שתף קטע נבחר

 

מקרון לנתניהו: לכונן שתי מדינות שירושלים בירתן

נשיא צרפת האיץ בראש הממשלה לקדם את התהליך המדיני מול הפלסטינים: "לעשות הכול כדי לקדם את התהליך". נתניהו: "שורש הסכסוך נעוץ בסירוב הפלסטיני לקבל מדינה יהודית". מוקדם יותר השתתפו שני האישים בטקס לציון 75 שנה לגירוש יהודי צרפת

 

מקרון ונתניהו בתום פגישתם בארמון האליזה    (צילום: רויטרס)

מקרון ונתניהו בתום פגישתם בארמון האליזה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

נשיא צרפת עמנואל מקרון קרא הערב (יום א') בפגישה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו "לעשות הכול כדי לחדש את תהליך השלום על בסיס פתרון שתי המדינות - ישראל ופלסטין". לדבריו, "הייתי רוצה לראות את חידוש המשא ומתן בין ישראל לפלסטינים במסגרת פתרון שתי המדינות – ישראל ופלסטין – שיחיו זו לצד זו עם גבולות בטוחים וירושלים כבירתן".

 

בהצהרה בארמון האליזה לאחר פגישת שני האישים, אמר מקרון כי צרפת "מוכנה לסייע בכל מאמץ דיפלומטי נדרש בהתבסס על הפרמטרים שקבעה הקהילה הבינלאומית. שוחחתי על כך עם נתניהו. חשוב להבטיח שהתנאים לשלום לא ייפגעו ושכל הצדדים יכבדו את החוק הבינלאומי. ביחס להתנחלויות, חזרתי על עמדתי ועל עמדת צרפת. הייתי רוצה שכל מה שצריך להיעשות ייעשה כדי להתקדם בתהליך ולחדש את המשא ומתן".

מקרון ונתניהו בארמון האליזה בפריז  (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מקרון ונתניהו בארמון האליזה בפריז (צילום: רויטרס)
 

בפגישה בארמון האליזה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בפגישה בארמון האליזה(צילום: AFP)

מאיץ בישראל לחדש את המשא ומתן המדיני. הנשיא עמנואל מקרון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מאיץ בישראל לחדש את המשא ומתן המדיני. הנשיא עמנואל מקרון(צילום: AFP)
 

 

מקרון גינה את הפיגוע בהר הבית שבו נרצחו שני שוטרים. מלשכתו נמסר כי נשיא צרפת הביע את דאגתו לביטחון ישראל, אך ציין כי הוא גם מודאג מהבנייה בהתנחלויות ומהאפשרות שנתניהו נסוג ממחויבותו לשתי מדינות. מקרון הבטיח לנתניהו שצרפת מתייחסת בזהירות להסכם הגרעין עם איראן.

 

נתניהו ציין את פיגועי הטרור שהיכו בצרפת, ואמר כי כל אזרחי מדינת ישראל עומדים לצד אזרחי צרפת. "אנחנו חולקים את השאיפה לראות שלום ויציבות במזרח התיכון. דנו בסכסוך הישראלי-פלסטיני, אך גם בהזדמנויות המתפתחות לשיתוף פעולה בין ישראל לבין חלק משכנינו הערבים בזכות התחושה החדשה שקיים איום משותף ואינטרסים משותפים".

 

"בנושא הפלסטיני, הבהרתי שאנו מאמינים ששורש הסכסוך והסיבה שהוא אינו מסתיים הם הסירוב העיקש של הפלסטינים להכיר במדינה יהודית, מדינת לאום לעם היהודי בגבולות כלשהם. זה, ונושא הביטחון התמידי הם, לדעתי, שני אבני יסוד לשלום. לדעתי אפשר להתחיל לטפל בנושאים הללו גם בעזרת ההזדמנויות שנפתחו הודות ליחסן החדש של מדינות ערב מובילות כלפי ישראל", אמר נתניהו.

 

קודם לכן השתתפו ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו יחד עם נשיא צרפת עמנואל מקרון ובהזמנתו בטקס לציון 75 שנה לגירוש יהודי צרפת למחנות ההשמדה בשואה. מקרון אמר לנתניהו כי "האנטיציוניזם היא ההמצאה החדשה של האנטישמיות החדשה". בטקס השתתפו מאות מוזמנים וניצולי שואה, בהם נח קליגר - בן 92 יליד שטרסבורג - ורעייתו, אשר הוזמנו על-ידי ראש הממשלה לטקס.

 

נתניהו אמר: "שמענו עדויות מצמררות, עדויות קורעי-לב על אנשים שהפכו לעשן ואבק משרפות. 4,000 איש, כולל ילדים. כדי להבין את ממדי השואה, את מה שקרה שם באותו יום בלב פריז, נסו להכפיל זאת ב-400, פריז כפול 400, וכך תבינו את ההיקף העצום של השמדת יהודי אירופה, השמדת ילדינו.

 

"באתי לכאן היום מירושלים, בירת הנצח המאוחדת של העם היהודי והמדינה היהודית. באתי לכאן כדי להרכין ראש לזכר אחינו ואחיותינו שנרצחו רק בשל היותם יהודים. באתי לכאן כדי לבכות יחד אתכם את אובדן הנספים. רעייתי שרה, הנמצאת איתנו, איבדה את כל משפחתה בשואה. כולנו באנו לכאן כדי לבכות את אובדן הנספים ובו בזמן להכריז בקול צלול: עם ישראל חי!".  

הטקס לציון 75 שנה לגירוש יהודי צרפת  (צילום: חיים צח, לע"מ) (צילום: חיים צח, לע
הטקס לציון 75 שנה לגירוש יהודי צרפת (צילום: חיים צח, לע"מ)

 (צילום: חיים צח, לע"מ) (צילום: חיים צח, לע
(צילום: חיים צח, לע"מ)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

נתניהו ציין כי "נראה שערכי המהפכה הצרפתית - חירות, שוויון ואחווה - נמחצו בברוטליות תחת מכבש האנטישמיות. עם זאת, אנו חייבים לומר, ושמענו זאת גם היום, שלא הכול היה שחור. בשם מדינת ישראל, בשם העם היהודי, אני מצדיע לצרפתים אצילי הנפש, שתוך סיכון עצום לחייהם שלהם, הצילו את אחיהם היהודים.

 

"תמיד נזכור בהוקרה עמוקה והערצה את תושביהם הגיבורים של מקומות כמו שמבון סור-ליניון שהצילו אלפי יהודים. זוהי גבורה מיוחדת. אנו בישראל מכירים סוגים שונים של גבורה, כמו שאתם מכירים כאן בצרפת. זוהי גבורה מסוג אחר. ישנה גבורה בשדה הקרב, בהקרבת חיים למען הצלת אחרים. אולם הגבורה של אותם אנשים שהצילו יהודים הייתה כרוכה בסיכון חיי משפחותיהם, חיי ילדיהם, נשותיהם, בעליהם, בסיכון של הוצאה להורג. לעולם לא נשכח – לעולם – את אותם אנשים מופלאים, חסידי אומות העולם. הם העניקו לנו מפה ומצפן למסלולה העתידי של האנושות".

 

ומההיסטוריה, להווה. נתניהו אמר כי "לאחרונה אנו עדים לעלייתם של כוחות קנאיים החותרים להכחיד לא רק את היהודים וכמובן גם את המדינה היהודית, אלא מעבר לכך, הם מבקשים להכחיד כל מי שעומד בדרכם - יהודים, נוצרים ומוסלמים, הסובלים מנחת זרועם הברברית. אדוני הנשיא, לפני יומיים בניס, אמרת שזוהי מלחמת תרבויות. אני מסכים איתך לחלוטין. האיסלאם הקיצוני מבקש להשמיד את הציוויליזציה המשותפת שלנו – השיעים הקיצוניים בהנהגת איראן והסונים הקיצוניים בהנהגת דאעש, שניהם חותרים להשמידנו. הם חותרים להרוס את אירופה".

  

לדברי נתניהו, קנאי האיסלאם הקיצוני "החותרים להשמיד אותך, חותרים להשמיד גם אותנו. עלינו להתייצב מולם יחד. עלינו להתייצב מולם חזקים יחד ועלינו להביס אותם יחד, למען זכרם המקודש של אלה שהושמדו כאן, למען הדורות הבאים. הבה נבטיח את הניצחון ואת ערכי החירות, השוויון והאחווה. הבה נזכור את העבר ונבטיח את המחר".

 

בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
בנימין נתניהו ועמנואל מקרון בארמון האליזה
צילום: רויטרס
מומלצים