המשק צמח ברבעון הראשון בשיעור שנתי של 1.4%
האומדן המעודכן של הצמיחה שפרסמה הלמ"ס עומד בציפיות הנמוכות: התמ"ג עלה ברבעון הראשון בשיעור שנתי של 1.4%, לאחר עלייה של 4.7% ברבעון האחרון של 2016. בניכוי השינוי בייבוא כלי רכב שעלה דרמטית בסוף 2016 ודעך בתחילת השנה - הצמיחה עומדת על קצב של 3% בשנה
אומדן מעודכן של הצמיחה במשק שפירסמה היום (א') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עומד בציפיות הנמוכות ממנו.
התוצר במשק עלה ברבעון הראשון של השנה ב-1.4% (בחישוב שנתי) לעומת הרבעון הקודם, שינוי קטן לעומת האומדן השני שעמד על 1.2%. בצד החיובי, העלייה של שתי עשיריות האחוז הללו נשמרת גם לאחר שמנכים את השינוי בייבוא כלי הרכב, שהעלה את הצמיחה ברבעון האחרון של 2016 – בשיעור של 4.7% - והוריד למטה את הצמיחה ברבעון הראשון של השנה הנוכחית.
למעשה, אם מנכים את השפעות ייבוא כלי הרכב, מתברר שהצמיחה ברבעון הראשון עמדה על 3.3%, בדומה לקצב של סוף השנה שעברה בניכוי כלי הרכב. אומדן רביעי צפוי להתפרסם בעוד חודש.
יצוא הסחורות והשירותים ממשיך את מגמת ההתחזקות שלו לאחר הדשדוש שהיה עד אמצע השנה שעברה. ברבעון הראשון הוא עלה ב-8.7%, כולל עליה של 5.8% בייצוא סחורות.
בצד השלילי, ברבעון הראשון נרשמה ירידה של 8.9% בהשקעות של בעלי עסקים בייבוא מכונות וציוד חדש. נתון זה הוא קריטי לקבלת התמונה הכוללת של המשק, משום שהוא משקף את צפיות בעלי העסקים לאפשרות שעסקיהם יורחבו בעתיד.
עם זאת, בשנה האחרונה הנתון הזה מעט מתעוות בכל רבעון עקב ההשקעות הגדולות של מפעל אינטל בקרית גת בשדרוג המפעל, כך שברבעון בו המפעל מייבא מכונות ההשקעה עולה ולהיפך. לכן רק בסיכום של כל 2017 ניתן יהיה לדעת מה המשקיעים חושבים על העתיד.
גם הצריכה הפרטית ממשיכה את ההתמתנות שלה מאמצע השנה שעברה, וברבעון הראשון זה אף הגיע לירידה. בצריכה הפרטית נרשמה ירידה של 1.1%, או ירידה של 3% בהוצאה לנפש (לאחר שמכניסים לשכלול את הגידול באוכלוסיה). זאת אחרי ירידה של 0.8% בהוצאה לנפש ברבעון הקודם ועלייה של 0.9% ברבעון השלישי של 2016.