שתף קטע נבחר

 

בג"ץ למדינה: רוצים הסבר על אי-שילוב רופאים בשערי צדק

בתום הדיון שהתקיים בעקבות הכישלון בגישור שנועד לפתור את המשבר במחלקה ההמטו-אונקולוגית בהדסה עין כרם, החליטו שופטי בג"ץ להורות למדינה לנמק מדוע לא ישולבו שניים עד שלושה מהרופאים המתפטרים בבית החולים שערי צדק. משרד הבריאות: "צריך מחלקה אחת חזקה בירושלים"

 

דיון מכריע בבג"ץ במשבר בהדסה

דיון מכריע בבג"ץ במשבר בהדסה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בג"ץ קיים היום (ג') דיון נוסף בעתירת הורי הילדים החולים מהמחלקה ההמטו-אונקולוגית בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים. בתום הדיון הורו השופטים למדינה להסביר מדוע לא ישולבו שניים עד שלושה מהרופאים המתפטרים במרפאה האונקולוגית בבית החולים שערי צדק. על המדינה להגיש את תשובתה עד יום חמישי בשעה 17:00 ודיון נוסף יתקיים ביום ראשון בשעה 16:00.

 

בתגובה מסר מנכ"ל הדסה, פרופ' זאב רוטשטיין: "מעבר לחשבון הנפש המתבקש, הגיעה העת לשקם את הנזקים הרבים שיצר המשבר. אני שב ופונה לרופאים המתפטרים לתת צ'אנס נוסף לי ולהדסה ולשקול בחיוב לחזור למחלקה, למרות כל הדם הרע העלבונות והכעסים". 

מחאת הורי הילדים החולים בהדסה (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
מחאת הורי הילדים החולים בהדסה(צילום: אלכס קולומויסקי)

אתמול פורסם ב-ynet לראשונה כי בתום חמישה ימים כשל ניסיון הגישור בין הנהלת בית החולים לבין תשעת הרופאים שהתפטרו מהמחלקה. המגשר, השופט בדימוס אליקים רובינשטיין, הניח בפני שופטי בג"ץ מתווה חדש להסדר, ויבקש מהשופטים יורם דנציגר, עוזי פוגלמן ונעם סולברג לכפות אותו על הצדדים.

 

המתווה יכלול מעבר של שלושה רופאים למרפאה בשערי צדק. ככל הנראה מדובר במנהל המחלקה פרופ' מיקי וינטראוב, סגניתו פרופ' שושי וילק רבל ואיריס פריד. ששת האחרים - שלושת הרופאים המומחים ושלושת הרופאים המתמחים - יחזרו לטפל לאלתר בילדים במחלקה בהדסה עין כרם. בשבוע שעבר סירבו הצדדים לקבל מתווה דומה.

עו"ד שרגא והורי הילדים החולים: "רופא צריך ללכת איתך לכל אורך הדרך" (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
עו"ד שרגא והורי הילדים החולים: "רופא צריך ללכת איתך לכל אורך הדרך"(צילום: אוהד צויגנברג)

 

"אנו מכבדים את החלטת בית המשפט העליון שקיבל את עמדתנו המקצועית לא לפתוח מחלקה בשערי צדק", נמסר מהמדינה בתגובה להחלטת בג"ץ. "בהתאם להחלטת בג"ץ משרד הבריאות ישיב את עמדתו בפני בית המשפט בנוגע לאפשרות להעסיק שניים או שלושה רופאים במרפאה קיימת בשערי צדק עד סוף שנת 2017 לצורך טיפול בילדים שטופלו בהדסה".

 

עו"ד אליעד שרגא, שמייצג את הורי הילדים, אמר בדיון כי "אין מענה בירושלים כיום לילדים חולי סרטן. לאנשים אין כסף לנסוע לבתי החולים במרכז הארץ וההורים צריכים להתנתק ממקום העבודה שלהם. כשילד כזה מגיע למרכז חלופי, אין רופא שמכיר את ההיסטוריה הרפואית שלו וזה מתכון לקטסטרופה".

 

"ילד שמגיע מירושלים למרכז זה על חשבון ילד אחר ולא סתם יש הרבה אנטגוניזם מול המשפחות הללו", הוסיף עו"ד שרגא. "יש אמירות מאוד קשות להורים שמגיעים מירושלים ומבחינת המדינה זה סביר. סרטן זו לא מחלת חום שנותנים אנטיביוטיקה ולא צריך לראות את הרופא. זה רופא שצריך ללכת איתך לכל אורך הדרך. אי אפשר להחליף אותו".

 

המגשר, השופט בדימוס אליקים רובינשטיין (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
המגשר, השופט בדימוס אליקים רובינשטיין(צילום: אוהד צויגנברג)

נציגת המדינה, עו"ד מיטל בוכמן-שינדל, אמרה בדיון: "ההתבצרות של ההורים והרופאים חוזרת לפתרון של הקמת מחלקה בשערי צדק. עם כל הרצון הטוב למצוא פתרון לילדים החולים, אין בכך כדי לשמוט את הקרקע מתחת לשיקולים המקצועיים של משרד הבריאות".

 

"הילדים שהיו מטופלים במחלקה ערב המשבר מטופלים כעת בשניידר, איכילוב ותל השומר. מרחקי הנסיעה, אף שאין לנו ספק שבאופן כללי מה שעובר על ההורים והילדים, הם קשים ביותר, אך עדיין מדובר במרחקי נסיעה קטנים בהרבה מהמקובל בעולם המערבי. משרד הבריאות ערוך לסייע בהסעות".

 

היא הוסיפה כי "המחלקה בהדסה עברה טלטלה קשה. הרופאים עזבו והותירו את המחלקה ללא רופאים. המחלקה מאוישת על ידי רופאים והיא כוללת גם צוות היקפי של 50 נוספים. הקמה של מחלקה אחרת תיקח לאין שיעור זמן משיקום המחלקה הנוכחית".

 



עורך הדין של הדסה יורם בונן: "באיזו זכות באים עותרים ומבקשים למנוע טיפול מילדים אחרים? הדסה מסתכלת קדימה להמשך חיזוק המחלקה כדי להעניק טיפול מקצועי מסור לכל הילדים. הילדים אמנם לא מטופלים כיום בהדסה, אבל אנחנו משוכנעים שגם להם אין עניין לפגוע במחלקה בהדסה. גם להורים שמטופלים היום בהדסה יש ילדים והם צריכים לדעת שהם מטופלים בידיים טובות".
 
יו"ר ההסתדרות הרפואית, פרופ' ליאוניד אידלמן, אמר לשופטים: "אנחנו במשבר שלא היה כמותו בהיסטוריה של מערכת הבריאות במדינת ישראל. מתנפלים ומשמיצים רופאים והמערכת יצאה מאיזון. צריך לתת מענה מיידי לאותם ילדים. אין תחליף ליחס בין מטפל ומטופל ומהבחינה הזו אין סיבה למה לא לאפשר לאותם הורים להחליט איפה הילדים שלהם יקבלו טיפול ובשביל זה צריך לתת אפשרויות. אין מניעה להקים מרכז נוסף בתוך ירושלים וצריך לעשות את זה מיידית".

 

לאחר הפסקה קצרה התחדש הדיור ואורי יקיר, שבתו עדי חלתה בסרטן ונחשב לאחד ממובילי המאבק, פנה לשופטים: "אני רוצה את הכי טוב עבורה. הבת שלי היא היחידה שחשובה לי. הילדים האלו – נפשם נקשרה ברופאים האלה. אם ילדה בת 4 מבינה את התובנה, אני מתחנן בפניכם להבין את התובנה הזו".

 

משה בר סימנטוב, מנכ"ל משרד הבריאות, אמר בדיון: "אנחנו לא יכולים לעשות משגים מקצועיים. חזרנו ובדקנו את עצמנו עם כל גורמי המקצוע אם יהיה נכון לפתוח עוד מחלקה בירושלים והתשובה שקיבלנו היא שלא. אם נפצל אנחנו ניצור שתי מחלקות נכות ונרפות. הילדים האלה צריכים מחלקה אחת חזקה בירושלים".

 

כאמור, לאחר כל הדברים החליט בג"ץ להורות למדינה לנמק מדוע לא ישולבו כמה מהרופאים בשערי צדק והעביר בכך את הלחץ למדינה.


פורסם לראשונה 04/07/2017 12:18

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
הורי הילדים מהדסה
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים