משבר הדסה: כולם הפסידו והילדים ישלמו את המחיר
שופטי בג"ץ החליטו שלא תוקם מחלקה המטו-אונקולוגית נוספת בשערי צדק. בקרב הזה כולם שילמו את המחיר אבל בעיקר הילדים החולים והוריהם שיאלצו לנסוע לקבל טיפול בבתי החולים במרכז הארץ
בקרב הזה אין מנצחים - כולם הפסידו, אבל מי שישלם את המחיר אלו בעיקר הילדים החולים והוריהם שיאלצו לנסוע לקבל טיפול בבתי החולים במרכז הארץ. אבל לא פחות מכך אלו הילדים הבאים שיהיו חולים ולא יימצא להם מזור בבירה.
בג"ץ דחה את עמדת הורי הילדים: לא תיפתח מחלקה בשערי צדק
הרופאים המתפטרים - גם גדולי המתנגדים שלהם לא יוכלו לטעון שאינם מסורים לילדים החולים. ששת הרופאים המומחים ושלושת הרופאים המתמחים הצילו את חייהם של מאות ואולי אלפי ילדים וזו זכות שיש רק למעטים. הרופאים באמת פעלו מתוך אמונה כי זה הצעד הנכון ביותר מבחינה רפואית כדי לא לסכן את המטופלים. אבל הרופאים בחרו להיות צודקים ולא חכמים. הם יצאו למאבק ודרשו להקים מחלקה אחרת. במדינה מתוקנת, רופאים - מוכשרים ככל שיהיו - לא יכולים להכתיב למערכת הבריאות איך להתנהל.
הרופאים הגיעו למאהל המחאה וצידדו בהורים להמשיך ולהילחם. במסגרת הגישור הם לא היו מוכנים לסגת משום דרישה ובכך הובילו את המגשר למבוי סתום. אפשר רק לקוות הרופאים המוכשרים יעבדו במחלקות בבתי חולים אחרים בארץ כדי שילדי ישראל ימשיכו לקבל מהם טיפול.
משרד הבריאות - פעל מעט מדי ומאוחר מדי. הרגולטור בחר לעמוד מהצד במשך תקופה ארוכה. שר הבריאות ומנכ"ל משרדו חשבו שהמריבה הזו תסתיים בין כותלי בית החולים. רק שחרב ההתפטרות הייתה על צווארם הם הכניסו ידם עמוק לבוץ. יחד עם זאת משרד הבריאות רושם הצלחה במאבק. שופטי בג"ץ החליטו לא להתערב בהחלטה מקצועית ולא ליצור אנרכיה. משרד הבריאות טען ובצדק לאורך כל הדרך שלא ייתכן ששישה מ"מים יחליטו עבור הרמטכ"ל האם לפתוח גדוד חדש כי הם לא מסתדרים עם המ"פ.
הדסה - בית החולים הפסיד רופאים מעולים במחלקה ששמה נודע למרחוק. במקום זה יש עיי חרבות במחלקה שצריכה ללקק את הפצעים ולהקים את עצמה מחדש עם רופאים חדשים ורופאים ברוטציה מבתי חולים אחרים. מנגד, בית החולים שיידע מאבקי רופאים אין סוף בשנים האחרונות רושם הצלחה במאבק. החלטת שופטי בג"ץ תלמד על ידי כל הרופאים בבית החולים מלמדת שסופו של מאבק עובדים - ידה של ההנהלה על העליונה.
פרופ' רוטשטיין, מנהל כוחני וחזק, השתלח ברופאים וכינה אותם בשמות גנאי מעליבים. הוא גרם לרופאים לא להאמין בו ולהניח - אולי בצדק רב - שזרועו הארוכה תגיע אליהם בכל מתווה שהשורש ה.ד.ס מתקשר אליו. אילו היה מעט יותר נעים הליכות, ייתכן והסכסוך היה יכול להסתיים מוקדם יותר וטראגי פחות.
הילדים החולים ובני המשפחות - אי אפשר לעמוד מול הורה לילד חולה סרטן שמוכן לעשות הכול על מנת להציל את חיי ילדו. ההורים התייצבו בצדק מאחורי הרופאים. אלו ליוו אותם בימים הקשים של המחלה של ילדיהם וכעת ההורים מחזירים להם ועומדים לצידם כתף לצד כתף.
העמידה לצידם של הרופאים רק גרמה לאלו להתבצר עוד יותר בעמדותיהם העקשניות מתוך אמונה ששופטי בג"ץ - כמו רבים בציבור - לא יוכלו להשיב את פניהם ריקם. אבל המציאות אתמול למרבה הצער טפחה על פניהם. הם ישלמו את המחיר היקר ביותר ויאלצו לקבל טיפול בבתי חולים במרכז הארץ או להסתפק בחצי מחלקה בהדסה.
שערי צדק - מנכ"ל בית החולים פרופ' יונתן הלוי, אדם חביב והגון, בחר להיכנס למלחמה לא לו. המעורבות שלו רק הבעירה את המשבר ונתנה תקווה להורים ולרופאים שבצד השני של העיר מחכה להם פינה חמה. כל מי ששמע אתמול את הלהט שבו טען אתמול עו"ד צבי אגמון בא כוחה של שערי צדק לגבי זכותו החוקית והמוסרית של בית החולים לפתוח יחידה לטיפול בילדים, יתקשה להאמין שאין להלוי יד ורגל בניסיון הפוטש להעביר את המחלקה אליו.