כך תכינו גלידה בבית
מגלידה קפה ועד גלידה פטל ובמבה אדומה: מכורים למכונת הגלידה שלכם אבל נמאס לכם להכין כל פעם את אותן הגלידות? קבלו ארבעה מתכונים מקוריים שיצננו לכם את הטמפרטורות הגבוהות שבחוץ
גלידה קפה
המצרכים:4 חלמונים
1.5 כוסות שמנת מתוקה
1 כוס חלב
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כף קפה נמס מומס בכף מים רותחים
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר קטן חלב, סוכר, וניל ושמנת. לא להרתיח.
- בקערה טורפים את החלמונים ואז לאט מוזגים עליהם רבע מהתערובת החמה תוך כדי ערבוב מתמיד.
- מחזירים את התערובת עם החלמונים לתוך הסיר וממשיכים לחמם על אש בינונית תוך כדי ערבוב וגירוד תחתית הסיר עד שהתערובת מסמיכה.
- מוזגים את התערובת דרך מסננת לקערה.
- מקררים את התערובת ומכניסים למקרר לכשעתיים.
- מכניסים למכונת גלידה ל-20-25 דקות.
סורבה אבטיח קוקוס
המצרכים:600 גר' אבטיח (כ-4 כוסות)
1 פחית קרם קוקוס
מיץ מלימון אחד
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים וסוכר עד להמסה של הסוכר.
- טוחנים אבטיח במעבד מזון
- מערבבים אבטיח, לימון, קוקוס ומי סוכר. מקררים.
- מכניסים למכונה ל-20-25 דקות.
גלידה פטל ובמבה אדומה
המצרכים:2 מיכלים (500 מל) שמנת להקצפה
1/2 פחית (כ-200 גרם) חלב ממותק
1 כוס מחית פטל (טוחנים פטל טרי או קפוא ומסננים)
חופן במבה אדומה
אופן ההכנה:
- מערבבים ביחד שמנת, חלב ממותק ופטל ומקררים.
- מכניסים למכונה ל-20 דקות.
- מוציאים, מעבירים לכלי מתאים, מערבבים פנימה במבה אדומה ושומרים בהקפאה
סורבה לימון
המצרכים:3/4 כוס סוכר
3/4 כוס מים
גרידה מלימון אחד
1 כוס מיץ לימון סחוט
חופן דובוני גומי
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים עם סוכר עד שהסוכר נמס.
- מורידים מהאש ומערבבים פנימה את המיץ והקליפה.
- מקררים.
- מכניסים למכונה ל-25 דקות, מוציאים, מוסיפים דובוני גומי ומעבירים לשעתיים נוספות במקפיא
מתכונים וסטיילינג: שרית נובק, מיס פטל
כלים ומכונת גלידה: Golf & Co
סורבה אבטיח קוקוס
צילום: אלון מסיקה
מומלצים