שתף קטע נבחר

 

איומים לצד זיקוקים: הונג קונג "חוגגת" שליטה סינית

20 שנה לסיום המנדט הבריטי בהונג קונג: רבבות תומכי דמוקרטיה השתתפו בצעדת מחאה, מנגד נאם נשיא סין והזהיר מ"כל ניסיון לאתגר את העוצמה שלנו"

 

אלפים בצעדה למען דמוקרטיה בהונג קונג    (רויטרס)

אלפים בצעדה למען דמוקרטיה בהונג קונג    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

זיקוקים בהונג קונג (צילום: AFP) (צילום: AFP)
זיקוקים בהונג קונג(צילום: AFP)

עימותים לצד חגיגות, איומים לצד זיקוקים: הונג קונג מציינת היום (שבת) 20 שנה לשליטה הסינית. בזמן שעשרות אלפים השתתפו בצעדת מחאה למען הדמוקרטיה, השלטון חוגג בזיקוקים את סיום השליטה הבריטית ב-1997. נשיא סין שי ג'ינפינג הזהיר בנאום בהונג קונג כי "כל ניסיון לאתגר את עוצמת בייג'ינג הוא פסול לחלוטין" - ואילו תומכי דמוקרטיה האשימו אותו בהשפלת הממשלה הבריטית.

 

"כל ניסיון לסכן את הריבונות של סין או להשתמש בהונג קונג כדי לבצע הסתננויות וחבלות נגד סין עצמה - אלו פעולות שמהוות חציית קו אדום", אמר הנשיא הסיני בנאום לאומני תקיף שבו הדגיש את השליטה של בייג'ינג על העיר, שמהווה כיום אזור מנהלי מיוחד בסין. זה היה ביקורו הראשון בהונג קונג כנשיא סין.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 שי עזב את הונג קונג היום, לפני תחילת המצעד הפרו-דמוקרטי השנתי - שבו צעדו רבבות למרות חום כבד וגשם עז. המארגנים אמרו כי 60 אלף איש השתתפו בצעדת המחאה, לעומת 110 אלף איש שנכחו אשתקד. במשטרה אמרו מנגד כי 14,500 נכחו במצעד, לעומת 19,300 בשנה שעברה. 

 

מוקדם יותר נרשמו עימותים בין מפגינים לכוחות הביטחון בהונג קונג. המפגינים מחו נגד התערבות של בייג'ינג בענייניהם הפנימיים, ועשרות הורחקו על ידי המשטרה. כוחות רבים אבטחו את הנשיא הסיני, שהשביע את מושלת הונג קונג הנכנסת, קארי לאם, שתהיה האישה הראשונה בתפקיד. בשנים האחרונות מביעים תושבים רבים בהונג קונג את דאגתם מההשפעה ההולכת וגוברת ודי מדאיגה של מנהיגי המפלגה הקומוניסטית בסין על אזור מגוריהם. 

 

בריטניה השיבה את הונג קונג לידי סין ב-1 ביולי 1997 תחת הנוסחה "מדינה אחת, שתי שיטות" שמבטיחה לאזור המנהלי אוטונומיה רחבה ועצמאות משפטית שלא נראים בסין היבשתית. הקרע הגדול בין תושבי הונג קונג לבין השלטונות בבייג'ינג אירע ב-2014 כשסין לא עמדה בהבטחתה לאפשר זכות הצבעה כללית בבחירות באזור המנהלי.

 

אז פרצו הפגנות מחאה גדולות והמוני פעילים למען הדמוקרטיה ומפגינים יצאו לרחובות. "ההבטחה הזו נופצה תחת עינו הפקוחה של העולם כולו", נכתב בהודעת מארגני עצרת המחאה המתוכננת בשבת הקרובה בהונג קונג. "שיקרו להונג קונג במשך 20 שנה. בואו נכבוש מחדש את הונג קונג לדמוקרטיה אמיתית מלאה".

    

לקראת יום השנה, קושטו רחובות הונג קונג בדגלי סין ובכרזות בסינית ושני מסכי ענק הוצבו כדי לשדר הודעות שקשורות בחגיגות יום השנה ה-20 להשבת השלטון הסיני לאזור. במהלך החגיגות מתקיימות פעילויות פטריוטיות סיניות בהשתתפות כ-120 אלף צעירים מקומיים, זאת על רקע הניתוק שקיים בשטח בין ההנהגה בבייג'ינג לבין רוב הדור הצעיר בהונג קונג.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
זיקוקים בהונג קונג
צילום: AFP
מומלצים