שתף קטע נבחר

 

ההסבר של האוצר להורים שהתאכזבו מ"נטו משפחה"

בעקבות הבילבול שחל אצל חלק מההורים בנוגע לתוכנית "נטו משפחה", מסבירים במשרד האוצר: החישוב מתבצע לפי גיל הילד בשנת מס - ולכן ילד שימלאו לו 6 עד סוף השנה הנוכחית לא מקבל את נקודות הזיכוי. "לא הייתה כל כוונה להטעות", אומרים באוצר, "אנחנו מצרים על חוסר ההבנה"

בעקבות הפרסום ב"ידיעות אחרונות" אתמול (ב') על אכזבתם של הורים רבים שילדיהם נולדו בשנת 2011 ועדיין לא מלאו להם 6, אבל גילו כי הם אינם נכללים בהטבת המס שמבטיחה תוכנית "נטו משפחה", מסבירים במשרד האוצר את הפער שמאחורי המספרים וההצהרות.

 

קמפיין ההשקה של תוכנית "נטו משפחה" דיבר על הטבת מס להורים לילדים "עד גיל 6", אולם בפועל הכוונה הייתה לילדים שמלאו להם עד 6 שנים בשנת המס. כלומר: אם ילדכם נולד במהלך שנת 2011, במהלך שנת 2017 הוא עובר את גיל 6. ולכן, הוא אינו נכלל בהטבה. לעומת זאת, ילד שנולד בתחילת שנת 2012 יעבור את גיל 5 בשנת 2017 ולכן הוריו זכאים להטבה.

 

מערכת המיסוי במדינת ישראל, בדומה ליתר מדינות העולם, בנויה מיום היווסדה על בסיס שנתי. גם מנגנון נקודות הזיכוי מחושב על פי אותה שיטה. אין דרך לחשב מס על פי יום או תאריך מסוים בשנה – ולכן נקבעה שנת המס כמנגנון חישוב אחיד.

 

בשיטת נקודות הזיכוי שקדמה ל"נטו משפחה" קיבלו אבות נקודות זיכוי בגין ילדים שמלאו להם עד 4 שנים לפי שנת המס. נשים לעומת זאת, קיבלו נקודות זיכוי עבור ילדים שמלאו להם עד 6 שנים לפי שנת המס. לכן, מסבירים באוצר, כבר בתוכנית שקדמה ל"נטו משפחה" ילד שנולד לפני 31.12.2011 לא היה זכאי לנקודות זיכוי במס עבור האם.

 

במסגרת תוכנית "נטו משפחה" של השר כחלון הושוו נקודות הזיכוי של אבות לאלו של האמהות. כעת הם מקבלים נקודות זיכוי עבור ילדים עד גיל 6 לפי שנת המס ולא עד גיל 4 כפי שהיה במצב הקודם - בדיוק כפי שמקבלת האם. השינוי, שעולה לקופת המדינה 1.7 מיליארד שקל בשנה, מעניק תוספת של אלפי שקלים בשנה בנטו עבור משפחות עם ילדים בגילאים הרלוונטים.

 

במשרד האוצר אומרים כי לא הייתה כל כוונה להטעות את הציבור: "לגבי כל אותם הורים אשר התאכזבו מכך שילדיהם עדיין לא חגגו 6 שנים, אך נולדו בשנת 2011 ובמהלך שנת 2017 יעברו את גיל 6 אין לנו אלא להצר על חוסר ההבנה שנוצרה. חשוב להדגיש כי תוכנית 'נטו משפחה' אינה נעצרת בגיל 6 אלא ממשיכה לכיתות א' ו־ב' עם סבסוד הצהרונים.

 

"כל תוכנית באשר היא אינה יכולה לתת מענה מלא לכולם, אך שר האוצר ומשרדו האוצר פועלים לילות כימים על מנת לסייע עד כמה שניתן לשכבות החלשות ומעמד הביניים: תוכנית מחיר למשתכן, תוכנית חיסכון לכל ילד, הפחתת מס הכנסה למעמד הביניים, הפחתת המע"מ וכן בנקודות הזיכוי והצהרונים של תוכנית נטו משפחה".

 

הידיעה פורסמה הבוקר במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים