שתף קטע נבחר
 

מחפשים עבודה? אלה השאלות שכל מראיין ישאל

יצאתם מהראיון מרוצים ובכל זאת קיבלתם תשובה שלילית? לצערנו אין פתרונות קסם, אך אפשר לבדוק מה לא עובד ולהתכונן בצורה הטובה ביותר לראיון הבא. כך תדעו מהן השאלות שכל מראיין ישאל ומהם הדברים שהכי חשוב לו לדעת עליכם. טור ראשון בסדרה

בשיתוף Alljobs

 

התפקיד תפור עליכם, יש לכם את הניסיון והכישורים הנדרשים, זומנתם לראיון אבל – בכל זאת לא הלך לכם? החדשות הטובות הן שעצם הזימון אומר שקורות החיים שלכם מתאימים למשרות מהסוג שאתם מכוונים אליו, כך שאת מחצית הדרך כבר עברתם. אתם משתייכים לאוכלוסיית היעד המתאימה למשרות מסוג זה, ובמוקדם או במאוחר - גם אתם תמצאו עבודה חדשה! עכשיו בואו נראה איך מתגברים על מה שעומד ביניכם לבין המשרה המושלמת - ראיון העבודה.

 

הסטארטאפ "יוטפו" מגייס 170 עובדים בתל אביב

רעבים? מושיק רוט מחפש עובדים

עובדים מהבית? כך תעשו זאת נכון

 

קודם כל: בודקים מה לא עובד

נסו לנתח ראיונות עבודה שעברתם, ולזהות את מקורות הקושי שלכם. לפעמים עצם הסיטואציה המלחיצה יוצרת את הבעיה, התרגשות, בלאק אאוט, אתם מגמגמים או מפטפטים וסוטים מהנושא כדי לחפות על המבוכה וכו'. נסו לזכור שראיון הוא בסופו של דבר שיחה, שמטרתה להבין אם תעשו את העבודה על הצד הטוב ביותר. אם התחושה שלכם היא שהלכתם לאיבוד - זה כנראה הדדי. כדי "להשתפשף" אפשר לנסות לתרגל סיטואציה של ראיון, גם בבית או מול חברים.

 

זהו את מקורות הקושי שלכם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
זהו את מקורות הקושי שלכם(צילום: shutterstock)
 

באופן כללי, ראיון עבודה מוצלח הוא כזה שאתם יוצאים ממנו בתחושה ברורה, שהצגתם את עצמכם באופן המדויק והמחמיא ביותר. עם זאת לעתים אנחנו יוצאים מרוצים מראיון העבודה מרוצים, ובכל זאת מקבלים תשובה שלילית, או לא מקבלים תשובה בכלל. יכול להיות שהיינו באמת מצוינים, והסיבות שבגללן לא התקבלנו אינן תלויות בנו.

 

כמו כן יכול גם להיות שמשהו במסר שלנו לא עובר, ואנחנו אפילו לא מודעים לכך. מסיבה זו הכנה מוקדמת יכולה לעזור מאוד להתמקד וגם לצבור ביטחון בסיטואציה המלחיצה של ראיון העבודה.

 

חשוב להכיר את סוגי השאלות בראיונות עבודה , באופן כללי כל מראיינ/ת רוצה לברר את הדברים הבאים:

 

מי אתה?

מיהו האדם מאחורי קורות החיים? אילו תכונות, יכולות, כישורים, התנהגות אתם מביאים לשולחן? מהי צורת הניהול שאתם נוקטים כמנהלים או מהי הדרך הכי טובה לנהל אתכם? יש לכם תיק עבודות או המלצות? כל דבר שיכול לספר למראיינים מי עומד מולם ויעזור להם לדמיין איך זה יהיה לעבוד איתכם (או מולכם). המראיין מחפש את האדם שייתן לו ביטחון שכעובד או כמנהל, לא משנה באיזו דרגה או איזה תפקיד, הוא יוכל להיות שקט, שאותו אדם, כעובד, יקדם את הארגון ואת המנהל הממונה שלו להשגת מטרותיו.

 

למה בחרת בנו?

גם מקומות עבודה רוצים שיבחרו בהם. האנשים שמולכם, שכבר פיתחו גאוות יחידה ותחושות הזדהות עם הארגון - רוצים לשמוע למה אתם רוצים להצטרף אליהם. מועמד, מוכשר ככל שיהיה, חייב להבהיר מדוע הוא מתעניין בתפקיד ובארגון המציע אותו. המשרה היא לא התפשרות והיא לא אחת מתוך 30 המשרות ששקלתם השבוע. כל עוד אתם בתהליך המיון - היא האחת מבחינתכם.

 

למה אתה?

ניסיון ייחודי, אופן חשיבה שונה, יצירתיות, יכולות שאין לאף אחד בחברה, הדגישו את אותו רכיב סודי שמבדיל אתכם מכל מי שקורות החיים שלו דומים לשלכם. שימו דגש על תכונות אופי ומיומנויות שיביאו להצלחה בתפקיד הספציפי, מה היתרון היחסי שלכם, את הניסיון רואים בקורות החיים ולרב כבר התייחסתם אליו.

 

כמה זה יעלה לי?

זוהי שאלת ציפיות השכר, בדיקה אם יש הלימה בין ציפיות שכר לבין מחיר השוק של העובד, כלומר השכר המקובל לתפקיד. זיכרו שלרוב מדובר בתיאום ציפיות התחלתי בלבד, וזה לא הזמן להיכנס לפרטים הקטנים והחשובים של מרכיבי השכר ותנאי ההעסקה. את זה תעשו אחרי שתתקבלו, לפני שלב החתימה על חוזה העבודה.

 

לשאלות מרכזיות אלו מצטרפות שאלות רקע שונות, למשל - איפה אתם גרים: גם אם זו עבודת החלומות שלכם ואתם מוכנים לנסוע עבורה שעתיים לכל כיוון - המציאות מוכיחה שמרחק גיאוגרפי רחוק מקשה לטווח ארוך וגורם לשחיקה. שאלות רקע נוספות שיכולות לעניין את המעסיק, הן שאלות העוסקות במצבכם האישי והמשפחתי.

 

נכון, אלו שאלות לא חוקיות, אך עדיין קורה שהן צפות בשלב זה או אחר, גם אם בצורה פחות ישירה. שאלות מקצועיות ספציפיות, שבוחנות את הידע הנדרש, או את סגנון החשיבה - מקובלות בעיקר בראיונות מקצועיים ולעתים בשלבים מתקדמים יותר בתהליך המיון, לצד מבחנים מקצועיים שנערכים בבית או בעבודה. נרחיב על כל אלה בכתבות הבאות.

 

הכותבת היא מנהלת תוכן קריירה וגיוס באתר AllJobs

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים