שתף קטע נבחר

 

נכה 21 שנה, חיה מ-2,300 שקל: "לא יוצאת מהבית"

מחאת הנכים הגיעה אל מול בית שר האוצר כחלון בחיפה, שם הם קראו להשוות את הקצבה לשכר המינימום: "תתעורר או תתפטר". פמה שחר, בת 40, סיפרה כי הבית הפך עבורה לכלא: "מסתמכים על המשפחה במקום על קצבה"

 

הפגנת הנכים מחוץ לביתו של שר האוצר    (צילום: עידו ארז)

הפגנת הנכים מחוץ לביתו של שר האוצר    (צילום: עידו ארז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עשרות נכים הפגינו בשעות הערב (יום ג') המוקדמות מול ביתו של שר האוצר משה כחלון בחיפה, בדרישה להעלות את קצבתם – שלא עודכנה כבר 15 שנה – לשיעור שכר המינימום. הנכים, שמפגינים זה כמה שבועות ברחבי הארץ ואף הביאו לחסימת כבישים ולשיבושי תנועה, דוחים את המתווה שמציעה הממשלה להגדלת הקצבה בהדרגה לסכום של כ-4,000 שקל, כאשר גם סכום זה לא יינתן לכל הנכים.

 

ההפגנה בחיפה אמנם לא הייתה גדולה, אך בכל זאת הייתה קולנית. כל אחד מהמפגינים בתורו ניסה להגיע בקולו ולחדור אל ביתו של השר, שנמצא כמה עשרות מטרים ממקום ההפגנה. "אם אתה לא מתעורר, תתפטר", קראו הנכים, "אוכל ותרופות אינם מותרות".

פמה שחר בהפגנה (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
פמה שחר בהפגנה(צילום: עידו ארז)

 (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
(צילום: אלעד גרשגורן)

סיפורה של פמה שחר, בת 40 מחיפה, מוכיח שלא צריך לשבת בכיסא גלגלים כדי להיות מנוטרל ומוגבל. מכיוון שהיא סובלת מבעיות ברגליה, היא יכולה להתנייד רק ברכב או במונית, והקצבה שלה פשוט לא מפסיקה לכך.

 

"אני נכה כבר 21 שנה וחיה מ-2,300 שקל", סיפרה. "לפני 15 שנה זה עוד היה סביר. היום זה פשוט קטסטרופה. המשמעות היא שאני לא יוצאת מהבית. כל יציאה מחוץ לבית זה מוניות. הדברים הכי קטנים, כמו ללכת לסוּפּר, אני צריכה עזרה".

 

שחר הוסיפה: "דברים כמו לשבת בבית קפה הם לא חלק מהחיים שלי. אני לא הולכת לאירועים משפחתיים, אני לא הולכת לבתי קולנוע, אני לא הולכת לתיאטראות. אני לא יודעת מה אנשים אחרים עושים. לצאת לחופש זו לא אופציה, אני לא מגיעה לים. החיים שלי הם נטו בבית, בשבילי זה כמו כלא. כשאתה לא יכול לצאת מהבית, לא מתוך בחירה אלא מתוך כך שאתה לא יכול להרשות לעצמך לצאת מהבית, זה מבחינתי הדבר שהוא הכי נורא".

 (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
(צילום: אלעד גרשגורן)

 (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
(צילום: אלעד גרשגורן)
 

 

שחר סיפרה גם על "ערימות של עיקולים" ועל דחיית תשלום חשבונות ככל שניתן. "הדרך שלי להביא אוכל הביתה היא לבקש כסף מהמשפחה. מה שאומר שאני בעצם מבקשת כסף מאבא שלי, פנסיונר בן 70 חולה לב, שמממן את הבת שלו, בת 40, למרות שכל החיים הוא שילם ביטוח לאומי", אמרה בכאב.

 

"סבא וסבתא שלי הקימו את המדינה הזאת, שילמו כל 90 שנותיהם ביטוח לאומי. כולנו משלמים מסים והמסים האלה פשוט מתפוררים ולא מגיעים לאנשים שזה מגיע להם.

 

ד"ר אביחי תמיר, מקואליציית הנכים, טוען כי כ-90 חברי כנסת תומכים בחוקים שיזמו נאוה בוקר ואילן גילאון להשוואת הקצבה לשכר המינימום. "זה לא מתקדם כי יש שני אנשים מאוד חזקים במדינה, בעיקר ראש הממשלה בנימין נתניהו ולידו שר האוצר משה כחלון – שחושב שיספיק לו לנהל כלכלת בחירות. הוא חושב שאם יוריד ויוזיל שוב את מכשירי הטלפון הסלולרי, יצביעו בשבילו ויחזירו אותו להיות בעל עמדה, אבל זה לא יקרה. בבחירות הבאות יהיה מהפך, כי 235 אלף נכים פלוס 100 אחוז ממשפחותיהם לא יצביעו למר נתניהו ולא למר כחלון".

 

"הם לא יתמכו במי שמרעיב אותם, מי שגורם להם לדילמה אם לאכול או לקנות תרופה", חידד ד"ר תמיר. "בכל חודש מתים אנשים מתת-תזונה, מחוסר טיפול מעוול שנמשך כבר 15 שנה", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים