הכפיר, טיל הגבריאל, טיל הפופאי, טנק מרכבה סימן 3, משפחת טילי אוויר-אוויר של רפאל החל משפריר (בשנות ה-60) וכלה בפיתון 4 (בשנות ה-90), מערכות ההגנה מפני טילים (החץ וכיפת ברזל), מערכת "מעיל רוח" להגנה אקטיבית על טנקים ונגמ"שים מפני ירי טילי נ"ט, מערכת צי"ד ועוד.

 

הנשיא ריבלין אמר בטקס הערב: "הציבור הישראלי לא יודע עד כמה הוא חייב לכם, הזוכים. מי שחי באזור שלנו יודע שעלינו להיות זריזים יותר, חדים יותר ומתוחכמים יותר כדי לנצח את מבקשי רעתנו. בחרתם להקדיש למדינה את כוחות היצירה שלכם. לא לעשות לביתכם, להמתין עם האקזיט. בשנת 2017 אין זה מובן מאליו. בעידן הזה מי שמקדיש את עצמו, את יצירתיותו, את יזמותיו ואת חלומותיו לביטחונה של ישראל, ראוי להוקרה ולכבוד ומעל לכל לחיבוק גדול מכל אזרחי ישראל".

 

שר הביטחון ליברמן אמר: "היתרון שלנו זה לא גודל השטח של המדינה שלנו, ולא האוכלוסיה הענקית, אלא המוח היהודי. כל מה שאנו רואים כאן זו תוצאה של עבודתכם. אין ספק שאם אתה לא יודע לפתח את היתרון היחסי שלך אתה לא שורד בתחרות הפרועה שקיימת בעולם ובמיוחד באזור שלנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מנהלת חומה במפא"ת, משרד הביטחון
מערכת חץ 3
צילום: מנהלת חומה במפא"ת, משרד הביטחון
מומלצים