ציור ניצחון אל אקצה: קריקטורות מתריסות בעולם הערבי
שורת כלי תקשורת בעולם הערבי לא פספסו הזדמנות ללגלג על ישראל בעקבות אירועי הר הבית. מדריכה על החיילים, דרך גירושם עם המגנומטרים משטח הר הבית ועד היד שמסמנת וי ומוצבת על כיפת הזהב. כך נראה החיבוק לפלסטינים בקריקטורות
תחושת הניצחון בצד הפלסטיני והערבי אחרי הסרת אמצעי האבטחה ממסגד אל אקצה מצאה ביטוי כצפוי גם בקריקטורות שהתפרסמו בתקשורת הערבית והפלסטינית. ברשתות החברתיות הפלסטיניות קריקטורות ו"ממים" שמספרים את מה שנתפש כניצחון מוחץ על ישראל. אותה תחושה מצאה את עצמה הבוקר (יום ו') גם בקריקטורות בעיתונות הערבית.
בעיתון "אל-קודס אל-ערבי", היוצא לאור בלונדון, פורסמה קריקטורה תחת הכותרת "תושבי ירושלים מכריחים את הכיבוש לסגת מצעדיו במסגד אל אקצה". בקריקטורה ניתן לראות אדם זקן עם מקל, צעיר פלסטיני עם אבן, אישה עם מטאטא וילד עם רוגטקה שמגרשים כביכול חייל ישראלי שמחזיק בידיו את המגנומטר, שהפך לסמל של אותם אמצעי אבטחה.
בעיתון הסעודי הממסדי "אל-ווטן" בחרו בקריקטורה שמראה את סימן ה"וי" על גגה של כיפת הסלע. בעיתונות הסעודית, מן הסתם, הבליטו הבוקר את חלקו של מלך סעודיה סלמאן בן עבד אל-עזיז שנמצא כעת בחופשה במרוקו בהסרת הצעדים הישראליים במסגד. זאת אחרי ההודעה של בית המלוכה אמש שטענה כי מאמציו של סלמאן הוכתרו בהצלחה.
בעיתון הסעודי "עוכאז" בעל הקו הפרו-סעודי הנצי פרסמו אינפוגרפיקה תחת הכותרת "מסגד אל אקצה בלבו של סלמאן", שפירטה את המסרים שהעביר סלמאן במגעיו עם מנהיגי מדינות העולם בנוגע למסגד אל-אקצה. ברשתות החברתיות בסעודיה אף נפוץ האשטאג תחת הכותרת "אל אקצה בלבו של סלמאן".
בעיתון הירדני "א-רד" פורסמה קריקטורה שמראה את כף רגלם של הפלסטינים שמצליחה להשתחרר מכבליה של ישראל ודורכת על חייל ישראלי. העיתונות הירדנית אמנם התרכזה הבוקר במתקפה חסרת התקדים של המלך נגד התנהלותו של ראש הממשלה בנימין בפרשת הירי של מאבטח השגרירות, אך לא שכחה להבליט את השבחים שחולקו לירדן הן במישור הערבי והן במישור הפלסטיני על מאמציו של המלך לביטול הצעדים הישראליים במסגד.
ברקע קרב הקרדיטים ותחושת הניצחון יש גם מי שממשיך לעקוץ. באתר של רשת "אל-ג'זירה" הקטארית פורסמה קריקטורה שמותחת ביקורת על ההתנהלות של מדינות ערב במשבר בהר הבית. בקריקטורה ניתן לראות כיצד אדם שמסמל את העולם הערבי "טומן את ראשו בחול" כשעל צג הטלוויזיה רואים את מסגד אל-אקצה תחת הכיתוב "אל-אקצא בסכנה".
ואולם, כשהכיתוב משתנה והופך להיות "אל-אקצה ניצח" רואים כיצד אותו אדם מתעורר ושרוי בהלם. יש לציין שלצד הסיקור האינטנסיבי של "אל-ג'זירה" את המשבר, לכל אורכו נשמעה ביקורת על ההתנהלות של מדינות ערב ביחס אליו. גם כאן קשה שלא לפספס את "הדם הרע" בין קטאר לבין ארבע המדינות שעדיין מחרימות אותה.