שתף קטע נבחר

 
 צילום: גטי אימג'ס

זה זמן דשא / "נקודות משחק"

פדרר או נדאל? מארי או ג'וקוביץ'? אזרנקה או קביטובה? ולאן תגיע אוסטפנקו? רגע לפני שטורניר ווימבלדון מתחיל ביום שני, נעזרנו בכם ובתוצאות הסקר של ynet כדי להיערך לקראת שבועיים של טניס בצבעי לבן-ירוק

 

צפו במארי מדבר לקראת ווימבלדון

צפו במארי מדבר לקראת ווימבלדון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

במשך כל התקופה האחרונה הצבעתם בכל הכוח לסקר ווימבלדון החגיגי שלנו, וחוויתם דעה לגבי כל הסוגיות הבוערות והבולטות של הטורניר הצפוי אצל הנשים והגברים כאחד. עכשיו הגיע הזמן לסכם את ההצבעות שלכם, להעלות הילוך בהכנות ולהיכנס בצורה אלגנטית לאווירה עם תובנות אחרונות בהחלט.

 

 ( ) ( )

 

מה לדעתכם ג'וקוביץ' יעשה בווימבלדון?

רק 12 אחוזים מכם חושבים שיזכה בתואר

 אם רוצים לקבל עדות למפלס הלחץ של נובאק ג'וקוביץ' לפני ווימבלדון, מספיק לבחון את ההיסטוריה שלו אל מול ההחלטה להשתתף בטורניר ההכנה באיסטבורן (בעזרת כרטיס חופשי).

 

בשבע השנים האחרונות הוא לא הטריח את עצמו לטורנירים מהסוג הזה, בין היתר כדי לא להשקיע אנרגיות מיותרות אחרי עונת חימר מפרכת. השנה הנסיבות הכריחו אותו לחרוג מהמנהג, ורק הזמן יגיד אם מדובר בצעד חכם או פזיז.

 

בפאניקה? נובאק ג'וקוביץ' בטורניר איסטבורן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בפאניקה? נובאק ג'וקוביץ' בטורניר איסטבורן(צילום: רויטרס)

 

ג'וקוביץ' הגיע לרולאן גארוס עם רוח חדשה במפרשים, מאמן חדש מלא בהילה בתא שלו וניסיון להפיץ אופטימיות לכל מי ששאל לשלומו. החיוביות הזאת החזיקה עד רבע הגמר מול דומיניק תים, אותו תים שג'וקוביץ' פירק לחתיכות בחצי הגמר ברומא. בצרפת תים היה אחראי לבייגל הראשון על הראש של ג'וקוביץ' בטורניר גראנד סלאם מאז אליפות ארה"ב ב-2005, וריסק את הביטחון שבנה הסרבי בהרבה מאמץ, בעיקר מנטלי, במשך שבועות. הקלות שבה האוסטרי גרם לג'וקוביץ' להיראות כמו הולוגרמה של עצמו הייתה הפתעה עצומה גם לנוכח התקופה המבולבלת שעוברת עליו.

 

ג'וקוביץ' יגיע לווימבלדון מהמקום הרביעי בעולם, סיטואציה חדשה וזרה לו. בפעם האחרונה שהופיע באול אינגלנד קלאב כשהוא מחוץ לשלישייה הראשונה השנה הייתה 2009, ודודי סלע היה היריב האחרון שניצח (בשמינית הגמר, לפני שהפסיד לטומי האס ברבע). הניסוי המתוקשר עם אנדרה אגאסי לא התברר כהצלחה מסחררת בפריז, אבל הוא צפוי להימשך גם בלונדון. אם ג'וקוביץ' יחזור למקום שבו החל המשבר הגדול שלו (עם ההפסד הסנסציוני אז לסם קוורי בסיבוב השלישי) ויעצור את כדור השלג (שזה אומר: להגיע לפחות לגמר), נדע שהבחירה שלו להגיע לאיסטבורן הייתה נכונה - ובעיקר שהוא עדיין לא אמר את המילה האחרונה.

 

סיטואציה חדשה וזרה לו. ג'וקוביץ' (צילום: EPA) (צילום: EPA)
סיטואציה חדשה וזרה לו. ג'וקוביץ'(צילום: EPA)

 

מה הסיכוי לקבל גמר בין נדאל לפדרר?

55 אחוזים מכם חושבים שנמוך, 59 אחוזים טוענים: פדרר יגיע רחוק יותר

אח, טורניר אוסטרליה. רוג'ר פדרר, רפאל נדאל, הפתעות, ריגושים, רומנטיקה - היה בו כל מה שצריך ויותר מזה כדי לפתוח בצורה המושלמת שנת טניס חדשה. חמישה חודשים עברו מאז הפעם האחרונה שבה פדרר ונדאל הופיעו באותו טורניר גראנד סלאם, ובווימבלדון זה יקרה שוב.

 

אז מה הסיכוי שפדרר ונדאל ישחזרו את המפגש הקסום ביניהם מהגמר במלבורן, אתם שואלים? על פניו הנסיבות שהובילו לאותו פיניש מדהים לא השתנו, אבל אתם עדיין סקפטיים. אפשר להבין. שניהם בטופ 5, בזמן ששני שחקנים אחרים שמרכיבים את החמישייה הראשונה (ג'וקוביץ' ואנדי מארי) נמצאים בכושר נוראי ואחד (סטן ואוורינקה) היה ויישאר תעלומה (גם אחרי שהעפיל לגמר רולאן גארוס). ועדיין, התחושה היא שעימות ביניהם במעמדים כאלה מספק אוטומטית חוויה נדירה בעוצמתה ב-2017, ושצריך לקרות משהו לא רגיל כדי שאחת כזו תתרחש שוב בפרק זמן קצר יחסית.

 

הנסיבות מאוסטרליה לא השתנו. נדאל ופדרר (צילום: getty images) (צילום: getty images)
הנסיבות מאוסטרליה לא השתנו. נדאל ופדרר(צילום: getty images)

 

ניתוח קר ומחושב של המציאות, עד כמה שקשה לעשות אותו כשמדובר בשני הטניסאים הכי לא קרים או מחושבים בסבב, מראה שלא מדובר בתחזית הרפתקנית מדי. על הכושר האדיר של רפאל נדאל לא צריך לספר לכם: אין הרבה שחקנים שזכו בגראנד סלאם בקלות המדהימה שבה נדאל זכה ברולאן גארוס.

 

מי כמוהו יודע שהדשא זה סרט אחר, אבל בשנים היפות שלו הוא הראה שהוא יודע לעשות את המעבר אליו בצורה חלקה (בין 2006 ל-2008 וב-2010-2011 הגיע לגמרים בווימבלדון אחרי זכיות ברולאן גארוס). במצבו הוא יכול לעשות את זה גם השנה, גם אם לא שיחק אפילו פעם אחת על הדשא מאז פריז ויגיע אליו קר יותר בהשוואה ליריב המושבע.

 

אנחנו בטח לא נתנגד לעוד מפגש ביניהם (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אנחנו בטח לא נתנגד לעוד מפגש ביניהם(צילום: EPA)

 

בעקבות הזכייה התשיעית בטורניר הבית שלו, ההצגה בגמר מול אלכסנדר זברב, העונה המופלאה והעובדה שסומן כפייבוריט של סוכנויות ההימורים לזכייה, קשה שלא לצפות להופעה מוצלחת של פדרר בווימבלדון. אחרי התקלה בשטוטגרט עם ההפסד לטומי האס (כן, שוב הוא) הוא הוריד מעצמו חלודה בהאלה בצורה משביעת רצון, והדילוג המוחלט על כל עונת החימר אמור להוכיח את עצמו בשבועיים הקרובים. אחרי שהרים לעצמו את רף הציפיות במלבורן, הוא הגיע לכאן כדי להשאיר אותו גבוה, ולהמשיך לרגש. זה לא יהיה לו פשוט. אם נדאל ייתקל בו שוב, אנחנו לא נתלונן.

