שתף קטע נבחר

 

הלייזר האמריקני בפעולה: תיעוד מהשמדת מל"ט

נע במהירות האור וגורם למטרה להתחמם ל-500 מעלות ולהתפוצץ. צפו בתיעוד מניסוי הלייזר על ספינת הצי במפרץ הפרסי, כפי שפורסם ב-CNN

 

 

בדרך למבצעיות: הצי האמריקני החל בניסויים במפרץ הפרסי של מערכת נשק הלייזר הראשונה בעולם שמסוגלת להשמיד מל"טים. עלות ה"סופר-לייזר", שנע במהירות האור, היא 40 מיליון דולר, וההערכה היא כי בעוד שלוש שנים תהפוך המערכת למבצעית. צפו בניסוי, כפי שתועד במצלמות רשת CNN.

 

המערכת, שמכונה LaWS - ראשי תיבות של "מערכת נשק לייזר", נבחנת לאחרונה על ספינת הצי האמריקני USS Ponce. "היא יותר מדויקת מקליע", אמר ל-CNN קפטן הספינה כריס וולס. "זו לא מערכת נשק נישתית, כמו כלי נשק אחרים שיש לנו בצבא שטובים רק נגד מטרות אוויריות או רק נגד יעדים קרקעיים. זו מערכת נשק מגוונת מאוד, שאפשר להשתמש בה נגד מגוון מטרות".

 

הלייזר שלא מחטיא: תחילת הניסויים

הלייזר שלא מחטיא: תחילת הניסויים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

LaWS נעה במהירות האור - פי 50 אלף ממהירות של טיל בליסטי בין-יבשתי. "היא משליכה כמות אדירה של פוטונים למטרה המתקרבת", הסביר הקצין קייל יוז. במהלך הניסויים משתמשים כמטרות במל"טים, בדומה למל"טים החמושים שנמצאים יותר ויותר בשימוש של מדינות כאיראן, צפון קוריאה, סין ורוסיה.

 

מערכת הנשק יכולה להינעל אוטומטית על המטרה. "אנחנו לא צריכים לכוון אותה", אמר יוז. ברגע שהלייזר פוגע במל"ט, כלי הטיס מתחמם לטמפרטורה של יותר מ-500 מעלות - ומתפוצץ. "לא רואים את קרן האור, לא שומעים כלום. זה שקט לחלוטין ואפקטיבי לחלוטין", אומר יוז.

הלייזר האמריקני (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הלייזר האמריקני(צילום: EPA)

 (צילום: CNN) (צילום: CNN)
(צילום: CNN)

הנשק גם מדויק מאוד, ולפי הצי הדבר יכול למזער את מספר הקורבנות בעת מלחמה. "זה מוריד את הנזק המשני. אני כבר לא צריך לדאוג בנוגע לקליעים שאולי יחלפו מעל המטרה ויפגעו בדברים אחרים שאני לא רוצה לפגוע בהם", הסביר וולס. לפי האמריקנים, מערכת הנשק משתמש בגנרטור קטן משלה בכוח 30 קילוואט בלבד בכדי להשמיד מטרות ועולה בערך "דולר לירייה".

 

הם אמרו כי מערכת נשק הלייזר מיועדת להשמיד מטוסים וספינות קטנות וכי היא עשויה להיות מבצעית לראשונה בשנת 2020. "המערכת נבנתה במטרה להתמודד עם מטרות אוויריות ואיומיים קרקעיים - ובשלוש השנים האחרונות הצליחה להוכיח את עצמה כיעילה באופן מדהים", התגאה יוז. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים