רובינשטיין ביקש הארכה לגישור בהדסה: "אין פריצת דרך"
שופט העליון לשעבר לא הצליח להשיג את המתווה שיפתור את המשבר בבית החולים. לפי הערכות, רובינשטיין רוצה לתת פתרון מיידי לילדים ולאחר מכן לפעול לעבר החלטה על עתיד המחלקה - הישארות בהדסה או מעבר לשערי צדק. שר האוצר משה כחלון מצטרף להליך הגישור
מבוי סתום: שופט העליון לשעבר אליקים רובינשטיין, שמגשר בין רופאי הדסה להנהלת בית החולים, הודיע היום (ה') לבג"ץ כי אין פריצת דרך וכי הוא מבקש זמן נוסף לנסות ולמצוא פתרון מוסכם. על פי הערכות, רובינשטיין ינסה לפתור את המשבר בשני שלבים: הראשון לתת מענה ופתרון מיידי לילדים שמטופלים כעת - והוא ירצה שהרופאים ישובו לטפל בהם כמה שיותר מהר. השלב השני הוא להחליט על עתיד המחלקה - בשערי צדק או בהדסה.
רובינשטיין עדכן את שופטי בג"ץ בהתקדמות השיחות בין ההורים, הרופאים המתפטרים, משרד הבריאות והנהלת בית החולים הדסה. הוא ציין כי אין פריצת דרך שתוביל לפתרון הסכסוך אך אין גם פיצוץ, ולפיכך הוא מבקש זמן נוסף על מנת למצוא מתווה שיוסכם על הצדדים. הבוקר הגיעו להיוועצות מנכל הדסה פרופ' זאב רוטשטיין, מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב ומנכ"ל שערי צדק פרופ' יונתן הלוי.
מעורבים בשיחות טוענים שאם ההצעה תהיה לטפל בילדים במיידית באופן זמני בשערי צדק - רוטשטיין ומשרד הבריאות יתנגדו בגלל החשש שהפתרון הזמני יהפוך לקבוע. מנגד, אם הטיפול יהיה בהדסה הרופאים וההורים יתנגדו מחשש שרוטשטיין יעיב עליהם.
כעת מצטרף לגישור במשבר הדסה גם שר האוצר משה כחלון. ההורים מבקשים להראות שמשרד האוצר מוכן לאשר תקציבית פתיחת מחלקה נוספת בשערי צדק.
אתמול הסתיימו השיחות ללא הסכמות בין הצדדים. הליך הגישור בין רופאי הדסה לבכירי בית החולים נפתח בהמשך להחלטת בג"ץ, שכפה את ההליך על ההורים והרופאים מול משרד הבריאות והנהלת בית החולים. במהלך פגישת הגישור השנייה נעתרו הוריהם של הילדים חולי הסרטן לבקשת המגשר והחליטו להשהות את שביתת הרעב.
רובינשטיין נפגש עם כל צד בנפרד, אולם לא נמצא מתווה שיענה על הדרישות. גורמים שנפגשו אתמול עם רובינשטיין אמרו כי ייתכן שאם לא יגיעו להסכמה יוחלט על פיצול של הרופאים המתפטרים בין בתי החולים הדסה ושערי צדק - אבל כרגע אין לרעיון הזה הסכמה ומקווים בכל זאת להוביל לפתרון שיהיה מוסכם על כולם.
המשבר פרץ על רקע טענתם של הרופאים, ולפיה מנכ"ל בית החולים ביקש לאחד את מחלקות השתלות מח עצם ילדים עם מבוגרים, פעולה שלטענתם עלולה לסכן את הילדים - ולכן התפטרו. מנכ"ל הדסה טוען שמדובר בעניין של אגו מאחר שהחליט למנות את אחת הרופאות, ד"ר פולינה סטפנסקי, למנהלת מחלקת השתלות מח עצם בניגוד להסכמתו של פרופ' וינטראוב.