על קו החוף: פרויקט מגורים ומלונאות בנתניה
מתחם חדש נפתח על המצוק בקו החוף של נתניה וכולל שני מגדלי מגורים של 34 ו-37 קומות ובית מלון מפואר. 40% מהרוכשים - תושבי חוץ. המחירים מתחילים בחמישה מיליון שקל ומגיעים עד 13 מיליון. צפו בתמונות
קו החוף של נתניה הולך ונעלם לטובת מגדלי מגורים ומלונות שצצים בקצב מהיר. כעת נפתח מתחם חדש נוסף הכולל שני מגדלי מגורים של 34 ו-37 קומות עם 320 יחידות דיור ובית מלון. מדובר בקומפלקס LAGOON של חברת דיזנגוף סחר הממוקם על קו החוף בשכונת 600 שמצפון לשכונת האירוסים.
על פי נתוני החברה, 90% מיחידות הדיור בקומפלקס נמכרו. שלא במפתיע, כ-40% מהרוכשים בפרויקט הם תושבי חוץ ועולים חדשים. בפרויקט נותרו עדיין 31 דירות לרכישה, רובן דירות יוקרה בקומה הגבוהות כולל מיני פנטהאוזים, דופלקסים, דירות פרימיום ופנטהאוזים.
המחירים רחוקים מלהיות לכל כיס ונעים בין 5 ל-13 מיליון שקל. כך למשל, דירת 5 חדרים בקומה 30 ובשטח של 151 מ"ר + 32.5 מרפסת תעלה 5.43 מיליון שקל, פנטהאוז בקומה 37 ובשטח של 181 מ"ר + 56 מ"ר מרפסת יעלה 8 מיליון שקל, ודירה מחוברת בקומה 33 ובשטח של 300 מ"ר + 65 מ"ר מרפסת תעלה 11 מיליון שקל.
הדירות בפרויקט מרווחות וכוללות מרפסות המשקיפות לים, מפרט טכני עשיר, חניון תת קרקעי, לובי מפואר עם שמירה 24 שעות ביממה, חדר כושר, בריכת שחיה פרטית לכל מגדל ועוד.
המלון, ברמה של 5 כוכבים, מנוהל על ידי רשת מלונות טמרס. הוא הוקם על שטח של כ-15 אלף מ"ר וכולל כ-273 חדרי אירוח, מתוכם 12 סוויטות וכן לובי בר עם יציאה לגינה, ספא וחדר כושר, בית קפה, מסעדה, בוטיק מותגים וחניון תת קרקעי. על עיצוב המלון הופקדה גל נאור, שעיצבה את מלון פלאזה בניו יורק. על התכנון האדריכלי למבנה הופקד האדריכל ומתכנן הערים רני זיס, שעבד בשיתוף פעולה עם נאור גם במלון הפלאזה.
שירן אחוון מחברת דיזנגוף סחר הסבירה כי הרעיון לפרויקט נולד מפרויקטים דומים הקיימים בקו החוף של מיאמי, המשלבים במתחם אחד מלונאות ומגורים. רוכשי הדירות בפרויקט יכולים להתגורר בדירתם כל השנה, בניגוד לפרויקטים המציעים יחידות נופש לרכישה. "המודל מבוסס בראש ובראשונה על אוכלוסייה שרוצה מגורי קבע ליד הים", היא מסבירה. "היתרון הוא שבתוך המתחם קיים מלון חמישה כוכבים ודיירי הפרויקט יכולים לעשות שימוש בשירותי המלון בתשלום".
היזם האילתי אבי כראל סבור כי קומפלקסים משולבים של מלונאות ומגורים הם רעיון שמומלץ ליישם בעיר הדרומית. "באילת נעשו בעבר מספר ניסיונות לייצר קומפלקסים מעורבים, חלקם הצליחו ואחרים כשלו", הוא מספר. "המודל המוצלח ביותר, להערכתי, הוא של שני מבנים - האחד מגורים והשני מלונאות שמאפשרים לכל אחד להתנהל באופן עצמאי ובמקביל להשלים האחד את השני".
לדבריו, באופן זה ניתן יהיה לפתור את הקפאון בבניית בתי מלון בעיר. "ניתן יהיה לשוב ולבנות חדרי מלון בעיר אחרי 15 שנה של עמידה במקום, ובו בזמן להגדיל את היצע הדירות בעיר. קומפלקס משולב מאפשר למשקיעים לרכוש דירות וליהנות משירותי מלונאות שמבטחים להם תשואה גבוהה יותר.
העיר אילת נהנית מכך שהיא יכולה להציע תמהיל רחב יותר של חדרי מלון ודירות נופש איכותיות, ותושבי אילת נהנים מהגדלת היצע הדירות בעיר והיכולת ליהנות ממשאבי העיר כמו הנופשים בה".