הכירו את הספרייה המעופפת
מכירים את הרגע המפחיד הזה בטיסה- כשהילד איבד את כל הסבלנות ומתחיל להשתעמם? חברת הלואו-קוסט הבריטית איזיג'ט החליטה לקחת על עצמה את תפקיד המחנך ופתחה ספרייה אווירית ותחלק ספרים לילדים בזמן הטיסה. כך זה נראה
"אבא סיפור אני לא יכול לטוס – ירח מסתכל לי בחלון (המטוס)". זה היה יכול להיות המשך שיר הילדים הידוע של יהונתן גפן אם היה כותב אותו כעת. חברת הלואו-קוסט הבריטית איזיג'ט מציעה פתרון יצירתי ואפילו חינוכי עבור הילדים המשועממים בטיסות: ספרייה מעופפת (Flybrary).
עדכונים נוספים גם בפייסבוק ynet חופש
ההורים המנוסים מביניכם בוודאי כבר חשבו על כך מראש והביאו עזרים כמו משחקים, אייפד, מזון וכדומה או שאתם בונים על הבידור במערכת המטוס. אבל בזמנים בהם טיסות הלואו-קוסט משתלטות על חיינו ובחלק גדול מהמקרים אין מערכת בידור אישית או אם – לא עלינו – האייפד הפסיק לעבוד, מה אז תעשו עם הילדים המשועממים?
החברה החלה להפעיל, החל מהקיץ הנוכחי, 174 ספריות מעופפות הכוללות 7,000 עותקים בכל המטוסים שלה בבריטניה. זאת לאחר סקר שערכה איזיג'ט ובו התגלה כי שמונה מתוך עשרה הורים במדינה טוענים כי ילדיהם לא קוראים ספרים כפי שהם היו כאשר היו בגילם וכי רוב הילדים לא יודעים לקרוא שוטף עד גיל 11 – נשמע מוכר?
חברת התעופה העידה כי היא בקיץ הזה 750 אלף משפחות בריטיות יטוסו דרכה ובכך היא אולי תוכל לשנות מעט לטובה את הסטטיסטיקה העגומה, בכך שתיתן את האפשרות לילדים להתחבר לספר בזמן שהם באוויר.
הספרים שנבחרו למאגר הספרייה האווירית הם ספרים שאליהם הילדים יוכלו להתחבר. ספרים שנעשו עליהם סרטים וסדרות טלוויזיה, בדגש על סוגים שיתאימו גם לבנות וגם לבנים, דוגמת פיטר פן ועליסה בארץ הפלאות.
בשבוע שעבר בישרה איזיג'ט על מספר שינויים גדולים בחברה בעקבות הברקזיט ופרישת בריטניה מהאיחוד האירופי; עזיבתה של מנכ"לית החברה המוערכת, קרולין מקול, לטובת ניהול ערוץ הטלוויזיה הבריטי ITV ועל כך שהחברה מקימה חברת תעופה חדשה בשם "איזיג'ט-אירופה", שבסיסה ימוקם בווינה, בירת אוסטריה, על מנת שתוכל להמשיך להפעיל טיסות בין מדינות באירופה וכן טיסות מקומיות בתוך מדינות אירופה גם לאחר שבריטניה תעזוב סופית את האיחוד (בסיסה של איזיג'ט ממוקם כעת בעיר לוטון באנגליה).
כחלק משינויי החברה, לאור יציאת בריטניה מהאיחוד האירופי, נראה שהחברה עדיין מנסה לשמור על קהלה הבריטי ולמצוא דרכים חדשות (או ישנות - תלוי איך מסתכלים על זה) כדי להישאר רלוונטית גם בקיץ עמוס התחרות.
אז נכון, אפשר לצקצק ולתהות מדוע ב-2017 לא מחלקים ספרים דיגיטליים לילדים שכבר רגילים לצורה אחרת של צפייה בתכנים, אבל בכל זאת יש לזכור שמדובר בחברת לואו-קוסט וכך גם השירותים שהיא מציעה ומצד שני, אולי דווקא יש קסם שמימי שדרכו הילדים יתאהבו מחדש בצורה המקורית והיפה של לקרוא סיפור.