ארה"ב: "לא לוחצים על ישראל לקחת החלטות מטעמים פוליטיים"
דוברת מחלקת המדינה נשאלה האם ההחלטה הישראלית להסיר את אמצעי האבטחה הייתה בתמיכה אמריקנית ואם הופעל כל לחץ מוושינגטון כלפי ישראל להתקפל לדרישות המוסלמים: "זו החלטה ישראלית בלבד"
"ישראל קיבלה את ההחלטה להסיר את אמצעי האבטחה והיא המחליטה הבלעדית". כך אמרה אמש (ה') דוברת מחלקת המדינה האמריקנית הת'ר נוירט לאחר שנשאלה אם הופעל לחץ אמריקני להיכנע לדרישות המפגינים המוסלמים להסיר את המגנומטרים והמצלמות בכניסות להר הבית.
נוירט נשאלה אם ארה"ב תומכת בהחלטה הזו והשיבה: "הביטחון של ישראל נמצא בראש סדר העדיפויות שלנו. אנחנו לעולם לא נלחץ על ישראל לקחת החלטות ביטחוניות מטעמים פוליטיים. אנחנו לא מתערבים בקבלת החלטות כאלה. זו החלטה ישראלית בלבד".
ראש השב"כ נדב ארגמן טען בפני גורמים מדיניים כי החלטת הקבינט על אודות הסרת גלאי המתכות והמצלמות בהר הבית היא הדבר הנכון ביותר לעשותו בעת הזו. הוא ציין עוד כי על רקע המורכבות של הזירה והרגישות הקיימת סביב הר הבית, החלטת הקבינט מאזנת בין שיקולים רבים ומורכבים והיא ההחלטה המיטבית עבור ביטחון המדינה ותושביה.
סוגיית התקנת והסרת אמצעי האבטחה בהר הבית עמדה במרכז סערת המתיחות הביטחונית במתחם. גם לאחר הסרת המגנומטרים והמצלמות הרוחות באזור הר הבית לא נרגעו, ובמהלך השבוע אירעו עימותים רבים בין מוסלמים לכוחות הביטחון.
"לא ניכנס למסגד אל-אקצה עד שיירדו מעניין התקנת מצלמות", אמרו מתפללים מוסלמים באמצע השבוע. "נמשיך להיאבק כאן ולהתעמת עם השוטרים בלי להתייאש. נתפלל על הכבישים. זה מה שיש לנו ואין שינוי בעמדה שלנו. כולנו יחד".
גם אתמול, לאחר שהמוסלמים החליטו להיכנס למסגד אל-אקצה, פרצו במקום עימותים. רבבות מוסלמים נכנסו להתפלל בהר, וכמה צעירים הניפו דגלים פלסטיניים על גג מסגד אל-אקצה.
מאות התכנסו כבר בשעות הצהריים סמוך לשער האריות, מחוץ להר הבית, וחגגו את הסרת אמצעי האבטחה ואת הכניסה המחודשת למתחם הקדוש. רבים חילקו ממתקים ובקבוקי שתייה וקראו קריאות צהלה.