ארה"ב: הדמוקרטים החלו בהליך הדחה רשמי נגד טראמפ
אתר החדשות The Hill: הציר הדמוקרטי בראד שרמן הגיש בקשה להליך הדחה נגד נשיא ארה"ב בגין שיבוש הליכי משפט במהלך החקירה הפדרלית שמתנהלת בנוגע להתערבות הרוסית בבחירות לנשיאות ב-2016. כרגע מסתמן שהמהלך לא צפוי לעבור בגלל רוב רפובליקני בבית הנבחרים
חברי בית נבחרים דמוקרטים החלו לראשונה בהליך הדחה (Impeachment) רשמי נגד נשיא ארצות הברית הרפובליקני דונלד טראמפ. כך דיווח אמש (יום ה') אתר החדשות The Hill שמסקר בהרחבה את הפוליטיקה האמריקנית והמתרחש בגבעת הקפיטול בוושינגטון, מקום משכנו של הקונגרס על שני בתיו (בית נבחרים וסנאט).
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
"אני רוצה להתחיל הליך ארוך כדי להגן על המדינה שלנו מפני שימוש לרעה בכוח, שיבוש הליכי משפט וחוסר כשירות שמתבטא באימפולסיביות ובורות", אמר שרמן בהתייחסו להליך החריג שאותו נקט.
I have introduced H.Res. 438 Articles of #Impeachment of Donald J. Trump for Obstruction of Justice. Statement here: https://t.co/0gKr8ZFg3c pic.twitter.com/yUTDAnPFuJ
— Rep. Brad Sherman (@BradSherman) 12 ביולי 2017
לפי הדיווח באתר The Hill, הציר הדמוקרטי בראד שרמן מקליפורניה הגיש בקשה לתחילת הליך הדחה נגד טראמפ בגין שיבוש הליכי משפט במהלך החקירה הפדרלית שמתנהלת בנוגע להתערבות הרוסית בבחירות לנשיאות ארה"ב ב-2016. מי שכבר הודיע שיתמוך בבקשתו של שרמן הוא חבר בית הנבחרים הדמוקרטי מטקסס אלן גרין. שרמן אישר בחשבון הטוויטר שלו שהגיש בקשה להליך ההדחה של טראמפ בצירוף תמונה של המסמך שהגיש לבית הנבחרים.
לדמוקרטים חסרים 24 מושבים להשגת רוב בבית הנבחרים
הסמכות הבלעדית להדחת נשיא אמריקני מוקנית לבית הנבחרים. ההדחה תיושם בפועל לאחר קיום משפט לנשיא בסנאט. המצב הנוכחי בבית הנבחרים הוא שלרפובליקנים יש יתרון של 24 מושבים על פני הדמוקרטים (241 רפובליקנים מול 194 דמוקרטים כשמספר המושבים הדרוש להשגת רוב עומד על 218), ולכן הסיכוי שהליך ההדחה נגד טראמפ יבשיל נמוך מאוד, בייחוד כל זמן שאין כתב אישום ישיר נגדו בחקירת הקשר לכאורה של אנשי הקמפיין שלו עם גורמים רוסיים במהלך הבחירות לנשיאות ארה"ב.
לטענת שרמן, הפיטורים של ראש ה-FBI ג'יימס קומי על ידי טראמפ בחודש מאי מהווים שיבוש הליכי משפט ו"פשעים חמורים והתנהגות לא נאותה" על רקע החקירה אם הקמפיין של טראמפ קשר קשר עם הממשלה הרוסית להטות את הבחירות.
המחוקק היהודי מקליפורניה אמר שהוא מקווה שהגשת הבקשה להדחה תשמש כתמרור אזהרה לבית הלבן וכלי חוקתי שאולי יביא למצב שאינו סביר כרגע שהרפובליקנים יתמכו בהדחת טראמפ מכיסאו.
