תיעוד מהקסדה ומהרחפן: לוחמי הנח"ל נערכים למלחמה הבאה בעזה
החטיבה הירוקה, שהייתה ראשונה להיכנס לרצועה לקרבות במבצע צוק איתן, ערכה חרף החום הכבד תרגיל נרחב בהשתתפות אלפי לוחמים. התרגיל דימה תמרון קרקעי עמוק ומשמעותי יותר בעזה מאשר זה שאירע בקיץ 2014. "כל לוחם נגע בתרגיל בצורה כזו או אחרת בעולם המנהרות"
אלפי לוחמי חטיבת הנח"ל מהגדודים 50, 931, 932 וגדוד הסיור השתתפו השבוע בתרגיל הגדול והמרכזי בתקופת האימון של החטיבה הירוקה, שהסתיים אתמול (ה') ברמת הגולן. בסרטון הפותח: תיעוד התרגיל, גם ממצלמת הקסדה ומרחפן.
התרגיל, שהחל בתחילת השבוע, דימה תמרון קרקעי עמוק ומשמעותי יותר ברצועת עזה מאשר זה שהתרחש במבצע צוק איתן. במלחמה בקיץ 2014 הייתה זו חטיבת הנח"ל שנכנסה ראשונה להילחם ברצועת עזה, וכבשה את פאתי העיירות בית חאנון ובית לאהיא. במהלך התרגיל, שבו ביקר הרמטכ"ל רב-אלוף גדי איזנקוט, דימו הלוחמים כמה תרחישי לחימה, כיבוש ותמרון. בין היתר הם "כבשו" שכונת מגורים ביישוב חריש שבצפון השרון, וטיהרו מבנים רבי קומות שנמצאים בהליכי בנייה בקצה היישוב.
בכך תרגלו החיילים לחימה בשטח בנוי בבניינים רבי קומות, כמותם יש בעיר עזה ובעיירות הצפוניות של הרצועה. ביממה האחרונה של התרגיל דילגה החטיבה לרמת הגולן, לדימוי לחימה בשטח פתוח ורווי עצים ושיחים. בתרגיל השתתפו טנקים מחטיבה 401, כוחות הנדסה ומזל"טים.
בחלק מהתנועות אל היעד צעדו הלוחמים שמונה ו-11 קילומטרים עם כל ציוד הלחימה והלוגיסטי על גבם. האימון החטיבתי יימשך בשבועות הקרובים ואחריו יעברו גדודי הנח"ל לתעסוקה מבצעית. "תמיד אפשר להתאמן יותר, אבל אני מרגיש שהלוחמים מוכנים למלחמה במתאר הדרומי, ברמה טובה מאוד", אמר ל-ynet מפקד גדוד הסיור של החטיבה, סגן-אלוף אורן.
הלוחמים סיימו את התרגיל החטיבתי ללא תקריות בטיחותיות הקשורות למזג האוויר הקיצוני, במקביל למספר הגבלות שהוטלו כדי לא לסכן את החיילים. מפקד גדוד הסיור אומר עוד כי "הלוחמים מבינים יותר מתמיד היום את האתגרים שמחכים להם במלחמה הבאה, מאחר שבתרגיל היו לא מעט אתגרים שהכרנו וגם כאלה שלא הכרנו, בהפתעות שהוכנו לנו. בגלל מזג האוויר התאמנו יותר בלילה ונחנו בעיקר ביום, אבל ללא שינויים מהותיים שפגעו בהישג שרצינו להביא".
גדוד הסיור של סא"ל אורן יוביל בתמרון הבא של חטיבת הנח"ל בעזה את ההתמודדות עם מנהרות חמאס. הלוחמים בגדוד נמצאים בתהליך הצטיידות של ציוד לחימה אישי מלא ללחימה במנהרות כפי שיש ביחידות מובחרות אחרות, אך עם ציוד נטרול המנהרות הקיים תרגלו החיילים את הטיפול בתווך התת-קרקעי. לדברי סא"ל אורן, "כל לוחם בחטיבה נגע בצורה כזו או אחרת בעולם המנהור במהלך התרגיל. לוחמי הגדס"ר התאמנו במיפוי וחקירת מנהרות, בירידה אליהן ולחימה בהן, בסיוע רובוטים ומערכות מיוחדות".