פרשת הצוללות: 6 נחקרים בחשד לשוחד, בהם מקורב לנתניהו
התפתחות דרמטית בתיק 3000. המשטרה עיכבה לחקירה שישה חשודים בביצוע עבירות שוחד וקבלת דבר במרמה, עבירות מס והלבנת הון. אחד מהחשודים נחשב למקורב מאוד לראש הממשלה, חשוד נוסף הוא איש עסקים וחשוד אחר כיהן בתפקיד בכיר
התפתחות דרמטית בפרשת הצוללות : המשטרה עיכבה הבוקר (יום ב') לחקירה שישה מעורבים בתיק 3000, הידוע גם בשם "פרשת כלי השיט" או "פרשת הצוללות". הם חשודים בשורת עבירות, בהן שוחד והלבנת הון. אחד מהשישה נחשב למקורב מאוד לראש הממשלה בנימין נתניהו, חשוד אחר הוא איש עסקים וחשוד נוסף שימש בעבר בתפקיד בכיר במערכת הביטחון.
מהמשטרה נמסר כי "במסגרת חקירה משותפת של משטרת ישראל, רשות המסים, הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור ובליווי פרקליטות מיסוי וכלכלה, עוכבו היום בבוקר שישה חשודים לחקירה באזהרה בחשד לביצוע עבירות שוחד וקבלת דבר במרמה, עבירות מס על פי פקודת מס הכנסה וחוק מע"מ וכן הלבנת הון, בכל הקשור לביצוע רכש ביטחוני במסגרת פרשה 3000.
"בזמן התרחשות האירועים היו חלק מהחשודים המעורבים עובדי ציבור ואילו אחרים פעלו במגזר הפרטי. החקירה מתנהלת בלהב 433-יאל"כ (היחידה הארצית למאבק בפישעה כלכלית) ומתבצעת בשיתוף פעולה מלא עם פקיד שומה חקירות תל אביב ברשות המסים, הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור, וכן בליווי ופיקוח של פרקליט המדינה. מעבר לאמור ומטבע הדברים לא נוכל להרחיב".
מהמשטרה נמסר עוד כי "בהתאם להתפתחות החקירה יוחלט אם להביא את מי מהחשודים בהמשך היום לבית משפט השלום בראשון לציון לדיון בעניינם".
הפרשה התפוצצה לאחר שפורסם בערוץ עשר כי עו"ד דוד שמרון, בן דודו ואיש סודו של ראש הממשלה נתניהו, ייצג גם את איש העסקים מיקי גנור ששימש נציגה של יצרנית כלי השיט טיסנקרופ בישראל. בהמשך פורסם על מעורבותו בנושאים הקשורים לרכישת שלוש צוללות חדשות וכן סביב רכש ספינות נוספות, ואספקת שירותי תחזוקה.
בחודש פברואר הודיעה פרקליטות המדינה על מעבר מבדיקה לחקירה. בהודעה שנמסרה אז נמסר כי "ההחלטה התקבלה על רקע המידע שנאסף על ידי המשטרה במסגרת הבדיקה שהתנהלה בחודשים האחרונים ולאור איסוף ראיות שהעלו חשד סביר נגד חלק מהמעורבים בפרשה לביצוע עבירות מתחום השחיתות הציבורית".
בפרקליטות הדגישו בחודש פברואר כי "למען הסר ספק וכדי למנוע פרסומים שגויים נציין, כי על פי ממצאי הבדיקה עד כה, ראש הממשלה איננו בין החשודים בפרשה".
קודם לכן בחודש נובמבר פרסמה לשכת ראש הממשלה בשם המועצה לביטחון לאומי (המל"ל) הודעה ארוכה שעסקה בפרשה ובה נכתב, בין היתר, כי "ראש הממשלה העלה את הבקשה לרכש הצוללות והמענק מגרמניה בפני הקנצלרית". עוד נכתב כי "רכש הצוללות נעשה התהליך מקצועי סדור, ללא שום השפעה חיצונית".
בסוף החודש שעבר המועצה לביטחון לאומי של גרמניה אישרה את העסקה ולפיה יימכרו לישראל שלוש צוללות בעלות יכולת גרעינית. כך דיווח העיתון הגרמני "דר שפיגל". העיתון ציין כי גרמניה הכניסה סעיף לחוזה המעניק לה את הזכות לבטל אותו אם יוכחו טענות שחיתות.
שר הביטחון לשעבר משה (בוגי) יעלון היה בין המוזמנים למשטרה למסור עדות בתיק 3000. הוא התייחס בסרטון שפרסם בפייסבוק לפרשה ואמר: "חסמתי בגופי את עסקת הצוללות עוד בהיותי שר ביטחון והעסקה חודשה רק לאחר שעזבתי את המשרד. מה שידעתי ואני יודע העדתי עדות מלאה באחריות וביושר במשטרה. אני ממתין להשלמת החקירה, אינני מתבטא פומבית לגבי פרטי הפרטים שאני יודע כדי לא לחבל בחקירה, ואני מאמין גם שיוגשו כתבי אישום". הוא הוסיף כי "מדובר בעסקה של מיליארדים שלא אני ביקשתי כשר ביטחון ולא הרמטכ"ל ולא מפקד חיל הים".