רוסיה סיכלה גינוי של צפון קוריאה במועצת הביטחון
פגישת טראמפ-פוטין בסוף השבוע תהיה כנראה מתוחה במיוחד: רוסיה לא הסכימה להצטרף להודעה שניסחה ארה"ב נגד שיגור הטיל הבליסטי של צפון קוריאה. אפילו סין, בעלת הברית הקרובה של קים, הסכימה לגנות. טראמפ נאם מוקדם יותר: "רוסיה מערערת את המצב בעולם"
רוסיה סיכלה הודעת גינוי של מועצת הביטחון לשיגור הטיל האחרון של צפון קוריאה. כך אמרו הערב (יום ה') דיפלומטים באו"ם. בהודעת הגינוי, שניסחה ארה"ב, קובעת המועצה כי השיגור היה של טיל בליסטי בין יבשתי - עובדה שרוסיה טוענת שדורשת בדיקה מקיפה.
כדי שמועצת הביטחון תפרסם הודעת גינוי נדרשות כל 15 החברות במועצה להסכים על תוכן ההודעה. אפילו סין, בעלת בריתה הקרובה ביותר של צפון קוריאה, הצטרפה להודעת הגינוי. ולדימיר ספרונקוב, סגן השגריר הרוסי באו"ם, אמר שיש לערוך בדיקה מקיפה כדי לקבוע את סוג הטיל ששוגר, ואמר שלהערכתה של רוסיה מדובר בטיל לטווח בינוני.
המשלחת הרוסית לאו"ם מסרה כי משרד ההגנה הרוסי לא יכול לאשר שאכן מדובר בטיל בליסטי בין יבשתי. "לכן אנחנו לא נמצאים בעמדה שבה ניתן להסכים על ההגדרה הזו בשם המועצה כולה, מאחר שאין קונזצנוס בנושא", אמרו הרוסים. עדיין לא ברור אם ארה"ב תנסה לנהל עם רוסיה מגעים כדי להגיע להסכמה על הגינוי.
אמש התכנסה מועצת הביטחון של האו"ם לדיון חירום בעקבות הניסוי של צפון קוריאה. שגרירת ארה"ב ניקי היילי אמרה "היום הוא יום שחור", והבטיחה שוושינגטון תגיש בימים הקרובים הצעה להטיל סנקציות נוספות על פיונגיאנג. היילי התייחסה לפקפוק הרוסי בסוג הטיל ששוגר, ואמרה שאם רוסיה צריכה מידע מודיעיני "היא תשמח להעביר אותו".
המתיחות בין ארה"ב לרוסיה בנושא הצפון קוריאני מגיעה לקראת פגישה ראשונה ומעניינת במיוחד בין דונלד טראמפ לוולדימיר פוטין, שאמורה להתקיים בסוף השבוע בשולי ועידת G-20 בגרמניה. בביקור של טראמפ בפולין טראמפ הבהיר כי "משהו צריך להיעשות בקשר לצפון קוריאה", והוסיף ש"היא צריכה לשאת בהשלכות ההתנהגות המאוד-מאוד רעה שלה".
טראמפ לא תקף רק את התנהלותה של המדינה המבודדת בעולם אלא גם את רוסיה. הוא אמר שהיא "מערערת" את המצב בעולם, וקרא לה להפסיק לתמוך בסוריה ובאיראן. הפגישה בין טראמפ לפוטין בסוף השבוע תהיה, כך נראה, מתוחה במיוחד, וצפון קוריאה אמורה להיות אחד הנושאים המרכזיים בשיחה.
שלשום מסרה צפון קוריאה כי בניסוי הגיע טיל מסוג "הוואסונג-14" לגובה 2,802 ק"מ ו"פגע בדיוק במטרתו" אחרי שעף במשך 39 דקות. בטלוויזיה הצפון קוריאנית אמרו כי הניסוי בוצע בפיקוחו של השליט קים ג'ונג און, וטענו כי הטיל מסוגל לפגוע "בכל מקום בעולם". בארה"ב מעריכים שכמו שצפון קוריאה טוענת הטיל ששוגר היה טיל בליסטי בין יבשתי.