   

ומה עם אנדי מארי? יצליח להגן על התואר שלו?

ברוב חד משמעי של 71 אחוזים: אין סיכוי

ב-19 ביוני חגג אנדי מארי את בוא עונת הדשא עם GIF של בארני סטינסון מ"איך פגשתי את אמא". בפוסט הוא שאל בחיוך: "מישהו אמר 'עונת הדשא'?". לא עבר הרבה זמן עד שנחת לקרקע עם ההפסד המוקדם לג'ורדן תומפסון בקווינס, טורניר בו זכה בשנתיים האחרונות וחמש פעמים סך הכל. ב-2013 ו-2016, שנתיים שבהן הלך עד הסוף בתחרות הזאת, הוא גם הלך עד הסוף בווימבלדון. כשהודח בשלבים מוקדמים כמו ב-2012 ו-2014 הוא הגיע בווימבלדון לגמר ולרבע הגמר בהתאמה.

  

מארי, שעדיין מדורג ראשון בעולם, יקנה (ובלא מעט כסף) את האופציה הראשונה מהשתיים הללו לנוכח חוסר היציבות הגדולה שמאפיינת אותו לאורך כל העונה. הוא גם זוכר שהוא צריך להגן על 2,000 נקודות אחרי הזכייה שלו בתואר בשנה שעברה כדי למנוע מהכיסא עליו הוא יושב בפסגה לרעוד.

 

המקום הראשון בעולם בסכנה ממשית. מארי (צילום: getty images) (צילום: getty images)
המקום הראשון בעולם בסכנה ממשית. מארי(צילום: getty images)

 

זו מסתמנת כמו משימה כמעט בלתי אפשרית עבור שחקן שהפסיד כשליש מכמות המשחקים שלו העונה, אבל זה בטח לא השלב להספיד אותו. גם לרולאן גארוס הוא הגיע מעמדת נחיתות ברורה אחרי תקופה קשה, ולמרות הכל התעקש לשדר ביטחון. מאחורי ההתעקשות הזאת עמדה יכולת שעלתה על הציפיות וקירבה אותו מרחק מערכה אחת מהעפלה לגמר, שם כנראה היה מפסיד לנדאל.

 

כמו ג'וקוביץ', גם מארי שינה תוכניות בהתאם לסיטואציה והכניס ללו"ז שלו (שהתרוקן כתוצאה מהפנצ'ר הלא צפוי בקווינס) שני משחקי הכנה. הבעיה היא שהוא נאלץ לבטל את שניהם בגלל כאבים מטרידים בירך, והם עשויים להפריע לו גם בווימבלדון. אחרי שתכנן לתרום את הכסף שירוויח בקווינס למשפחות ההרוגים מהשריפה בלונדון, הוא ינסה לרומם את מצב רוחה של האומה שלו נגד כל הסימנים והסיכויים.

 

אנדי מארי. ינסה לרומם את מצב הרוח בממלכה (צילום: getty images) (צילום: getty images)
אנדי מארי. ינסה לרומם את מצב הרוח בממלכה(צילום: getty images)

 

לאיזה קאמבק אתם יותר מחכים אצל הנשים - קביטובה או אזרנקה?

63 אחוזים מחכים לאזרנקה

אחת חוזרת להופעה ראשונה בטורניר גראנד סלאם מאז ההפסד בסיבוב ראשון של רולאן גארוס 2016. סיבת ההיעדרות: חופשת לידה. השנייה ממשיכה בתהליך הקאמבק מעורר ההשראה אחרי חצי שנה בחוץ. סיבת ההשבתה: שוד וניסיון דקירה בביתה. קביטובה מנסה לשכוח מהטראומה והיא אחרי הופעה בטעם חמוץ-מתוק בפריז ועונת דשא מעולה (במהלכה זכתה בטורניר ברמינגהאם).

 

השחקנית הכי טובה בסבב שהיא לא סרינה וויליאמס. אזרנקה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
השחקנית הכי טובה בסבב שהיא לא סרינה וויליאמס. אזרנקה(צילום: EPA)

 

לקביטובה יש מטען "ווימבלדוני" שאין לאזרנקה, עם שתי זכיות בתואר ב-2011 ו-2014 שהעלו אותה לגדולה והקנו לה מעמד של שחקנית דשא בקליבר אחר. לאזרנקה יש את הילת ה'שחקנית הכי טובה בסבב שהיא לא סרינה וויליאמס' שעדיין אין לקביטובה, כל עוד היא בריאה, לא הריונית ומתפקדת.

 

שתיהן בנות 27. שתיהן יכולות להגיע רחוק מאוד, בטח בנסיבות הקיימות ובסבב שחסר את המלכה שלו. שתיהן חשובות לסבב כזה, ובהיעדר כוכבות אחרות יכולות להפוך בעצמן לכוכבות החדשות-ישנות שלו. טורניר ווימבלדון עשוי להיות נקודת התחלה קלאסית עבורן לפרק חדש ונוסף של הישגים. רק אל תבקשו מאיתנו להכריע למי מהן אנחנו מחכים יותר.

 

טראומת הדקירה מאחוריה. פטרה קביטובה (צילום: Getty Images) (צילום: Getty Images)
טראומת הדקירה מאחוריה. פטרה קביטובה(צילום: Getty Images)

 

ילנה אוסטפנקו - סינדרלה לטורניר אחד או כאן בשביל להישאר?

ברוב של 58 אחוזים: היא הדבר הבא, ולא תיעצר גם על הדשא

אם אזרנקה וקביטובה יאכזבו, ובואו נקווה שזה לא יקרה, הנה אחת שיכולה לגבות אותן. ילנה אוסטפנקו הגיעה לרגע הזה שבו היא כבר לא האנדרדוג המובהק שהייתה; בעקבות הזכייה ברולאן גארוס כולם מכירים אותה ואת התופעה שהפכה להיות, ועם ההיכרות מגיעות הציפיות. עם הציפיות מגיע הלחץ המפורסם והמעיק שהכריע כמה נסיכות לרגע כמוה. עד שיוכח אחרת, היא עדיין כזאת.

 

עם ההיכרות באות הציפיות. אוסטפנקו אחרי הזכייה ברולאן גארוס (צילום: גטי אימגס) (צילום: גטי אימגס)
עם ההיכרות באות הציפיות. אוסטפנקו אחרי הזכייה ברולאן גארוס(צילום: גטי אימגס)

 

אז הנה, ילדה, יש לך הזדמנות להוכיח שאנחנו טועים. כשהטופ 10 ניצב במרחק קצר ממך ומחכה שתיכנסי בשעריו, יש לך צ'אנס להראות שלא הגעת עד הלום כדי להחמיץ אותו. שאת לא עוד אחת מאלה.

 

הסגנון ההתקפי שלך תפור למידותיו של הדשא, והטורניר שבו תשחקי מיום שני הקרוב מחבק בשתי ידיים סיפורי סינדרלה כמו שלך. זה הזמן להראות שהרוב צודק (למרות ההפסד לג'ואנה קונטה בסיבוב השלישי באיסטבורן), שהמקום ה-14 שבו את נמצאת כרגע הוא רק תחנת ביניים זמנית עבורך, ואת באמת יכולה להיות הדבר הגדול הבא.

 

הסקר נערך בשיתוף פלטפורמת Apester.


פורסם לראשונה 29/06/2017 10:43

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים