הלוויין חושף: לצפון קוריאה יש יותר פלוטוניום
תמונות לוויין של אתר גרעיני מרכזי במדינה המבודדת מוכיחות כי בידי פיונגיאנג יש יותר פלוטוניום מועשר ממה שהיה ידוע. עם זאת, ייתכן שמדובר רק בפעולות תחזוקה במתקן
הניתוח של קבוצת החוקרים, שנמצאים בוושינגטון, התבסס על תמונות לוויין של מעבדה רדיואקטיבית במפעל הגרעיני ביונגביון שצולמו מספטמבר ועד לסוף יוני.
החוקרים הוסיפו כי התיעוד מהמפעל הגרעיני יכול להצביע גם על פעולת צנטריפוגות שעשויות לשמש להגדלת כמויות האורניום המועשר שבידי צפון קוריאה, מקור נוסף לייצור דלק גרעיני עבור פצצת אטום.
כמו כן זוהתה בתמונות פעילות קצרת טווח של כור המים הקלים הניסויי של צפון קוריאה, דבר שעלול להיות סיבה לדאגה.
התמונות הראו שהיו לפחות שני מחזורי עבודה באתר שלא היו ידועים קודם לכן, במטרה לייצר "כמות בלתי מוגבלת של פלוטוניום שיגדיל עוד יותר את מלאי הנשק הגרעיני של צפון קוריאה". ממצא זה מדאיג מאוד את הגורמים האמריקנים, שמגדירים את פיונגיאנג כאחד האיומים הביטחוניים החמורים בעולם.
עם זאת, לא ברור בוודאות אם הפעילות שזוהתה הייתה פעילות של צנטריפוגות או רק פעולות תחזוקה במתקן.
צפון קוריאה מייצרת פצצות אטומיות באמצעות פלוטוניום ואורניום ועד כה היא ערכה חמישה ניסויים גרעיניים. גורמים רשמיים אמרו כי פיונגיאנג ערוכה לבצע בכל רגע ניסוי גרעיני שישי, למרות המאמצים הבינלאומיים שמובילה ארה"ב למנוע זאת.
צפון קוריאה פועלת לפיתוח טיל גרעיני בין-יבשתי שמסוגל לפגוע בארצות הברית. לאחרונה היא ביצעה ניסוי ראשון בטיל בין-יבשתי, ולפי המומחים הוא יכול להגיע לאלסקה ולאזורים אחרים בצפון-מערב ארה"ב.