אסון אשלים הבא? הפיכת מישור רותם למועצה תעשייתית הוא "רעיון הזוי"
משרד הפנים מבקש להפוך את מישור רותם למועצה תעשייתית בדומה למועצה התעשייתית נאות חובב. ראש המועצה האיזורית תמר אמר כי "מדובר ברעיון הזוי. זה לא יקרה. גם ראשי הערים ערד ודימונה מתנגדים"
היום (ה') הושקה ועדת החקירה הגיאוגרפית מחוז דרום של משרד הפנים. על הפרק: הפיכת מישור רותם למועצה תעשייתית. זאת על מנת להקים מועצה מקומית עם נציגי ציבור, משרד הפנים, הבריאות והגנת הסביבה. באזור מישור רותם פועלים המפעלים רותם אמפרט, שאחראית על אסון אשלים, מפעלי ים המלח, חיפה כימיקלים דרום, הליופוקוס ונוספים.
כתבות נוספות בערוץ כלכלה ירוקה
במשרד הפנים מציינים כי מדובר בחלק ממהלך גדול יותר של הקמת מועצה תעשייתית נוספת כפי שהם מבקשים לעשות בצפון עם מפעלי בז"ן. חושב לציין כי בצפון המהלך נתקל בהתנגדות עזה מצד ראשי הערים, והם אף עתרו לבג"ץ בטענה כי מדובר בגוף שיגדיל עשרות מונים את כוחם של המפעלים המזהמים. בג"ץ הוציא צו זמני נגד הדיון בנושא.
גם הפיכת מישור רותם לאזור תעשייה נתקל בהתנגדות ראשי הרשויות בדרום. באזור פועלים מפעלי תעשייה כימית ושטחים גדולים לחציבת פוספטים ופצלי שמן שמהווים חומרי גלם למפעלים. כיום המפעלים המזהמים נמצאים תחת שטח שיפוטה של המועצה האיזורית תמר. רק ב-2014 נחתם הסכם חלוקת הכנסות עם דימונה וערד (על מפעלים ישנים יקבלו 17% דימונה וערד והיתרה לתמר, ועל מפעלים חדשים יתחלקו ההכנסות בין דימונה 40%, ערד 40% ותמר 20%).
ראש המועצה האיזורית תמר דב ליטבינוף אמר כי "מדובר ברעיון הזוי. זה לא יקרה. גם ראשי הערים של ערד ודימונה מתנגדים. במקום לקבל החלטה על סיפוח נאות חובב לערד מנסים לייצר עוד ג'ובים. ייצור מועצה תעשייתית מקומית זה כמו לתת לחתול לשמור על השמנת". עו"ד ניסן בן חמו ראש עיריית ערד, אמר בתגובה כי "מדובר במצב בו כל הרשויות ייכנסו לסחרור אחרי שחתמו על הסכם. כיום יש לנו יחידה סביבתית משותפת שמטפלת במישור רותם. אם תוקם מועצה לא בטוח שתהיה לנו שליטה על מה שקורה שם".