שתף קטע נבחר

 

מנכ"לית בזק נשלחה ל-9 ימי מעצר בית: "מעורבותה משמעותית"

סטלה הנדלר הצטרפה לבעל השליטה בחברה אלוביץ' ולמנכ"ל משרד התקשורת פילבר שנשלחו גם הם למעצר בית. השופטת: "החשדות הם ברמה אחרת ממה שהיה בדיון הקודם". הערבות של הנדלר נקבעה על 700 אלף שקל. גם בנו של שאול אלוביץ', שמשמש דירקטור בבזק, נשלח למעצר בית. עד כה נחקרו בפרשה יותר מ-10 בני אדם

 (צילום: יובל חן אלי דסה ואוראל כהן) (צילום: יובל חן אלי דסה ואוראל כהן)
(צילום: יובל חן אלי דסה ואוראל כהן)

מנכ"לית בזק סטלה הנדלר נשלחה לפנות ערב (יום ה') לתשעה ימי מעצר בית. נציג הרשות לניירות ערך אמר בדיון בבית משפט השלום בתל אביב כי "המעורבות שלה משמעותית מאוד". השופטת אמרה כי "יש חשש סביר לשיבוש שאי אפשר להתעלם ממנו. החשדות הם ברמה אחרת ממה שהיה בדיון הקודם". הנדלר תפקיד ערבות של 700 אלף שקל ונאסר עליה לצאת מהארץ ל-180 יום.

 

נציג הרשות לניירות ערך הוסיף ואמר כי הנדלר "היא הנושאת והנותנת מטעם שאול אלוביץ' והחברות לבין הגורמים. מחומרי החקירה עולה בבירור חשש ממשי לשיבוש. הגרסאות שלה מתפתחות ומיתממות".

 

עו"ד נתי שמחוני, שמייצג את הנדלר, אמר במהלך הדיון כי "סטלה מנהלת את בזק. אלוביץ' נשלח למעצר בית וללא סטלה בזק תישאר ללא ניהול. דיברתי עם דוד גרנות (היו"ר הזמני של בזק במקום אלוביץ' – א.א) והוא אמר שהוא חייב את שירותיה. החברה צריכה אותה, הציבור צריך אותה".

 

בדיון שנערך אתמול בבית המשפט ובו הוארך מעצר הבית של לינור יוכלמן, מזכירת בזק, אמר נציג המדינה כי יותר מ-10 בני אדם נחקרו עד כה באזהרה במסגרת הפרשה. כמו כן, נציג המדינה אמר בדיון כי "בפרשה הקודמת נחקרה יוכלמן גם בשיבוש מהלכי משפט, של מחיקת הודעות מעורבים מיד עם החקירה". הוא הוסיף כי "עתה היא נחקרת על כך שבמשך תקופה ארוכה היא העבירה מידע משמעותי ורגיש מתוך חוות דעת למי שאמור להיות ממודר מתוך דיוני הוועדה כאילו נכחו בה".

 

מוקדם יותר היום בעל השליטה בבזק שאול אלוביץ' ומנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר נשלחו למעצר בית בעקבות בקשת הרשות לניירות ערך, שחוקרת אותם בחשד לעבירות של טוהר מידות. לאלוביץ', החשוד בעבירות של מרמה, הפרת אמונים ושיבוש מהלכי משפט, נקבע מעצר בית של תשעה ימים.

 

לפני הדיון בבית משפט השלום    (צילום: ניצן דרור)

לפני הדיון בבית משפט השלום    (צילום: ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פילבר – החשוד שהעביר לו מידע אסור – נשלח לשבועיים מעצר בית. השופטת אסרה על פילבר ליצור קשר עם כל המעורבים בפרשה, כולל עובדי משרד התקשורת. בנוסף, הוצא נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ למשך חצי שנה והוא יפקיד ערבות של 400 אלף שקלים.

 

השופטת רונית פוזננסקי כץ אמרה בהתייחסה לאלוביץ': "מדובר בשלוש פרשות שונות – טענה בדבר העברת חומרים והוצאת חומרים מסווגים; חשדות בדבר הפעלה של גורמים שונים ונושאי משרה, ועבירות בתחום הדיווח וטוהר המידות שנוגעות לקשר בין החשוד לבין מנכ"ל משרד התקשורת. עיון בחומרים מלמד על התחזקות החשד הסביר. לגבי החשש מפני שיבוש - הוא קיים על בסיס החומרים הרבים".

 

עוד הוסיף נציג התביעה: "החשוד פעל כמכונה משומנת לביצוע פעולות מלאכותיות כדי שיניבו תמורה בסך מאות מיליוני שקלים. המטרה הייתה להשפיע על תהליכים עסקיים של חברת בזק. הקימו מערך של שליחים אצל גורמים שהיו אמורים להיות בלתי תלויים. הטעייה מתוחכמת. פעילות ארוכה, מתמשכת ומכוונת. החשודים מכהנים כנושאי משרה בכירה בקבוצת החברות וחלקם אף קודמו. לאור מעמדו של אלוביץ' יש חשש ממשי שהוא ישבש את ההליכים ויפעל בנושא מול הכפופים לו.

 

"יש פה עבירות של דיווח וטוהר מידות, מרמה והפרת אמונים של מנכ"ל משרד התקשורת, שעמד בקשר עם החשוד והעביר לו מידע מהותי מתוך העבודה הרגולטורית, שלא היה אמור להיות בידי אלוביץ', הכל בדרכי מרמה ותחכום".

 

סנגורו של אלוביץ', עו"ד ז'ק חן, אמר בתגובה: "הבקשה לא מידתית, פוגענית ובצדה נזק לכל קבוצת בזק. הטענה לחשש מהימלטות קשה, חמורה ביותר, חסרת כל בסיס והיגיון ולא הגונה. הטענה תלויה על אפס מאופס. אדם ששורשיו נטועים במדינה הזאת. הוא זכה להחזיק בגרעין השליטה של בזק למרות התנאים המחמירים".

אילוסטרציה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אילוסטרציה(צילום: רויטרס)
 

אור אלוביץ', בנו של שאול אלוביץ' המשמש דירקטור בבזק, נשלח למעצר בית של תשעה ימים. אלוביץ' הבן חשוד בקבלת דבר במרמה, מרמה והפרת אמונים בתאגיד, עבירות עובדים ומנהלים בתאגיד ועבירות דיווח. הוא חשוד כי ניצל את מעמדו ותפקידו ב-yes ושימש כזרועו הארוכה של אביו ללחוץ על נושאי המשרה בחברה לגרום לעיוות הדו"חות הכספיים.

 

על החשד כלפי פילבר הנוגע למרשו: "העברת האינפורמציה אינה מהווה עבירה. מדובר ביו"ר דירקטוריון. הוא לא עשה כלום עם האינפורמציה. בזק מעולם לא קיבלה כלום ממשרד התקשורת".

 

הרשות לניירות ערך מייחסת לאלוביץ' מחיקת מסרונים בניסיון לטשטש ראיות ולשבש את חקירת הפרשה. בתגובה אמר סנגורו: "זה האופן שבו הוא נוהג בדרך כלל. מדובר במסרונים של היומיים האחרונים, שנמחקו בדיוק כמו אלה שקדמו להם. הוא מחק אפילו תמונות של הנכדים. הוא לא מחזיק כלום בטלפון בגלל העומס.

 

"הציבור הפסיד עד כה 2.13 מיליארד שקל בגלל ההתנהלות של הרשות לניירות ערך. היא אחראית לכך באופן ישיר. אם בית המשפט יקבל את הבקשה, זה יתפרש שוב כחוסר אמון ואנחנו נראה ירידת ערך של עשרות מיליונים".

 

לפני כשלושה שבועות פתחה הרשות לניירות ערך בחקירה גלויה שבמהלכה עוכבו לחקירה אלוביץ', בנו אור ובכירים בחברת yes, בהם המנכ"ל רון אילון. בבסיס החשדות עומדת עסקת בעלי העניין שבמסגרתה רכשה בזק את אחזקותיה של חברת יורוקום - בבעלות אלוביץ' - בחברת yes.

 

על פי החשדות של הרשות לניירות ערך, ב-yes ביצעו מניפולציות בדו"חות החברה כדי לעמוד ביעדי תזרים מזומנים בשנים 2016-2015. עמידה ביעדים אלו נדרשה לאלוביץ' כדי לקבל עשרות מיליוני שקלים נוספים מקופת בזק במסגרת העסקה לרכישת yes; וכן לנושאי משרה בחברת הלוויין כגון המנכ"ל רון אילון, שהיו זכאים לבונוסים אישיים על הגעה ליעדים אלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יחיאל ינאי
מנכ"לית בזק סטלה הנדלר
צילום: יחיאל ינאי
מומלצים