שתף קטע נבחר

 

הגישור, הילדים והרופאים: המשבר בהדסה, תמונת מצב

מה משמעות החלטת בג"ץ לכפות גישור על הצדדים? מה יקרה אם המהלך ייכשל ועל מה בכלל הסכסוך? שאלות ותשובות על המשבר הדרמטי ביותר בתולדות מערכת הבריאות בישראל

 

ילדים חולי סרטן, הוריהם ומפגינים נוספים אתמול בירושלים    (צילום: גיל יוחנן)

ילדים חולי סרטן, הוריהם ומפגינים נוספים אתמול בירושלים    (צילום: גיל יוחנן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הורים לילדים חולי סרטן הפגינו אתמול (ג') בירושלים, לאחר ששופטי בג"ץ קבעו אתמול בבוקר כי ההורים והרופאים יערכו הליך של גישור באופן כפוי. הורי הילדים שטופלו במחלקה ההמטו-אונקולוגית, שהביאו את המשבר עד בג"ץ, מתנגדים לגישור, אך בהדסה הודיעו כי הם מוכנים להליך. אז מה בעצם משמעות המהלך?

 

בג"ץ למעשה כפה על הצדדים להיכנס להליך של גישור. כלומר, הם יגיעו לפגישות עם המגשר וינסו להגיע לפתרון שיהיה מוסכם על כל הצדדים. מטרת הגישור היא לסיים את הסכסוך הדרמטי ביותר בתולדות מערכת הבריאות בישראל.

 

האם כולם הסכימו לגישור?

לא ממש: הורים - לא, רופאים שהתפטרו - רמזו שלא, הדסה - כן, משרד הבריאות - כן. הורי הילדים במחלקה ההמטו-אונקולוגית סירבו להליך. הרופאים לא החזירו תשובה חד משמעית אולם רמזו שהם מעדיפים הכרעה של בית משפט על פני גישור. מנגד נציגי בית החולים הדסה טענו שהם מקבלים את הצעת בית המשפט. משרד הבריאות גם הסכים לגישור ובירך עליו.

 

מתי יתחיל הגישור ועד מתי יימשך?

הגישור יתחיל כבר הבוקר. בשעה 9:00 ייפגשו ההורים עם המגשר. בשעה 10:30 ועד 11:30 ייפגשו נציגי משרד הבריאות עם המגשר, מ-11:30 ועד 12:30 ייפגש המגשר עם פרופ' זאב רוטשטיין, מנכ"ל הדסה. לאחר מכן עד השעה 13:30 מנכ"ל בית החולים שערי צדק בעיר, פרופ' יונתן הלוי, ייפגש עם המגשר. מ-13:30 והלאה ייפגש המגשר עם הרופאים המתפטרים. בית המשפט אמור לקבל עדכון על ההתקדמות עד מחר בשעה 11:00 בבוקר.

הדיון אתמול בבוקר בבג"ץ (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
הדיון אתמול בבוקר בבג"ץ(צילום: אוהד צויגנברג)

יגשר בין הצדדים. השופט רובינשטיין (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
יגשר בין הצדדים. השופט רובינשטיין(צילום: אוהד צויגנברג)

מה יקרה אם הגישור ייכשל?

אם הגישור נכשל והצדדים לא מוכנים להגיע לשום הסכמה, בית המשפט יצטרך לקבל החלטה. השופטים רמזו בדיון שככל הנראה לא יתערבו בהחלטה מקצועית של בית המשפט ולא יורו על פתיחת מחלקה חדשה בבית החולים שערי צדק, אך באופן תיאורטי האפשרות הזו קיימת.

 

מי יהיה המגשר?

בג"ץ קבע שהמגשר יהיה השופט בדימוס אליקים רובינשטיין ששימש עד לאחרונה משנה לנשיאת בית המשפט העליון, השופטת מרים נאור. השופט רובינשטיין יערוך את הגישור ללא שכר. בגלל שעדיין לא פרש באופן רשמי, רובינשטיין קיבל אישור מיוחד לבצע את הגישור מנשיאת העליון. רובינשטיין הצהיר שהוא מיודד עם מנכ"ל שערי צדק - פרופ' יונתן הלוי וכי אביו טופל על ידי פרופ' זאב רוטשטיין בעבר.

 

האם נעשו ניסיונות גישור בעבר?

הניסיונות הללו כשלו עוד בטרם החלו. בתחילה הייתה מחלוקת על זהות המגשר. בעוד משרד הבריאות רצה את הממונה על השכר לשעבר במשרד האוצר, קובי אמסלם, ההורים ביקשו את עו"ד אליעד שרגא - שמייצג אותם בפרשה. בהמשך נפגשו משרד הבריאות והרופאים, אולם לאחר כמה ימים טענו במשרד הבריאות כי הרופאים נעלמו ולא משיבים להם לטלפונים. ניסיון נוסף נעשה בחסות נשיא המדינה ראובן ריבלין. ההורים ביקשו את התערבותו ודרשו שכל הרופאים יחזרו למחלקה, שלא יבוצעו השתלות מח עצם למבוגרים במחלקת ילדים, ושלמנהל המחלקה תהיה אפשרות להחליט כמה טיפולים יבוצעו בחולים מתיירות מרפא על פי העומס שבו יהיו נתונים. גם אז הרופאים ומנכ"ל הדסה דחו את המתווה.

הילדים החולים וההורים חסמו את הכניסה לירושלים ()
הילדים החולים וההורים חסמו את הכניסה לירושלים
 

 

 (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
(צילום: אלכס קולומויסקי)

 (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
(צילום: אלכס קולומויסקי)

 (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

רועי בן דוד, חולה סרטן, מבקש סיכוי לחיות    (צילום: גיל יוחנן)

רועי בן דוד, חולה סרטן, מבקש סיכוי לחיות    (צילום: גיל יוחנן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

על מה בכלל הסכסוך?

תלוי את מי שואלים. הרופאים טוענים שמנכ"ל בית החולים ביקש לאחד את מחלקות השתלות מח עצם ילדים עם מבוגרים, פעולה שלטענתם עלולה לסכן את הילדים - ולכן התפטרו. מנכ"ל הדסה טוען שמדובר בעניין של אגו מאחר והחליט למנות את אחת הרופאות, ד"ר פולינה סטפנסקי, למנהלת מחלקת השתלות מח עצם בניגוד להסכמתו של פרופ' וינטראוב.

 

מה קורה כרגע עם הילדים?

במחלקה נמצאים כעת מעט ילדים, רובם מתיירות מרפא. החולים עברו לבתי חולים אחרים במרכז הארץ, בעיקר שניידר, איכילוב ותל השומר, על מנת לקבל טיפולים. חלק מהחולים שנמצאים במעקבים לא שובצו בבתי החולים אחרים מתוך תקווה שיוכלו להמשיך ולקבל טיפול בהדסה.

 

האם ההורים תומכים ברופאים?

חד משמעית כן. ההורים לא מוכנים לקבל טיפול מרופאים אחרים, והם צודקים במידה רבה, מפני שאלו הצילו את חיי ילדיהם. ההורים מסכימים שהטיפול הטוב ביותר יהיה זה הניתן על ידי רופאי הדסה המתפטרים. יחד עם זאת, חלקם חושבים שהפתרון של גישור הוא פתרון נכון. אחרים חושבים שאין בו טעם.


פורסם לראשונה 27/06/2017 23:16

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
הורים וילדים הפגינו אתמול בבירה
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים