עוגה עוגה עוגה: 3 מתכונים לסוף השבוע
סוף השבוע מתקרב, ואתם מחפשים קינוח מיוחד ומפנק שיחכה לכם על השיש? קבלו שלושה מתכונים לשבת: עוגת פרג ומשמשים, עוגיות שושנים ועוגת שיש עשירה
צילום : ירון ברנר
עוגת פרג ומשמשים
המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):
100 גר' חמאה½ 1 כוס אבקת סוכר מנופה
4 ביצים
1 כוס פרג טחון טרי
1/3 כוס שקדים טחונים
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
4 כפות ריבת משמשים
8 יחידות משמשים מיובשים או משומרים
קורט מלח
אופן ההכנה:
- במיקסר מערבבים את החמאה עם אבקת הסוכר, ומוסיפים בהדרגה את הביצים תוך כדי ערבוב בעוצמה בינונית אך יסודית.
- בקערה נפרדת מערבבים את הפרג הטחון יחד עם אבקת השקדים, ומוסיפים לתערובת החמאה.
- מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, ומוסיפים את המישמשים. מוסיפים את הקמח, המלח ואבקת האפייה וממשיכים לערבב.
- חותכים את המשמשים לקוביות, ומוסיפים לתערובת עד שמתקבל מרקם אוורירי ואחיד.
- משמנים תבנית אינגליש קייק, יוצקים לתוכה את התערובת ומסדרים מעל פלחי משמשים לקישוט.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, ואופים בין 45-40 דקות. נועצים קיסם, ואם הוא יוצא יבש - העוגה מוכנה.
עוגיות שושנים מזולפות
המרכיבים (לכ-50 עוגיות):120 גר' חמאה רכה
5 כפות סוכר
1 ביצה מידה לארג'
1 כוס קמח מנופה
1/2 כוס שקדים טחונים
קורט מלח
1 כפית וניל
1 כפית קליפת לימון מגורדת
אופן ההכנה:
- במערבל עם וו גיטרה מערבבים חמאה וסוכר עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים ביצה, קליפת לימון ותמצית וניל תוך כדי ערבוב.
- מערבבים את הקמח עם השקדים טחונים וקורט מלח, מוסיפים למערבל ומעבדים עד ליצירת בצק אחיד (מרקם הבצק צריך להיות רך ומתאים לזילוף).
- מזלפים שושנים קטנות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומקפידים על מרחק של 3 ס"מ בין כל שושנה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, ואופים במשך 15-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
- מצננים בטמפרטורת החדר, ומאחסנים בכלי אטום.
עוגת שיש עשירה
המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות):
ליצירת השיש -
200 מ"ל שמנת מתוקה
220 גר' שוקולד מריר
לתערובת הבהירה -160 גר' חמאה
3/4 כוס סוכר חום בהיר
40 מ"ל שמן קנולה
3 ביצים
2/3 1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מחוקה סודה לשתייה
100 מ"ל שמנת חמוצה
קורט מלח
גנאש שוקולד - לקישוט -
100 מ"ל שמנת מתוקה
150 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר קטן את השמנת, ומערבבים יחד עם השוקולד המריר עד לקבלת גנאש חלק. מניחים בצד, עד שהתערובת תתקרר מעט בטמפרטורת החדר במשך כ-15 דקות.
- בקערת ערבול אחרת מערבלים את החמאה יחד עם הסוכר, מוסיפים שמן בהדרגה ומערבלים עד שהשמן נתמע בתערובת.
- מוסיפים את הביצים, את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השמנת החמוצה, ומערבלים מספר דקות עד לאיחוד התערובת.
- משמנים את התבניות, מחלקים את התערובת הבהירה שווה בשווה ומוסיפים כ-200 גר' מהגנאש.
- יוצרים בעזרת מזלג דוגמת "שיש" על ידי ערבוב התערובת לאורך התבנית, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 45-40 דקות.
- נועצים קיסם במרכז העוגה, וכשהקיסם יוצא יבש העוגה מוכנה.
שף קונדיטור אורן בקר, בוגר הקורדון בלו, מתמחה בקינוחים ללא סוכר, מדריך סדנאות ומרצה