שתף קטע נבחר

 

טיול זה לא יהיה

כבר בשלב מוקדם של העונה מחכה לבית"ר ירושלים משחק קריטי נגד פלובדיב בבולגריה. על הפרק: יוקרה מקצועית והרבה כסף

 

צפו במסע"ת עם שכטר ומימר    (צילום: אסף מגל)

צפו במסע"ת עם שכטר ומימר    (צילום: אסף מגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אווירה של התחדשות הורגשה לאחרונה בבית"ר ירושלים. אלי אוחנה קיבל את זכויות הניהול במקום אלי טביב, שנאלץ לזוז הצידה בעקבות הרשעתו בפלילים, יוסי בניון הביא איתו אבק כוכבים, וגם הקהל התחיל להצביע ברגליים.

 

התחלת הדרך הייתה מבטיחה עם ניצחון כפול על ואשאש ההונגרית בסיבוב המוקדמות הראשון של הליגה האירופית, אבל ביום חמישי האחרון סיימה בית"ר בתיקו 1:1 ביתי עם בוטב פלובדיב – והמשך המסע האירופי נראה בסכנה ממשית. הדחה בגומלין בעוד שלושה ימים בבולגריה תוביל להפסד של מיליוני שקלים וגם לפגיעה תדמיתית ומקצועית במועדון.

 

הדחה תעלה להם ביוקר (צילום: ראובן שורץ) (צילום: ראובן שורץ)
הדחה תעלה להם ביוקר(צילום: ראובן שורץ)

 

בית"ר חייבת להבקיע ביום חמישי אחרי שהחמיצה בלי הפסקה במשחק הראשון במושבה, והיא מגיעה עם הגב לקיר. צמוד מאוד לקיר. אז מה עובר על המועדון הירושלמי לפני המשחק הקריטי כבר בשלב מוקדם זה של העונה.

 

חוזרים לשני בלמים

במשחק במושבה בחר המאמן שרון מימר לשחק עם שלושה בלמים כדי לאפשר למגינים מרסל הייסטר ואנטון קונט חופש פעולה לפרוץ קדימה. עידן ורד וחן עזרא שיחקו גבוה וסייעו לאיתי שכטר בחלק ההתקפי. זה עבד. בית"ר פרצה שוב ושוב את ההגנה הבולגרית ושחקניה הגיעו למצבים רבים – אבל החמיצו. החשיבה והתכנון של מימר היו נהדרים, הביצוע והסיומת הרבה פחות מוצלחים.

 

בצוות המקצועי אמרו: "הגענו לעשרות מצבים. אם נגיע שוב לעשרה מצבים דומים, נבקיע לפחות שמונה שערים. זה קורה בכדורגל, אבל אסור שזה יחזור על עצמו".

 

יקוו לחגוג בבולגריה (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
יקוו לחגוג בבולגריה(צילום: אורן אהרוני)

 

לקראת הגומלין עשוי מימר לעבור למערך 3־3־4. דוד קלטינס יוסט מעמדת הבלם לקישור, המגינים יתקפו פחות, יהיו זהירים הרבה יותר ויפקחו בשבע עיניים על עומר קוסוקו המסוכן, כדי לא לאפשר לבולגרים להגיע למצבי הבקעה. ורד ועזרא יוצבו כנראה בכנפיים וינסו לפרוץ את הגנת היריבה מהאגפים, בתקווה שהפעם אחוזי ניצול המצבים יהיו גבוהים יותר.

 

העזיבה של חסוס רואדה יצרה בור גדול במרכז ההגנה, ובית"ר זקוקה נואשות לבלם. סיכום הושג כבר עם הצרפתי לינדזי רוז, ועכשיו נשאר רק לסגור עם קבוצתו לוריין.

 

בבית"ר מחכים לו. רוז (צילום: getty images) (צילום: getty images)
בבית"ר מחכים לו. רוז(צילום: getty images)

 

את הניסיון והמנהיגות שלקח איתו רואדה אמור לספק בין היתר בניון. במשחק הראשון נגד ואשאש זה עבד מצוין, כאשר יוסי היה האחראי למהפך בדקות הסיום. הוא אמור לעלות גם במהלך המחצית השנייה בבולגריה ולתרום את חלקו – כמה פסים חכמים, פה ושם דריבל מלהיב כמו שהוא יודע כדי לפרוץ הגנות ואולי יגיע למיקום טוב להבקעת שער. אבל זה יהיה לפרקים ולדקות ספורות, לא יותר. בגיל 37 פלוס, בניון עצמו יודע שיהיה לו קשה לשחק 90 דקות ולשמור על אותו קצב לזמן ממושך. בקיצור, הוא נכס אבל אי אפשר לבנות עליו את הקבוצה.

 

דריכות או לחץ?

מאחורי הקרב הכפול נגד פלובדיב מסתתר הרבה כסף. עלייה לשלב הבא מול מריטימו הפורטוגלית מהאי האקזוטי מדיירה תסדר לבית"ר הכנסות רבות מאופ"א, מכירת כרטיסים וזכויות שידור. "עלייה לשלב הפלייאוף תגדיל את ההכנסות, אבל עלייה לשלב הבתים בליגה האירופית תסדר את המועדון מבחינה כלכלית לעונה הקרובה. זו כבר תוספת של מיליוני שקלים לקופה", הסבירו במועדון. ואם החשב חיים נבון לא יהיה לחוץ, אז מי כן?

 

מוסיף מנהיגות, בניון (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
מוסיף מנהיגות, בניון(צילום: אורן אהרוני)

 

אחד מראשי הקבוצה אמר: "יש אצלנו המון דריכות, זה ברור, אבל אנחנו לא לחוצים או בפאניקה". אחד השחקנים טוען: "מורגש מעט לחץ מסביב כדי להביא תוצאה טובה, אבל זה טבעי. כדורגל בלי לחץ זה לא כדורגל. צריך לתעל את הלחץ לדברים חיוביים".

 

בעונה שעברה היו לא מעט תלונות נגד המאמן רן בן־שמעון למרות שהצליח להגיע לשלב הפלייאוף מול סנט־אטיין. זה היה הישג השיא של המועדון באירופה מאז ומעולם. אם בית"ר לא תצליח לשחזר את ההישג, זה ייחשב לכישלון של טרום ליגה, אבל לא כזה שיוביל לפגיעה במעמדו של מימר.

 

מימר. מרגיש את הלחץ כבר ביולי (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
מימר. מרגיש את הלחץ כבר ביולי(צילום: ראובן שוורץ)

 

כובשים את בולגריה

אוהדי בית"ר הגיעו ביום חמישי האחרון מוכנים למושבה. הם דאגו לתצוגת עידוד מרשימה, תמכו ודחפו לאורך כל המשחק. לבולגריה יגיעו השבוע למעלה מ־1,000 אוהדים, וברשתות החברתיות נכתב: "נכבוש את בולגריה כמו שכבשנו את הונגריה, כדי שכולם יבינו מה זה בית"ר". גם בבולגריה מתוכננת תהלוכה גדולה לפני המשחק והאוהדים מתכוונים להרים תפאורה מיוחדת ביציע של עיירת הנופש כדי לדחוף את השחקנים להבקיע ולהשיג את הכרטיס לשלב הבא.

 

אוהדי בית"ר רוצים להגיע לשלב הבתים, נמאס להם לראות את הגב של הפועל באר שבע ומכבי ת"א גם בליגה וגם באירופה. האוהד ניר בוקובזה: "אנחנו שווים שער חוץ בבולגריה, אפילו יותר. אנחנו חייבים לעלות שלב. אלי אוחנה הביא עידן חדש לירושלים, בגלל זה כל הקהל אחרי המועדון".

 

האוהדים ידחפו גם בבולגריה (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
האוהדים ידחפו גם בבולגריה(צילום: ראובן שוורץ)

 

באופ"א סימנו את בית"ר אחרי אירועי שרלרואה, והאוהדים שלה נמצאים במעקב צמוד גם בבית וגם בחוץ. במשחק האחרון במושבה נציגי אופ"א חיפשו מעידה של הקהל הירושלמי, אבל לא מצאו. השיר "הנה היא עולה הקבוצה הגזענית של המדינה" נגנז. בקבוצה מקווים שהאוהדים יתרכזו בבולגריה בעידוד נטו ולא ייגררו לעימותים עם האוהדים הבולגרים שחלקם מיליטנטים ועם כוחות האבטחה והמשטרה, שלא צפויים להיות סלחניים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
עידן ורד
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים