שתף קטע נבחר

 

"עכשיו הוקל לי": גנור אמור להפליל קצינים בעבר ובהווה

הדרמה מאחורי ההסכם עם עד המדינה בפרשת הצוללות: במשטרה הבינו את הפוטנציאל במידע מנציג המספנה הגרמנית והיו מוכנים לוותר לו כליל על מאסר. בפרקליטות התעקשו, ואחרי שבוע של מו"מ - רגע לפני דיון בבית המשפט - הוסכם על שנה בכלא

 

גנור, היום בבית המשפט    (צילום: אורי דוידוביץ')

גנור, היום בבית המשפט    (צילום: אורי דוידוביץ')

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שעות מורטות עצבים עברו הן על חוקרי היחידה הכלכלית של המשטרה והן על צוות ההגנה של מיקי גנור, נציג יצרנית כלי השיט הגרמנית טיסנקרופ ומי שנחשב לחשוד המרכזי בפרשת הצוללות, עד לחתימה הבוקר (יום ו') במשרדי להב 433 על הסכם שבמסגרתו ישמש גנור כעד מדינה.

 

על פי ההסכם שהושג, גנור יעיד על כל העבירות שביצע במהלך השנים במסגרת עבודתו מול גורמי הביטחון ובנוסף גם על עסקאות שביצע מול גופים ציבוריים. בתמורה לכך, הוא ירצה עונש מופחת של שנת מאסר וישלם קנס בסך 10 מיליון שקל למדינה (לכך דרושה הסכמת בית משפט בהמשך). את השבועיים הקרובים יבלה גנור במתקן משטרתי בבית שמש.

 

לפי בקשת הארכת המעצר של גנור בשלב מוקדם יותר - הוא משמש כנציג המספנה בישראל מאז 2009. "החשוד מונה לתפקיד זה באמצעות התערבות שלא כדין של עובד מדינה בכיר, והעביר שוחד בתמורה למינויו כנציג המספנה", כתבו במשטרה. כמו כן, "הוא קיים קשרי שוחד במשך שנים עם עובדי מדינה בכירים, וקשר קשר עם אחר, באמצעות שכירת שירותיו, על מנת לקדם את עסקיו".

 

מיקי גנור, היום בבית המשפט (צילום: רענן בן צור) (צילום: רענן בן צור)
מיקי גנור, היום בבית המשפט(צילום: רענן בן צור)
 

בקשת המשטרה שמפרטת את החשדות נגד גנור ()
בקשת המשטרה שמפרטת את החשדות נגד גנור

 

העסקה נחתמה כשעתיים בלבד לפני הדיון, לאחר שהייתה תלויה באוויר יותר משבוע. פרקליטיו של גנור, עורכי הדין אלי זוהר ואילן סופר, הגיעו בשעות הבוקר המוקדמות למשרדי להב 433, שם פגשו את גנור בחדר החקירות כשלצידו קציני היחידה הכלכלית בראשות מפקדה, תת-ניצב מוטי לוי.

 

קציני המשטרה העבירו לסנגורים את הסכם עד המדינה, אלו עברו עליו בקפידה, ולאחר שאישרו אותו העבירו את המסמך לגנור - והוא חתם. "עכשיו הוקל לי", אמר גנור לאחר מכן ומיד המשיך עם חוקריו לבית משפט השלום בפתח תקווה, שם הציגה המשטרה את ההסכם ואת תנאי השחרור שלו.

 

כעת, אחרי ימים הציג גנור את "מרכולתו" לחוקרים בראשי פרקים, הוא יצטרך לספר בפרטי פרטים את העבירות שלהן היה שותף ולהפליל גורמים אחרים, ובראשם מפקד חיל הים לשעבר, האלוף במיל' אליעזר (צ'ייני) מרום, המשנה לראש המל"ל לשעבר אבריאל בר יוסף, פרקליטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו עו"ד דוד שמרון (שעוצמת הראיות נגדו לפי שעה חלשה ולכן הותר לו לצאת לחו"ל) וגורמים נוספים במגזר הציבורי - כולל קצינים בעבר ובהווה, שלפי החשד היו קשורים למעגל השחיתות והשוחד.

 

המכללה הלאומית לשוטרים ליד בית שמש, שם ישהה גנור (מתוך אתר משטרת ישראל) (מתוך אתר משטרת ישראל)
המכללה הלאומית לשוטרים ליד בית שמש, שם ישהה גנור(מתוך אתר משטרת ישראל)

סנגוריו של גנור. עורכי הדין אלי זוהר ואילן סופר (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
סנגוריו של גנור. עורכי הדין אלי זוהר ואילן סופר(צילום: מוטי קמחי)

לחתימה קדם משא ומתן עיקש שניהלו פרקליטיו של גנור אל מול אנשי המשטרה והפרקליטות, שביקשו להטיל על גנור עונש מאסר ממושך. במשטרה הבינו את גודל הפוטנציאל שגלום בעדותו של גנור ואף היו מוכנים לבטל את עונש המאסר, אולם בסופו של דבר העמידו אותו על שנה אחת לנוכח ההתעקשות של הפרקליטות והיועץ המשפטי לממשלה, שעקב מקרוב אחר ההתפתחויות. עם זאת, לא מן הנמנע שאם גנור יחשוף בפני החוקרים שחיתויות נוספות או פרשיות אחרות, הוא יהנה מהקלה נוספת בעונש המאסר.

 

בדרך כלל נהוג כי עד מדינה מועבר ל"מעצר הגנתי" כדי למסור את עדותו מבלי שאף אחד יסכן אותו, אולם כיוון שגנור היה במעצר במשך עשרה ימים ובשל התעקשותו, במשטרה הסכימו כי הוא ימסור "עדות ניקיון" במתקן ההדרכה של המשטרה בבית שמש. גנור אמור לשהות בבניין שבו מתקיים קורס קצינים של המשטרה, שאינו מקום מאובטח.

 

גנור יהיה נתון תחת פיקוח וניתוק מאמצעי תקשורת למשך שבועיים. הוא יוכל רק לצפות בטלוויזיה ויזכה לביקורי משפחה. נאסר עליו לצאת מהארץ למשך 90 יום וכן נאסר עליו ליצור קשר עם המעורבים בפרשה למשך 60 ימים. כמו כן הפקיד גנור ערבות בסך חצי מיליון שקל.

 

גנור חשוד בעבירות של מרמה, הלבנת הון וקשירת קשר לביצוע פשע. יחד עימו נעצר בר יוסף, המשנה לשעבר לראש המל"ל, ועו"ד רונן שמר, שעבד במשרדו של גנור וחשוד בגריסת מסמכים שקשורים לפרשה. עוד נחקרו בפרשה גם האלוף במילואים מרום ומקורבו ואיש סודו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, עו"ד דוד שמרון. לפי החשד בתיק, עסקאות לרכישת כלי שיט וצוללות כללו העברות סכומים גדולים לכיסים פרטיים כשוחד.

 

גורם בכיר במערכת אכיפת החוק אמר אתמול בהתייחסו לממצאים שנאספו עד כה בפרשה ועל ההסכם עם גנור כי "פרשת הצוללות חמורה בהרבה מפרשת רמי דותן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רענן בן צור
מיקי גנור, היום בבית המשפט
צילום: רענן בן צור
מומלצים