שתף קטע נבחר

 

יחימוביץ': "גאולה למפלגת העבודה, בראש הליכוד מעולם לא עמד מזרחי"

ח"כ שלי יחימוביץ' בירכה על העפלתם של עמיר פרץ ואבי גבאי לסיבוב השני בבחירות במפלגת העבודה: "שמחה ששני המועמדים הסופיים הם ממוצא מרוקאי. מדובר בדיון חשוב". דרעי: "העובדה שבמפלגת ההמשך של מפא"י נבחרו פרץ וגבאי אומרת שעברנו כברת דרך משמעותית"

 

נאומו של גבאי אחרי פרסום התוצאות    (צילום: אסף מגל)

נאומו של גבאי אחרי פרסום התוצאות    (צילום: אסף מגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עלייתם של עמיר פרץ ואבי גבאי לסיבוב השני בפריימריז למפלגת העבודה עוררה מחדש את הדיון על ייצוג בני עדות המזרח במפלגה. "מדובר בדיון חשוב", אמרה הבוקר (יום ד') ח"כ שלי יחימוביץ' בכנס לשכת רואי החשבון באילת. "אני מרגישה הקלה שזו הבחירה, וזאת בניגוד לליכוד - שבראשה אף פעם לא עמד מזרחי", הוסיפה.

 

גם שר הפנים אריה דרעי בירך על הבחירה בשניים: "עזבו פוליטיקה ומחנאות. העובדה שבמפלגת העבודה, מפלגת ההמשך של מפא"י, נבחרו פרץ וגבאי, אומרת שעברנו כברת דרך משמעותית בנושא המזרחים".

 

עמיר פרץ נולד בבוז'עד שבמרוקו ועלה עם משפחתו לישראל ב-1956, כשהיה בן 4. אבי גבאי הוא השביעי בין שמונה ילדים להורים שעלו לארץ ממרוקו כמה שנים לפני שנולד. "ממש משמח אותי ששני המועמדים הסופיים הם ממוצא מרוקאי. אני חושבת שזו סוג של גאולה במפלגת העבודה", הוסיפה יחימוביץ'. "זה לא מספיק לתיקון, אבל יש בכך סימבוליקה חשובה. אני כל כך שמחה שאני לא צריכה לבחור בין מזרחי לאשכנזי".

 

היא התייחסה לביטוי "להביא מצביעים מהפריפריה" ואמרה: "אני לא אוהבת את זה. יש בזה אלמנט מתנשא. יחד עם זה, מאוד חשוב לא לשכוח את בסיס המצביעים שלנו. בעיניי מועמד טוב וחזק זה - סליחה על הקלישאה – מועמד שגם מביא קהלים שלא הצביעו למפלגת העבודה וגם שומר על הבייס. אחת הבעיות שלנו היא שהבייס שלנו חונה אצל יאיר לפיד".


אבי גבאי אחרי פרסום התוצאות, אמש (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
אבי גבאי אחרי פרסום התוצאות, אמש(צילום: מוטי קמחי)

היו"ר המודח יצחק הרצוג, אמש (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
היו"ר המודח יצחק הרצוג, אמש(צילום: שאול גולן)

כשנשאלה במי היא תומכת אמרה: "לא הודעתי בסיבוב הראשון במי אני תומכת. ככל הנראה אני אודיע בסיבוב הזה על תמיכה פומבית, אבל אני לא מתכוונת לעשות את זה בחופזה. אעדכן רק אחרי שאני אדבר עם אנשים קרובים אליי".

 

אמש התייחס לנושא גם בנו של פרץ, אוהד, שאמר ל-ynet: "יש בזה רגע סמלי, אבל הנושא העדתי הוא לא העיקר. מדובר בשני אנשים שונים שמאחורי כל אחד מהם עומדת העשייה לכשעצמה, האופי שלו. הרזומה של אבא הוא חוצה גבולות ועדות, ובזה יתרונו הגדול".

 

בנאומו בגני התערוכה זמן מה אחרי פרסום התוצאות התייחס גבאי ברמיזה לעניין העדתי: "אני רוצה לומר תודה לחברי וחברות מפלגות העבודה שקיבלו אותי באופן הכי מחבק שאפשר. ראיתי שלרבים מהם קשה שאני חדש, אבל הוכחתם שאתם מתמקדים בעיקר ויודעים לקבל אדם חדש. הוכחתם שזו מפלגה פתוחה. אנחנו לא מועדון סגור ולא מפלגת תל אביב. חברי המפלגה רוצים שינוי. חברי המפלגה רוצים תקווה. אני מאמין שננצח בסיבוב השני ונבנה את המפלגה שתנצח בחירות".

 

ראש החוג למדע המדינה במכללה האקדמית עמק יזרעאל, ד"ר הני זובידה, מוסיף כי אף שבחירתם של שני המועמדים משמעותית, חשיבותה תימדד בעיקר בבחירות הכלליות: "מה שמעניין זה מה שיקרה בחודשיים הקרובים. התוצאות אומרות משהו על המתפקדים, אבל לאו דווקא על המצביעים. גוף המתפקדים של המפלגה הוא קטן יותר, ואינו מייצג את ציבור הבוחרים שלה. הניסיון מלמד שברגע שמזרחי נבחר, המצביעים של מפלגת העבודה בורחים. הם אומרים שאבי גבאי הוא ניאו-ליברל וימני, שעמיר פרץ עזה את המפלגה. כאילו בן גוריון לא עזב את המפלגה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים