שתף קטע נבחר
 

איזי כהן התפשר: עובדי כלל יקבלו תוספות שכר של 3% בשנה וחבילת פרישה מוקדמת

בנוסף תסבסד החברה קייטנות, וסוכם כי העובדים יוכלו לרכוש ביטוחי בריאות גם מחברות מתחרות; מצד שני, הוועד נאלץ להסכים לפשרה שלפיה העובדים יספגו כמחצית מימי השביתה; גורמים בחברה: "כהן לא יוכל להישאר אחרי מה שעשו לו"

אחרי 10 ימים מורטי עצבים הגיע ועד העובדים של כלל ביטוח, בראשות רוני רז, להסכמות עם הנהלת החברה על הסכם קיבוצי לארבע השנים הקרובות (כולל 2017). מי שלחץ על הצדדים להתפשר היה יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן לאחר שראה שהשביתה יוצאת משליטה ונמשכת זמן רב.

 

אחד הדברים שמנכ"ל כלל ביטוח, איזי כהן, התעקש עליהם היה "ללמד את העובדים לקח" ולהרתיע משביתה עתידית - ולכן הכריז תחילה כי יקזז את ימי השביתה מהשכר. הוועד מצידו דרש להחזיר את כל ימי השביתה. בלחץ ניסנקורן נאלץ הוועד להסכים לפשרה לפיה העובדים יספגו כמחצית מימי השביתה, כך ששני ימים לא יוחזרו ועוד שלושה ימומנו באמצעות ימי חופשה. במידה שהחברה לא תעמוד ביעד רווח של 300 מיליון שקל בשנה (ברבעון עומדים כבר על 144 מיליון שקל), יקוזזו 2.5 ימי חופש ו-2.5 ימי שכר ב-2018.

 

עם זאת כהן התקפל בכל הנוגע לחבילת ההטבות שתינתן לעובדים. החברה תשלם תוספת שכר קבועה של 12%-14% בארבע שנות ההסכם. אמנם בהסכם הקודם התוספות עמדו על כ-15% בשלוש שנים, אך הפעם טען כהן שצריך להקטין דרמטית את הטייס האוטומטי עקב שחיקה ברווחיות החברה וסכנה ליציבותה.

 

עוד סוכם על תוכנית פרישה לעובדים עם עד 200% פיצוי פרישה בהתאם לוותק (צבירה של 4% פיצויים בשנה מעל 100%). בנוסף, אף שמשכורת 13 בוטלה לעובדים שהצטרפו בספטמבר 2012, העובדים שהצטרפו מאז יקבלו מענק התמדה שנתי של כ-6,000 שקל בתקופת ההסכם.

 

כמו כן נקבע כי תקציב הרווחה יעלה בכ-25% לכ-14 מיליון שקל בשנה. ההפרשות לפנסיה יגדלו מ-6.5% ל-7.5%. בנוסף יחולקו בונוסים שנתיים של עד 3% מהשכר בשנה - כאשר יעד הרווח ירד מ-400 מיליון שקל (בהסכם הקודם) ל-300 מיליון שקל. בנוסף סוכם לראשונה על סבסוד קייטנות להורים עם ילדים בהיקף של אלפי שקלים לשנה ועוד מיליון שקל בשנה לרכישת ביטוחי בריאות; לראשונה הסכים כהן כי הוועד יוכל לרכוש ביטוח בריאות גם מחברות מתחרות. העובדים ייהנו גם מבדיקות סקר שנתיות.

 

גורמים בסביבת העובדים התייחסו היום להערכות כי כהן יעזוב את כלל בחודשים הקרובים: "שאלנו אותו אם הוא עוזב, ותשובתו היתה 'יכול להיות שעוד חודש ויכול להיות שעוד שנתיים'". עם זאת גורמים בקרב ההנהלה הזוטרה בחברה אמרו כי "כהן לא יוכל להישאר אחרי מה שהעובדים עשו לו. כל העובדים תחת ההסכם, כ-3,200 במספר, לא באו לעבודה כולל מנהלי מחלקות. זו הבעת אי אמון".

 

השביתה בכלל ביטוח הייתה אחד ממשברי העבודה החמורים בענף הביטוח. בין הסיבות לכך - מבנה הבעלות הבעייתי בכלל, כאשר מניות השליטה של אי.די.בי מוחזקות על ידי הנאמן משה טרי, והמפקחת על הביטוח דורית סלינגר דורשת למכור אותן בשוק בחלקים מדי רבעון בשוק, מאחר שהיא מסרבת להעניק היתר שליטה לבעל השליטה באי.די.בי אדוארדו אלשטיין.

 

כהן מצידו, כך לפי הערכות, צפוי לעזוב את כלל בקרוב לאחר ששכרו נחתך ל-2.5 מיליון שקל בשנה החל מאוקטובר לאחר שבמשך שנים נהנה משכר בעלות של 8-13 מיליון שקל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים