שתף קטע נבחר

 

המשבר עם יהדות ארה"ב: ראשי איפא"ק יגיעו לביקור חירום בישראל

הקרע בין יהדות ארה"ב לישראל מתעצם נוכח חוק הגיור וביטול מתווה הכותל. משלחת מנהיגי השדולה הפרו-ישראלית עושה את דרכה לביקור חירום בישראל כדי להזהיר את נתניהו מהפסקת התרומות של תומכי הארגון

 

 

נתניהו בוועידת איפא"ק ב-2015 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
נתניהו בוועידת איפא"ק ב-2015(צילום: רויטרס)

מחריף המשבר עם יהדות ארה"ב סביב ביטול מתווה הכותל וחוק הגיור . כעת כבר ברור שלא מדובר בבעיה מול הרפורמים בלבד, אלא בבעיה אסטרטגית מול כלל יהדות ארה"ב: ראשי השדולה הישראלית בוושינגטון איפא"ק עושים את דרכם לישראל בנסיעת חירום כדי להזהיר את ראש הממשלה בנימין נתניהו מקריסה בתמיכה של תורמים של איפא"ק בשל משבר הכותל והגיור. במשלחת: ליליאן פינקוס נשיאת איפא"ק היוצאת, מורט פרידמן נשיא איפא"ק הנכנס וריצ'רד פישמן סמנכ"ל בכיר באיפא"ק.

 

בכירים בהנהגת יהדות ארה"ב מתבטאים בימים האחרונים בשפה קשה מאוד ומדברים על "צונאמי" ביהדות ארה"ב. אחד מראשי יהדות ארה"ב אמר: "אתם חושבים שיש שתי קבוצות שונות: קבוצת היהודים שנעלבים על ההשתלטות החרדית, וקבוצה אחרת שמתלהבת מישראל ותעזור לה תמיד. אבל אלה אותם אנשים. לא לנצח נמשיך להילחם בשבילכם בקונגרס ונתרום מליונים לאיפא"ק אם תמשיכו להתעמר בנו".

 

נאום נתניהו בוועידת איפא"ק, 2015    (צילום: רויטרס)

נאום נתניהו בוועידת איפא"ק, 2015    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מי שכבר מרגישים את ה"צונאמי" הם נציגי הקונסוליות הישראליות בצפון אמריקה שמוצפות בימים האחרונים במחאות. במשרד החוץ נערכים אפילו לאפשרות של הפגנות של קהילות יהודיות מול הקונסוליה.

 

משרד החוץ הנחה את הקונסולים להיפגש עם המנהיגים אם יבקשו להביע את מחאתם באופן מאורגן. "סביר להניח כי מפגשים אלה יהיו טעונים בגלל רמת התסכול הקיימת. לא מן הנמנע שיערכו הפגנות מחוץ לחלק מהנציגויות. ברור כי עליכם לקבל את המשלחות ואת פני המפגינים ברוב אדיבות ולהפגין הבנה לתחושות האכזבה שלהן. יש לשקול ליזום מפגשים אלו בהזמנתכם, לפי תנאי המקום ועל פי מיטב שיפוטכם", נכתב בהנחיה שהעביר משרד החוץ לקונסוליות בארה"ב.

 

בנוסף הנחה משרד החוץ את הקונסולים להסביר את הנסיבות הפוליטיות שגרמו להחלטת הממשלה: "יש להדגיש שראש הממשלה הנחה לקדם בפועל ובמהירות את בניית רחבת 'עזרת ישראל' האמורה לתת מענה פונקציונאלי לקיום תפילה פלורליסטית ברחבת הכותל. יש להדגיש כי המתווה הושהה, לא בוטל, וכי השר הנגבי הונחה לקדם תהליך הידברות בנדון. נכון גם להדגיש כי בג"ץ קשוב מאוד לנושא שוויון זכויות התפילה בכותל, ולא יאפשר פתרון שלא ישמור על הזכויות הבסיסיות של התנועות הליברליות ושל נשות הכותל, כפי שהביעו שופטי בג"ץ פעמים רבות בעל פי ובפסיקה כתובה".

 

הקונסוליה בשיקגו, למשל, דיווחה למשרד החוץ כי קיבלה מסרים קשים מאוד של אכזבה וכאב מביטול המתווה לרבות אמירות של "אובדן אמון, הטעייה והיו אף שהשתמשו במלים קשות יותר. חלק מהגורמים הסבירו כי מבחינתם יהיו לכך גם השלכות במהלכים אופרטיביים אפשריים - תרומות, קמפיין פוליטי וכדומה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צלום: AFP
איפא"ק. מי ימשיך לתרום לישראל?
צלום: AFP
מומלצים