שתף קטע נבחר

 
צילום: shutterstock

הצעת חוק: קח לך עוד אישה באישור הרעיה

מחוקק בכווית הגיש הצעת חוק בניסיון לקדם את זכויות הנשים במדינה הערבית, אבל זה יצא לו קצת עקום - גבר שרוצה להתחתן עם אישה נוספת יצטרך לבקש רשות מאשתו הנוכחית. ומה אומרת ההלכה המוסלמית בנושא?

עד שסוף-סוף רוצים לתת שוויון זכויות לנשים בעולם הערבי, זה יוצא להם עקום: חבר פרלמנט בכווית הגיש למועצת האומה, בית הנבחרים של המדינה המפרצית, הצעה לתיקון חוק מ-1984 בנוגע למעמד האישי של האישה במשפחתה. לפי הצעת החוק של עומאר א-טבטאאי, רעייתו של אדם חייבת לקבל מראש הודעה על כוונתו של בעלה להתחתן עם אישה נוספת.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

קמפיין בתוניסיה: קח לך אישה זרה, הצעירות שלנו מפונקות

 

לפי הצעת החוק, שפורסמה בעיתונות המקומית, לאישה הכוויתית תהיה זכות להתגרש מבעלה בתוך שנה מרגע נישואיו לאישה אחרת אם לא תסכים לנישואים אלה. כמו כן, הזכויות שמגיעות לה מתוקף ההלכה האיסלאמית יישמרו לה. הבעל מצידו יהיה מחויב, לפי הצעת החוק, לספר לאישה השנייה שהוא כבר נשוי.

 

(ארכיון) ()
(ארכיון)

הצעת החוק השנויה במחלוקת עוררה לא מעט הדים ברשתות החברתיות ונתפסה ככזו המחייבת את הגבר לבקש רשות מאשתו לשאת עוד אישה. מוחמד א-רשיד מסעודיה כתב: "עומר א-טבטאאי, אין שום התניה הלכתית שמחייבת את הבעל לעדכן את האישה כדי שהיא תסכים". גולש אחר כתב בזלזול: "נגמרו הבעיות במדינה ונותרו לנו רק פטפוטים על גירושים ועל אישה שנייה".

 

גם אנשי דת בכווית לא מגלים התלהבות מהצעת החוק החדשה. ד"ר אחמד אל-חג'י אל-כורדי, חבר במחלקת פסקי ההלכה של משרד ההקדשים הכוויתי, אמר לעיתון "א-ראי" כי ההחלטה אם לעדכן את האישה הראשונה ברצונו של הגבר להתחתן עם אישה נוספת נתונה לשיקול דעתו של הגבר בלבד. "אי אפשר לאסור זאת, אך במקביל אסור לכפות זאת", אמר איש הדת. 

 

האישה הראשונה תקבל מראש עדכון על כוונת בעלה להינשא לאישה נוספת. חבר הפרלמנט א-טבטאאי ()
האישה הראשונה תקבל מראש עדכון על כוונת בעלה להינשא לאישה נוספת. חבר הפרלמנט א-טבטאאי

ד"ר עבדאללה א-שריכה, מנהל המרכז לחיזוק הזרם המתון באיסלאם (ה"ווסטיה") במשרד ההקדשים הכוויתי, דווקא חושב שעדכון האישה מצד בעלה שהוא מעוניין להינשא לאישה נוספת עשוי להפחית את הבעיות אם תושג הסכמה בין בני הזוג.

 

אלא שההלכה האיסלאמית לא מכירה באפשרות שגבר יבקש רשות מרעייתו להתחתן עם אישה שנייה. וכפי שאמר ד"ר אל-כורדי, זו זכותו של הגבר אם לעדכן את אשתו בדבר רצונו להינשא בשנית או לא.

 

המקור של תופעת ריבוי הנשים (פוליגמיה) בחברות המזרח-תיכוניות הוא במסורת של הנביא מוחמד, שהתיר כביכול לגבר המוסלמי לשאת ארבע נשים בתנאי שיעניק לכולן יחס שווה ולא יקפח אף אחת מהן. לצד המודעות ההולכת וגוברת במזרח התיכון לזכויותיה של האישה, משבר הרווקות במדינות ערב גם מביא לקריאות מצד אנשים להשתמש בפוליגמיה כסוג של פתרון לבעיה גם בשנת 2017. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 צילום: shutterstock
(אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
מומלצים