הזוכה בגמר האזורי בתחרות השף הצעיר
יוון על המפה: השפית קונסטדינה וולגרי קודסופולו מיוון זכתה אתמול (ג') בגמר האזורי הבינלאומי של תחרות "גביע הבישול של סן פלגרינו" שהתקיימה במלון פולי האוס בתל אביב. המנה שזיכתה אותה בניצחון היא חוגלה מבושלת ברוטב יין וחומץ, בהשראת המטבח היווני הקדום
חוגלה מבושלת ברוטב יין וחומץ, זו המנה שהביאה לזכייתה של השפית קונסטדינה וולגרי קודסופולו מיוון בגמר האזורי הבינלאומי של תחרות "גביע הבישול של סן פלגרינו" שהתקיימה אמש במלון פולי האוס בתל אביב.
בתחרות, שמאתרת כשרונות קולינריים, התמודדו עשרה שפים ממדינות אזור הים התיכון - ישראל, יוון, טורקיה ומלטה, על הזכות לייצג את האזור בגמר הגדול במילאנו שמתקיים במסגרת תחרות "השף הצעיר של סן פלגרינו"- תחרות עולמית שנערכת השנה בפעם ה-17.
קודסופולו גברה על בן שירי הישראלי, סו שף במסעדת "מסה" התל אביבית, שהגיע למקום השני והמכובד עם מנה של צלי בקר ברוטב פטריות ועל חאזאל אילדרים מטורקיה, סו-שפית במסעדת Hudson Restaurant שהגיעה למקום השלישי עם מנה של דג בס לצד פירה משעועית לבנה.
שף חיים כהן, אחד משופטי התחרות, ציין באירוע הגמר: "חומרי הגלם המיוחדים והטריים יחד עם נראות המנות של המתמודדים השונים - הרשימו אותי לטובה, נהניתי מהחוויה ובנוסף אני גם שמח שהתחרות והבישול מקרבים בין המדינות שלנו כי אנחנו שכנים וחברים".
התחרות, הפכה לאירוע קולינרי משמעותי בו משתתפים מובילי התעשייה. בין השפים הישראלים שזכו לשינוי מדהים בקריירה ולהכרה עולמית בזכות השתתפותם בתחרות נמנים השף אוראל קמחי ("פופינה"), השף דיוויד פרנקל ("פרונטו"), השף חביב משה ("מריפוסה") ועוד. בנוסף, התחרות תורמת לקידום הקולינריה והכשרונות היצירתיים הישראלים שמייצגים איכות קולינרית המתבססת על חומרי גלם מקומיים איכותיים, סגנונות בישול ופרזנטציה ייחודיים.