שתף קטע נבחר

 

המדינה לבית המשפט: יש לדחות ריקון מיכל האמוניה ל-2018

המדינה הגישה תגובתה לבית המשפט העליון בעקבות בקשת חיפה כימיקלים לדחות את ריקון מיכל האמוניה מעבר ל- 31.7. בתגובת המדינה נטען כי המשרד להגנת הסביבה סבור כי לא ניתן לרוקן את המיכל עד ל-31.7 בצורה בטיחותית, וכי הליך הריקון יתמשך עד ינואר 2018. עיריית חיפה: "חבל שהמדינה הולכת שולל אחר גחמותיה של חיפה כימיקלים ובכך מעודדת את רמיסת החוק"

מדינת ישראל הודיעה הערב לבית המשפט כי "הסיכון הנשקף מריקונה של כמות האמוניה שנותרת במכל בשלב זה באופן מהיר שאינו מבוקר מקים סיכון ממשי לבריאות הציבור והסביבה שלא לצורך". תגובת המדינה ניתנה לאחר שחיפה כימיקלים הגישה בקשה דחופה לעיון חוזר בנוגע למועד ריקון המיכל.

 

לטענת המשרד אין הצדקה לבצע את ההליך, במיוחד לאור העובדה שכיום כמות האמוניה עומדת על כ-3% מנפח המיכל. המדינה מבקשת שההליך יבוצע באמצעות "אידוי טבעי בסיוע מפוחים" כיוון שזו התכנית הבטיחותית ביותר.

 

מכל האמוניה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מכל האמוניה(צילום: AFP)

המשרד להגנת הסביבה מסר לביהמ"ש כי נכון לתחילת השבוע במיכל יש כ-240 טון אמוניה- קצב ריקון של כ-1.9 טון אמוניה ביממה. המדינה הוסיפה ועדכנה כי לפני כשבוע פנה מבקר המדינה ליועץ המשפטי לממשלה והעלה חששות למעשים פליליים בנושא קידום אספקת אמוניה למשק. המשנה לפרקליט המדינה ענה למבקר וביקש ממנו את כלל החומר הרלבנטי שמצוי ברשותו כדי לבדוק את הנושא.

 

במקביל, המדינה עדכנה כי בוצעה פנייה נוספת של המבקר ליועצת המשפטית של המשרד להגנת הסביבה ובעקבות אותה פנייה הורה היועמ"ש כי מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה "מנוע לעתה עתה ועד להשלמת הבדיקות הצריכות בעניין זה מלהוסיף ולעסוק בכל עניין הנוגע לסוגיית מערך האמוניה".

 

תגובת עיריית חיפה: "חבל שהמדינה הולכת פעם אחר פעם שולל אחר גחמותיה של הנהלת חיפה כימקלים ובכך מגבה ומעודדת את רמיסת החוק. אנחנו שמים מבטחנו בשיקול הדעת של בית המשפט העליון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
מכל האמוניה
צילום: עידו ארז
מומלצים