ובינתיים, טראמפ התראיין לרשת החדשות הנוצרית CBN ואמר שפגישתו הארוכה עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בפסגת 20 המדינות המתועשות בעולם בהמבורג, גרמניה, הייתה סימן טוב והראתה ששתי המדינות יכולות לעבוד ביחד בנושאים כמו הפסקת האש בסוריה, שבה יש לכל אחת מהן אינטרסים. "אני חושב שאנחנו מסתדרים מאוד מאוד טוב. אנחנו מעצמה גרעינית חזקה מאוד וכך גם הרוסים. זה לא הגיוני שלא תהיה לנו מערכת יחסים (טובה) כזו", אמר טראמפ.
בראיון לסוכנות הידיעות "רויטרס" הוסיף טראמפ כי לא היה מודע עד לפני כמה ימים לפגישת בנו, דונלד טראמפ ג'וניור עם עורכת הדין הרוסייה, נטליה וסלניצקיה, לאחר שטראמפ נבחר למועמד הרפובליקני לנשיאות ארה"ב. יחד עם זאת, הוא הוסיף שהוא אינו מאשים את בנו על שערך את הפגישה. לדבריו, "הרבה אנשים היו מקיימים את הפגישה הזו".
טראמפ: "פוטין היה שמח יותר אם קלינטון הייתה נבחרת לנשיאת ארה"ב"
הנשיא הרפובליקני, כמו בהתבטאויות רבות אחרות שלו באחרונה, התייחס ליריבתו הדמוקרטית בבחירות לנשיאות הילרי קלינטון, ואמר שפוטין היה שמח יותר לו מזכירת המדינה לשעבר הייתה נבחרת לנשיאת ארה"ב משום שהיא לא הייתה משקיעה הרבה כסף על הצבא כמו שהוא מתכנן להוציא.
מוקדם יותר נערך בסנאט שימוע למועמד של טראמפ לראשות ה-FBI, כריסטופר ריי. במהלך השימוע אמר הבכיר לשעבר במשרד המשפטים שראש ה-FBI המודח קומי שגה בטיפול בפרשת המיילים של המועמדת הדמוקרטית קלינטון. הוא אמר שהוא "לא יכול לדמיין מצב" שבו הוא יקיים מסיבת עיתונאים בנוגע לאדם שלא הוגש נגדו כתב אישום. הוא גם התייחס לחקירה שמנהל התובע המיוחד רוברט מולר בנוגע לקשרים של אנשי טראמפ עם רוסיה, ואמר שאין מדובר ב"ציד מכשפות" - עמדה שעומדת בניגוד לעמדתו של טראמפ. "הנאמנות שלי היא לחוקה ולשלטון החוק. הם הדריכו אותי לאורך כל הקריירה שלי ואני אמשיך לדבוק בהם יהיה אשר יהיה".
ריי גם הבטיח שיוביל את ה-FBI "ללא קשר להשפעה פוליטית מפלגתית כלשהי" והוסיף שזה בלתי מתקבל על הדעת שיפריעו לחקירת התובע המיוחד מולר, שבעבר כיהן בעצמו בתפקיד ראש הבולשת הפדרלית. לדבריו, איש לא ביקש ממנו להישבע לו אמונים בהליך הבחירה שלו לראשות ה-FBI, והוא גם לא יצהיר נאמנות אם יתבקש לעשות זאת. קומי סיפר בעדותו בחודש שעבר בפני הסנאט שטראמפ ביקש ממנו להיות נאמן אליו בפגישה שערכו בארבע עיניים, ושהוא סירב לבקשה וזו הייתה הסיבה לפיטוריו.
בקרמלין התייצבו אתמול לצד הנשיא האמריקני ובנו הבכור דונלד טראמפ ג'וניור, שהסתבך בפרשת המעורבות הרוסית בבחירות. דובר הקרמלין דמיטרי פסקוב אמר כי נשיא ארה"ב נמצא תחת "לחץ חסר תקדים". פסקוב הוסיף שההתפתחות האחרונה בפרשה – הפגישה בין טראמפ ג'וניור לבין עורכת דין רוסית שלכאורה החזיקה במידע רגיש על קלינטון - לא קשור לרוסיה בשום צורה. דובר הקרמלין אמר כי הפרשה הפכה ל"אופרת סבון שנמשכת כבר יותר מדי זמן, שיכולה להתחרות באופרות הסבון הפופולריות ביותר בארה"ב".