שתף קטע נבחר

ועדת השחרורים החליטה: אהוד אולמרט ישוחרר

בקשתו של ראש הממשלה לשעבר לשחרור מוקדם התקבלה. עורכת דינו של אולמרט אמרה כי הפרקליטות ביקשה מהוועדה להודיע במהלך היום אם תבקש עיכוב ביצוע וערעור על ההחלטה: "נכון לעכשיו, אולמרט ישוחרר ביום ראשון", אמרה עו"ד שני אילוז וציינה: "הוועדה קבעה שלא נפל פגם בהתנהלותו בפרשת הספר"

 

ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט (צילום: דנה קופל) (צילום: דנה קופל)
ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט(צילום: דנה קופל)

 

ועדת השחרורים החליטה היום (ה') לקבל את בקשתו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט לשחרור מוקדם לאחר שריצה שני שליש ממאסרו. אולמרט אמור לצאת לביתו ביום ראשון, אלא אם כן תחליט הפרקליטות לבקש עיכוב ביצוע עד לקבלת החלטה אם לערער למחוזי. כעת ישנה התייעצות קדחתנית בין היועמ"ש, פרקליט המדינה וצוות הפרקליטות שמנהל את סוגיית שחרור אולמרט בשאלה אם לבקש עיכוב ביצוע על החלטת הוועדה.

 

עורכת דינו של אולמרט שני אילוז אמרה עם יציאתה מהדיון בוועדה: "אני מברכת על ההחלטה. הוועדה קיבלה את כל הטענות שלנו וקבעה קביעות מאוד חשובות. אני חושבת שהפרקליטות יצטרכו ללמוד את הקביעות".

 

אילוז ציינה כי "הפרקליטות ביקשה מהוועדה להודיע היום בשעות אחר הצהריים אם בכוונתה להגיש ערעור ולבקש עיכוב ביצוע. נכון לעכשיו, אולמרט ישוחרר ביום ראשון".

 

על תגובתו של אולמרט לאחר ההחלטה אמרה עורכת הדין: "הוא שמח מאוד, אבל אני יכולה להגיד לכם שעדיין הוא מוטרד מהדברים שהוטחו בפניו. הדברים שפורסמו מאוד הפריעו לו. הוועדה קבעה גם שאין פסול בהוצאת ספרו והכנסתו, שכן הספר נכתב הרבה לפני שמישהו אמר לו שאסור לו להוציא את הספר. זה כתוב בהחלטה. היא קובעת שאם היה מחדל, הוא לא התגלגל לפתחו של האסיר אלא שב"ס יעשה את בדק הבית שלו".

עורכת הדין ציינה כי במסגרת תוכנית השחרור של הרשות לשיקום האסיר נקבע כי הוא יתנדב בעמותת "לקט ישראל" וב"עזר למרפא" של הרב פירר: "אולמרט ביקש להתנדב מיוזמתו, הוא לא מחויב בעבודה בגלל גילו. בנוסף, הוא יגיע לטיפול אחת לשבוע ברשות לשיקום האסיר ובשלב זה הוא נדרש כמו כל אסיר אחר לחתום במשטרה פעמיים בחודש. מלבד אלה לא הוטלו הגבלות נוספות".

 

לדבריו, אולמרט הגיב בחריפות על ההתבטאות שזכתה להתפרסם בתקשורת על עניין בצע הכסף. "זו בוודאי חלק מהפגיעה שהוא נפגע מכל הטיעון הזה, וברוח זו הוא ביקש מהוועדה להתעלם מהאמירה הזאת וזהו", אמר עו"ד זהר.

נציגת הפרקליטות עו"ד אורלי בן ארי אמרה כי הם מקבלים בכבוד את ההחלטה, אך הביעה גם הסתייגות. "אנחנו בוודאי מבקשים ללמוד ולקרוא את ההחלטה ולקרוא את כל נימוקיה", אמרה בן ארי. "שני דברים אבקש להדגיש. הוועדה קבעה כי התנהלותו של האסיר בכל שנוגע להעברת המסמכים הייתה משום עבירת משמעת וכי החומרים שהועברו הם אכן חומרים סודיים, כפי שנקבעו בחוות הדעת שהוגשו לוועדה. אנחנו רוצים להדגיש, וכך חשוב שגם הציבור יידע, כי ועדת שחרורים אינה מחליטה על שחרורו המוקדם של כל אסיר כבגדר זכות קנויה, זו פריבילגיה שאסיר צריך להוכיח בהתנהגותו החיובית את זכאותו לה".

