שתף קטע נבחר

 

איש אופוזיציה סורי: "הרוב אצלנו מבינים שהאויב הוא איראן ולא ישראל"

סאלים הודייפה היה קצין בצבא המשטר, ולפני 27 שנה ערק למערב. לאחרונה הוביל תוכנית לאימון כוחות סורים מטעם ארה"ב. "ישראל יכולה לעזור לנו יותר", הוא אומר. "הטיפול בפצועים שיפר את הדימוי שלה, אבל זה מוגבל כי התקשורת הערבית לא מדווחת". אסד ודאעש, הוא בטוח, בכלל משתפים פעולה

 

כך נראית הלחימה מעבר לגדר

כך נראית הלחימה מעבר לגדר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"יש לנו מידע מודיעיני שאסד עומד מאחורי דאעש וג'בהת אל נוסרה בסוריה. אסד מרמה את כולם בעניין הזה, גם את הרוסים. הוא זה שנותן להם הוראות. ישראל צריכה מאוד לחשוש מזה כי ההערכה שלנו היא שברגע שאסד יידחק לפינה וירגיש במצוקה - הוא יורה לדאעש לתקוף את ישראל. הם יהיו הקלף האחרון שלו, לנסות לגרור את ישראל למלחמה הזאת, כצעד של ייאוש".

 

כך אמר סאלים הודייפה, פעיל בארגון האופוזיציה הגדול "צבא סוריה החופשי", בפורום אירו-אסיה למדיה. הפורום נערך בשבוע שעבר, זו השנה ה-15, באסטנה בירת קזחסטן, בהשתתפות 600 איש מ-60 מדינות. בראשו עמדה ד"ר נאריגה נזרבייב, יו"ר ועדת החוץ של הסנאט ובתו של נשיא קזחסטן נורסולטאן נזרבייב.

"אנחנו לא צריכים את העזרה של ישראל. יש לנו רגליים בשטח, ואנחנו יודעים טוב מאוד מה דאעש עושה". סאלים הודייפה (צילום: איתמר אייכנר ) (צילום: איתמר אייכנר )
"אנחנו לא צריכים את העזרה של ישראל. יש לנו רגליים בשטח, ואנחנו יודעים טוב מאוד מה דאעש עושה". סאלים הודייפה(צילום: איתמר אייכנר )

הדברים נאמרו בפאנל בנושא "המשבר בסוריה – האם הסוף נראה באופק?" שבו השתתפו שר החוץ של קזחסטן קייראט עבדרחמנוב, נשיא טורקיה לשעבר עבדוללה גול וכן נציג מטעם צבא סוריה החופשי, עיתונאי המזוהה עם משטר אסד ועו"ד גלעד שר מישראל.

 

קזחסטן מארחת את השיחות להפסקת אש בסוריה בחסות רוסיה, טורקיה, איראן, ארה"ב והאו"ם. בקרוב תארח את המפגש החמישי בין משטר אסד למורדים שבו ידונו ביישום איזורי חיץ והקמת מנגנון פיקוח.

 

נציג צבא סוריה החופשי הודייפה, לשעבר דרוזי וקצין מודיעין בצבא סוריה שערק למערב, אמר בפורום כי אסד ודאעש הם כמו האיש והצל. "ברגע שתוציא את האיש הצל שלו ייעלם. יש לנו 57 גדודים בשטח ואף אחד לא שם עלינו את הזרקור. מדברים רק על דאעש שנתמך על ידי ממשל אסד, הוא בכלל הביא אותו לסוריה. אסד ודאעש הם האויבים שלי ואנחנו נלחמים בשניהם.

 

הודייפה הסביר על מה הוא מתבסס: "בכל פעם שתקפנו את דאעש, צבא סוריה בא לתקוף אותנו מאחור. כולם ידעו שגם דאעש וגם ג'בהת אל נוסרה הם יחידות מודיעין שנשלחו על ידי הסורים ואנחנו ממשיכים להילחם בהם. אסד הוא זה ששחרר רבים ממפקדי דאעש ואל נוסרה מהכלא. משטר אסד משחק בדם של אזרחי סוריה ולצערי הרב כך גם המעצמות. אף אזרח סורי לא יסכים לקבל את אסד כמנהיג סוריה בעתיד. אסד חייב לצאת מהמדינה".

 

"רוצים שלום עם ישראל"

שר החוץ של קזחסטן עבדרחמנוב אמר לקראת המפגש החמישי שיתקיים באסטנה, כי הוא אופטימי שניתן יהיה להביא לסיום המלחמה. "אנחנו בהחלט רואים אור בקצה המנהרה", טען. לדבריו, יש לברך על כך שממשל טראמפ הצטרף לשיחות באסטנה על סיום המלמה בסוריה, ומזכיר המדינה רקס טילרסון אף שלח למפגש האחרון את סגנו. "קזחסטן כמדינה מוסלמית נחשבת מתווכת הוגנת ואני חושבת שאנחנו יכולים להצליח איפה שאחרים נכשלו", הוסיף שר החוץ.

 

הודייפה לא מאמין ששיחות קזחסטן יצליחו. לדעתו מדובר במשחק מכור שרק נועד למשוך זמן לאסד ולרוסים להמשך הלחימה והשגת הישגים בשטח.

מימין: נציג צבא סוריה החופשי סאלים הודייפה, חוקר איראני, העיתונאי הסורי, נשיא טורקיה לשעבר עבדוללה גול ושר החוץ הקזחי קייראט עבדרחמנוב (צילום: ולאד סמיונוב) (צילום: ולאד סמיונוב)
מימין: נציג צבא סוריה החופשי סאלים הודייפה, חוקר איראני, העיתונאי הסורי, נשיא טורקיה לשעבר עבדוללה גול ושר החוץ הקזחי קייראט עבדרחמנוב(צילום: ולאד סמיונוב)
 

איש האופוזיציה סיפר שבתור קצין מודיעין בצבאו של אסד, האויב המרכזי שלו היה ישראל. בשנת 1990 ערק מהצבא הסורי וברח למערב. הוא מצא מקלט בדנמרק, שם פגש לראשונה בחייו ישראלים והתחבר איתם. בהמשך היה ראש התוכנית לאימון כוחות צבא סוריה החופשי על ידי הפנטגון. אחרי שנה של אימונים שהתקיימו בירדן – האמריקנים החליטו להפסיק את התוכנית ועברו לשתף פעולה עם הכורדים. 

 

הודייפה ציין כי ישראל מנהלת פעילות מודיעינית ענפה בסוריה, בעיקר אחרי דאעש, אבל לא מעבירה את המידע לאופוזיציה. "אנחנו לא צריכים את העזרה של ישראל. יש לנו רגליים בשטח, ואנחנו יודעים טוב מאוד מה דאעש עושה. אנחנו רוצים שלום עם ישראל. היום בקרב האופוזיציה בסוריה רוב האנשים מבינים שהאויב היא איראן ולא ישראל, ולכן יש סיכוי טוב שיהיה בעתיד שלום.

 

"ישראל צריכה לעשות יותר ולעזור למורדים. יש אצלנו אכזבה. יש גם לא מעט שחושבים שאתם בכלל עוזרים לאסד כי רואים שאסד שומר על הגבול. אני חושב שאתם יכולים להיות יותר פרו אקטיבים ולעזור לנו. לגבי הטיפול בפצועים בבתי החולים – הוא בהחלט שיפר את הדימוי של ישראל בעיני סורים, אבל רק בצורה מוגבלת. הסיבה היא שהתקשורת הערבית לא מדווחת על זה".

 

עימות ישראל-סורי על הבמה

בדיון בכנס פרץ עימות חריף בין עו"ד שר לבין עיתונאי סורי בשם אללה איברהים שמזוהה עם משטר אסד. שר ציין שישראל טיפלה מאז פרוץ המלחמה בכ-3,000 פצועים סורים וכי היא נמנעת מלהתערב במלחמה. הוא גם קרא למציאת פתרון שיבטיח את הוצאתם של אסד והאיראנים מסוריה. איברהים האשים את ישראל בהתערבות בוטה במלחמה בסוריה ואמר כי אותם פצועים שישראל טיפלה בהם הם "טרוריסטים" שטופלו וחזרו ללחימה.

 

גם נציג צבא סוריה החופשי וגם עיתונאית בריטית שעובדת בסוריה בשם שאהידה טולאגנובה ניצבו לצידו של שר, ואמרו שרוב הפצועים הסורים שטופלו בישראל היו אזרחים וחלקם נשים וילדים.

 

במהלך הכנס תקף נשיא טורקיה לשעבר עבדוללה גול את הדור החדש של המנהיגים בעולם. "המנהיגים היום מנצלים את התחושות של בני עמם ויש לכך השלכות. זה גורם להרבה בעיות. אני מקווה שהם יפסיקו לנהוג בצורה פופוליסטית ויתייחסו גם לערכים דמוקרטיים, לזכויות אדם ולשלטון החוק. זה גורם לכך שהיום אנשים בעולם חשים מדוכאים ומתוסכלים. הם מרגישים שמשאירים אותם מאחור ולא מטפלים בבעיות שלהם. הם גם משווים את אי השיוויון שלהם ברמה הגלובלית. זאת התוצאה של הפופוליזם. היא הופכת מסוכנת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איתמר אייכנר
סאלים הודייפה בקזחסטן
צילום: איתמר אייכנר
מומלצים