שתף קטע נבחר

 

חשש מגל פליטים: אוסטריה תחסום את גבול איטליה

משבר דיפלומטי בין וינה לרומא: יותר מ-80 אלף מהגרים הגיעו לאיטליה בתוך חצי שנה, ואוסטריה חוששת שהם עומדים להציף אותה. היא מתכוונת לשלוח כוחות לגבולות ולהקים עמדות בידוק - בניגוד לאמנת שנגן. איטליה זימנה את השגריר האוסטרי לשיחת הבהרה

אוסטריה הציבה ארבעה כלי רכב צבאיים משוריינים בגבול שלה עם איטליה כדי למנוע ממהגרים לחצות את הגבול לשטחה, וסביר להניח שתקים בקרוב מאוד עמדות בידוק במעבר סחורות מרכזי – כך הודיע היום (ג') משרד ההגנה האוסטרי. הצעד מעורר מתיחות בין המדינות, ואיטליה מיהרה לזמן את שגריר אוסטריה ברומא לשיחת הבהרה.

 

לפי התוכנית האוסטרית, עמדות בידוק יוצבו בין השאר במעבר ברנר. איטליה הזהירה בשנה שעברה כי אם וינה תנקוט צעד כזה – הדבר ייחשב להפרה של חופש התנועה.

מעבר ברנר בגבול אוסטריה-איטליה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מעבר ברנר בגבול אוסטריה-איטליה(צילום: shutterstock)

איטליה ואוסטריה חברות שתיהן באמנת שנגן של האיחוד האירופי, המאפשרת תנועה חופשית בין המדינות הנכללות בה. משבר הפליטים שפקד את אירופה בשנים 2015 ו-2016 פגע ביישום האמנה, וחלק ממדינותיו הקימו עמדות בידוק בגבולות כדי למנוע הסתערות של מהגרים עליהן.

 

שר ההגנה האוסטרי פטר דוסקוזיל אמר כי אין לוח זמנים מוגדר ליישום התוכנית, אך הדגיש: "נעקוב אחר המתרחש באיטליה. עלינו להתכונן כדי למנוע מצב כמו זה שנוצר בקיץ 2015". איטליה קלטה בחצי השנה הראשונה של 2017 לבדה יותר מ-80,000 מהגרים ופליטים. רובם הגיעו מאפריקה. הממשלה ברומא טוענת זה שנים ששאר מדינות האיחוד אינן נוהגות בהגינות משום שהן אינן נושאות כראוי בנטל המהגרים - ומותירות אותה להתמודד לבדה עם רבבות מסתננים המגיעים מדי שנה.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אוסטריה כבר הניעה כלים כבדים למחוז טירול הגובל באיטליה, בכלל זה ארבעה כלי רכב משוריינים שמטרתם לחסום דרכים. "לא מדובר בטנקי קרב אלא במשוריינים נטולי נשק היכולים לחסום דרכים", מסר משרד ההגנה. "כבר השתמשנו בהם במהלך משבר הפליטים של 2016-2015 במעבר הגבול שפילפלד עם סלובניה". לדבריו, צבא אוסטריה יוכל גם לשלוח 750 חיילים בתוך 72 שעות כדי להתמודד עם מקרי חירום.

 

הצבת עמדות בידוק במעבר ברנר תהיה צעד רגיש במיוחד, משום שהגבול שם עובר בין שתי קהילות המרגישות קרובות מאוד זו לזו – האוכלוסייה החיה בחבל טירול שבאוסטריה והאוכלוסייה החיה בחבל דרום טירול שבאיטליה. חבל דרום טירול היה בעבר חלק מהאימפריה האוסטרו-הונגרית, אבל הוא סופח לאיטליה ב-1918.

 

הנציבות האירופית אמורה לפרסם היום תוכנית הכוללת כמה צעדים כדי להפחית את זרם הפליטים המגיעים לאירופה דרך הים התיכון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הגבול האוסטרי-איטלקי. 750 חיילים מוכנים
צילום: shutterstock
מומלצים