 

ח"כ יואל חסון, חברו של אולמרט, אמר לאחר ההחלטה כי הפרקליטות התעמרה בו. "החלטה נכונה גם משפטית וגם אישית ואני חושב שגם ציבורית, אני חושב שיש תחושה בציבור שאולמרט שילם את המחיר שכולנו מכבדים של החלטת בית המשפט וצריך לתת לו ללכת הביתה", אמר. "הייתה כאן התעמרות חד-משמעית, היה ניסיון להמשיך לעסוק בו בלי סוף. גם בתקופת מאסרו היו סביבו התעסקויות. יכול להיות שלחלק מהאנשים היה קשה לקבל את העובדה שהוא זוכה מרוב הפרשיות, אני לא יכול להבין את זה באמת וזה הזמן לעצור את הטירוף הזה ולשחרר את אהוד אולמרט".


אמיר דן, מקורבו של ראש הממשלה לשעבר, ציין כי מדובר בהחלטה שיש בה הרבה חמלה. "ניצב בפניהם אדם והם ניפו את כל הרעשים מסביב וקיבלו סוף סוף החלטה שגם נכונה וגם מצביעה על אנושיות. אני חושב שזה רק חוזק של מערכת לקבל החלטה כזאת", אמר. "לפני כמה ימים דיברתי עם אולמרט והיה בו הרבה חשש לצד תקווה. בימים האחרונים הוא היה בבית חולים אז לא היו ימים טובים במיוחד. לא ידענו למה לצפות. קיווינו שהפעם זה יהיה טיפה אחרת. בסופו של יום מה שהוא היה רוצה שיעזבו אותו במנוחה, שייתנו לו ללכת הביתה ולהמשיך את חייו כאדם אהוד אולמרט".

עורכי דינו של אולמרט, אלי זהר ושני אילוז, בכניסה לדיון (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
עורכי דינו של אולמרט, אלי זהר ושני אילוז, בכניסה לדיון(צילום: יריב כץ)

רם בן ברק, לשעבר המשנה לראש המוסד שעבד תחת אולמרט בעת היותו ראש ממשלה, שמח על החלטת השחרור: "אני חושב שזה הדבר שצריך לעשות. מדובר במי שכנראה טעה, בית המשפט החליט שהוא טעה והוא שילם על זה מחיר. הוא ריצה את עונשו ואין שום סיבה שהוא ירצה יותר ממה שכתוב בחוק. לא צריך לבקש עיכוב ביצוע בגלל כל מיני חשבונות שלדעתי לא ראויים".

 

בדיון שנערך בשבוע שעבר פנה אולמרט אל חברי הוועדה בכאב רב ובין היתר דיבר בהתרגשות רבה על משפחתו. סנגוריו של ראש הממשלה לשעבר דיברו בדיון על התהליך שעבר בכלא ועל לקיחת האחריות שלו על מעשיו. "הפכתם אותי לבוגד", אמר ופנה לפרקליטות שמקיימת הליך בדיקה בעניין הספר. שאלת המפתח היא מה המשקל שתעניק הוועדה לאותו הליך בדיקה. בכל מקרה הצדדים יכולים לערער למחוזי על החלטת הוועדה. 

 

בחודש מאי נתפסו אצל אולמרט ועורך דינו חומרים החשודים כמסווגים. בשירות בתי הסוהר בדקו אם החומרים קשורים לספר שכותב בכלא אולמרט. בחיפוש שנערך בתאו נתפסו מסמכים נוספים שלא קיבלו אישור מהמלמ"ב (הממונה על הביטחון במשרד הביטחון). ב-15 ביוני פשטה המשטרה על שני מקומות בחיפוש אחר מסמכים מסווגים, הקשורים לכאורה לאולמרט. אחד מהם הוא הוצאת "ידיעות ספרים".

 

עם פרסום הפרשה מסרו עורכי דינו של אולמרט כי "במהלך שהותו בבית הכלא כתב מר אולמרט ספר אוטוביוגרפי העוסק בתולדות חייו, ופעילותו בנושאים חברתיים, כלכליים ובנושאי ביטחון גורליים. ספר זה הועבר במלואו לצנזורה לפני למעלה מחודשיים ולאיש, בוודאי לא למר אולמרט, אין כוונה לפרסם אותו מבלי לקבל את אישור הצנזורה. מעבר לספר לא הוצא על ידי מר אולמרט כל חומר מסווג אחר, לא הועבר על ידו ולא פורסם על ידו".


פורסם לראשונה 29/06/2017 08:27

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב דודקוביץ'
אהוד אולמרט
צילום: יואב דודקוביץ'
מומלצים