שתף קטע נבחר
 

הבאנו ביקורים

עיתונאים בינלאומיים בכירים, פוליטיקאים מרחבי העולם וגם אישי רוח ותרבות – בשנים האחרונות לא מעט ארגונים מביאים לישראל את כל מי שיכול להשפיע על דעת הקהל העולמית. המטרה: לגרום להם לראות במו עיניהם את מה שאי אפשר ללמוד מהמפות ומהדיווחים המוטים בתקשורת העולמית – ולהבין את המציאות הישראלית

בשיתוף המשרד לנושאים אסטרטגיים 

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

"דברים שרואים מכאן, לא רואים משם", כתב יעקב רוטבליט בשירו "לקחת את ידי בידך" – והמשפט הזה הוא גם מה שעומד בבסיסם הרעיוני של לא מעט ארגונים שנלחמים בדה־לגיטימציה שנעשית למדינת ישראל ברחבי העולם ובתופעת ה־BDS. אותם ארגונים, שמאמינים שאין כחוויה אישית וכמראה עיניים על מנת לגבש דעה מוצקה, פועלים בעיקר בהבאתם לישראל של גורמים בעלי השפעה בינלאומית, ומעניקים להם כאן את נקודת המבט הרצויה.

 

גם המשרד לנושאים אסטרטגיים בראשות השר גלעד ארדן – שמוביל את המאבק בדה־לגיטימציה ובחרם – שותף לדעה שלפיה אחד הכלים הכי אפקטיביים הוא הבאת משלחות לישראל. כחלק מתוכנית העבודה של המשרד, יבקרו בישראל בשנתיים הקרובות יותר מ־100 משלחות, מתוך ההבנה שאדם שהגיע לישראל ונחשף למציאות המורכבת יידע להתמודד טוב יותר עם השקרים שמפיצים ארגוני החרם.

 

ארגון EIPA - Europe Israel Press Association שנוסד בבריסל לפני כחמש שנים, הביא לישראל מאות עיתונאים בכירים, מובילי דעת קהל, מכל כלי התקשורת המובילים בעולם. "הבאנו לישראל עיתונאים בכירים מ'בי־בי־סי', מ'הדיילי מייל', מ'לה־פיגארו', מ'סי־אן־אן' הטורקי ומעוד כלי תקשורת רבים", מספר מייסד הארגון הרב מנחם מרגולין. "המטרה שלנו הייתה להגיע למצב שהתקשורת המרכזית תדע את האמת, ולכן התחלנו לארגן את הביקורים כאן". התוצאה מדהימה: יותר מ־700 כתבות חיוביות על ישראל, תוך פחות מארבע שנים.

 

בעוד EIPA מתמקד באנשי התקשורת הבכירים, ארגון ELNET – European Leadership Network פועל למען הגעתם של פוליטיקאים אירופים, אנשי אקדמיה בכירים ביבשת, אנשי תרבות ורוח ובעלי תפקידים לשעבר, שנחשבים לבעלי השפעה רבה באירופה. "אירופה היא אתגר עצום", מסביר דיוויד סיגל (55), מנכ"ל העמותה בישראל, שבעברו יותר מ־25 שנות עבודה במשרד החוץ בישראל, ובתפקידו האחרון היה הקונסול הכללי של ישראל בלוס־אנג'לס. "זו יבשת סופר חשובה לעתידה של ישראל, ואי אפשר להתעלם ממנה. כ־85% מחברי הקונגרס האמריקאים ביקרו מתישהו בישראל, אבל רק קצת יותר מ־10% מחברי הפרלמנטים באירופה – וזה כל הסיפור. הם ניזונים מהתקשורת. לכן, בעשור האחרון הבאנו לכאן יותר מ־200 משלחות, כ־2,300 פוליטיקאים".

 

יוסי דגן (36) מסכים. "הבורות", מסביר ראש המועצה האזורית שומרון, "היא האויב המרכזי של ההתיישבות. רוב הציבור בכלל לא היה פה מעולם, אבל זה לא מפריע לו לגבש דעה מוצקה לגבי ההתיישבות". בשש השנים האחרונות פועלת קהילת קשרי החוץ של המועצה בהבאתם לישראל של חברי פרלמנט מאירופה, של חברי קונגרס מארה"ב ושל פוליטיקאים מאפריקה. "ערכנו כבר יותר מאלף סיורים כאלה", מספר דגן. "הם לא מאמינים עד כמה המדינה קטנה. במפות אי אפשר להבין את מה שרואים בעיניים."

 

הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"

 

בשיתוף המשרד לנושאים אסטרטגיים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים