המתלוננת בפרשת הפרסומאי הנאשם באונס: "הוא מחק אותי, הפכתי לרובוט''
במשך תקופה ארוכה היא סבלה מהתעללות מינית. עכשיו, אחרי שהוגש נגד המעסיק שלה כתב אישום, מספרת העובדת על התקופה הנוראה: "נוצר מסך ברזל בין הגוף שלי לנשמה שלי". חמש עובדות נוספות התלוננו נגד בעל משרד הפרסום, מתי בן-דוד
המתלוננת בפרשת הפרסומאי מתתיהו (מתי) בן-דוד מירושלים הנאשם באונס מספרת על העבודה תחתיו והאירועים שהובילו לפגיעה המינית מצדו.
היא עברה טראומה, אבל לא מפגינה חולשה. בקול ברור ורם היא מספרת על התקופה שבה עבדה במשרד הפרסום של בן-דוד, והושפלה לדבריה יום יום. עכשיו, אחרי שהוגש נגדו כתב אישום בגין ביצוע עבירות מין בה ובחמש עובדות נוספות, היא מספרת בריאיון ל-ynet ו"ידיעות אחרונות" על הסיוט הנורא: "הוא מחק אותי לאט־לאט, הייתי כמו רובוט".
על האירועים היא מדברת בטון חדור ביטחון עצמי. ונוכח הפרטים שמופיעים בכתב האישום נגד בן-דוד (30) זה לא מובן מאליו: "הוא נהג לקדם עובדות צעירות לתפקידי ניהול, להחמיא להן על הופעתן החיצונית. בהמשך נהג להשפיל אותן, להתנכל אליהן, לאיים בפיטורים, ואז החל לגעת בהן. מה שהתחיל בנגיעות קלות ביד הפך במהרה לעבירות מין קשות שכללו מעשי סדום ואינוס".
הצעירה משחזרת את אותם ימים נוראיים: "זה היה רצח אופי. הוא מחק אותי. את המחשבות שלי, את האישיות שלי. הפכתי לרובוט. לא היה קשר בין מה שאני מרגישה ועושה. מתפללת בבוקר אבל רק ממלמלת מילים בלי לחשוב. עד שהבנתי את המצב שבו אני נמצאת כבר הייתי עמוק מדי בפנים, כשכבר לא יכולתי לקום ולברוח. כששמעתי סיפורים כאלו לפני לא חשבתי שמשהו כזה יקרה לי. הוא שלט בי.
"הרגשתי שהיה מסך ברזל בין הגוף שלי והנשמה שלי. הייתי מחוקה. כל פעם היה מבטיח שהוא מפסיק, ואז ממשיך. רק אחרי שעזבתי התחלתי לחזור לעצמי. כשהבנתי שהיו כל כך הרבה נשים שנפגעו ממנו לפניי ושתקו החלטתי להתלונן". את חשיפת הפרשה היא הובילה עם רחלי רושגולד מארגון "לא תשתוק".
בן-דוד כופר באישומים נגדו ודוחה את טענות המתלוננת. פרקליטו, עו"ד אריאל עטרי: "מדובר בגרסה שקרית. בן-דוד הוא איש מקצוע פרפקציוניסט שלא מוכן לקבל רשלנות או חוצפה מעובדיו. במשפט נגלה את פניהן האמיתיות של המתלוננות ונציג ראיות כי הקשר המיני היה בהסכמה, בניסיון לסחוט ממנו כספים במסגרת סכסוך עסקי". אחת העובדות הגישה בעבר תביעה אזרחית נגד בן-דוד בגין עבירות מין שביצע בה לדבריה, ובמסגרת הסכם פשרה הוא שילם לה פיצוי כספי.
עו"ד רבקה שורץ, המייצגת את המתלוננות מטעם ארגון "מן המיצר": "מדובר במקרה שבו קבוצת נשים נפגעת על ידי מעסיק, המנצל את סמכותו לרעה ובצורה מניפולטיבית ומביא את עובדותיו למצב שהן לא יכולות להגיד לא. אונס זה לא רק הפעלת כוח פיזי, אלא בא לידי ביטוי בחוסר יכולת להביע התנגדות. כשהן אמרו לא, הוא התנהג כאילו אמרו כן".