שתף קטע נבחר

8 שלבים שיעזרו לך להכין את הילד לגן עירוני

הילד עולה לגן עירייה? זה הזמן להתחיל להכין אותו כדי שישתלב בצורה טובה. מפגש עם חברים חדשים, שיחות, ויתור על שנת הצהריים וגמילה מחיתולים יעזרו לו להתמודד עם השינויים בהצלחה בתחילת השנה

 

 

המעבר מגן פרטי לגן עירוני יכול להיות מורכב עבור הילדים ועבור ההורים. כדי שילד יהיה מוכן להתמודד עם גן עירייה נוא צריך להיות בשל מכמה היבטים:

 

בשלות רגשית: היכולת להתמודד רגשית עם האתגרים בגן החדש. ילד המראה הסתגלות טובה לסיטואציות חדשות, יכולת טובה לדחיית סיפוקים, התמודדות במצבי תסכול ויכולת להתמודד עם קשיים.

 

בשלות שפתית: חשוב שלילד תהיה יכולת לבטא את עצמו במילים ויכולת ליצירת שיח עם חבריו וצוות הגן.

 

בשלות מוטורית: שימו לב שהילד יכול ללכת, לקפוץ, לטפס ולעשות פעולות כמו להוריד ולהלביש את בגדיו.

 

בשלות חברתית: בכדי שהילד יוכל להשתלב בצורה טובה בגן עירוני נדרשת ממנו היכולת לשחק משחק חברתי עם בני גילו אשר תואם את גיל התפתחותו, להבין נורמות וקודים חברתיים, ליצור קשרים חברתיים ולהסתדר גם ללא תיווך המבוגרים.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

כיצד נעזור לילדינו טרם הכניסה לגן העירייה?

1. עידוד לעצמאות: כדאי ללמד את הילד לבצע פעולות יומיומיות בסיסיות בצורה עצמאית שהוא יזדקק להן בגן העירוני. יש לוודא שהילד יודע לאכול באופן עצמאי, לשתות מכוס, לנעול ולחלוץ נעליים, לרחוץ ידיים עם סבון ולנגב את הישבן לאחר ביקור בשירותים.

 

ילדים בגיל שלוש ומעלה בהחלט יכולים לעשות פעולות אלה בכוחות עצמם וחשוב שיתאמנו עליהן כעת. תנו להם מטלות בבית - ילדים אוהבים לעזור ולקחת חלק במטלות הבית וכך אנו מעודדים אותם ללמוד להיות עצמאיים ולחוות תחושות של הצלחה ומסוגלות. המטלות מחזקות את הדימוי העצמי ואת ההרגשה שהילד מרגיש בוגר. בחרו מטלות שהילד נהנה ושאתם יודעים שהוא יכול להצליח בהן.

 

קראו עוד:

- "קראו לי פלצנית כי ארגנתי יום הולדת ללא חטיפים"

- לטפל בילדה שלי זה לא "לשבת בבית"

- 14 המשפטים הכי מיותרים שהורים אומרים

 

2. מפגשי היכרות עם ילדי הגן: מומלץ לקבוע במהלך החופש מפגשי היכרות ומשחק עם ילדים העתידים ללכת לאותו הגן עם ילדיכם. היכרות מוקדמת זו תסייע בהתמודדות עם חוסר הוודאות והזרות של הימים הראשונים בגן החדש ותחזק את הילד. זו הזדמנות עבורו גם לתרגל מיומנויות חברתיות, להתנסות באירוח חברים ובהתארחות בביתם.

 

3. זמן פנאי: בלו עם הילד בגני שעשועים, שחקו איתו במשחקי כדור, קפצו איתו בטרמפולינה או על הרצפה כדי לאפשר לו להתאמן על הצד המוטורי שלו.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

4. חזקו את מיומנויות הדיבור: דברו עם הילד בצורה ברורה ותקינה ולא במהירות. הרבו להשתמש במושגי יסוד בתוך השיחה שלכם: "תביא לי בבקשה את הבקבוק הגדול". הדבר יחזק את מיומנויות הדיבור שלו ואת הכרת המושגים הנדרשים.

 

5. גמילה מחיתולים: אם הילד אינו גמול, נצלו את החודש הזה לגמול אותו בשקט ובביטחון במרחב הפרטי שלכם בביתכם.

 

6. שינה: הרגילו אותם לא לישון שינת צהריים. אחד השינויים הבולטים במעבר לגן העירוני הוא אי יכולתם של הילדים הרכים לישון את שנת הצהרים, במידה והם ממשיכים לצהרון. מומלץ להתחיל להרגיל אותם לכך כבר במהלך החופש הגדול, כך שהשבוע הראשון בגן יהיה פחות מעייף עבורם.

 

7. דברו על השינוי המתרחש: המוכנות לקראת השינוי כוללת הכנה הדרגתית. עליכם לדבר עם הילד על השינוי וליצור אצלו תחושות חיוביות כלפי המעבר. "בגן של שירה יש הרבה משחקים ותוכל…" "כשתגיע לגן אז…". מטרת השיחה, לקראת המעבר, היא להרגיל את מחשבתו של הילד למקום החדש, לחברים החדשים, למשחקים וליצור ציפייה נעימה לקראת המעבר.

 

8. הכירו לו את הגן: לפני תחילת שנת הלימודים כדאי לקחת את הילד לגן החדש ולעשות לו היכרות עם המקום ועם הגננת. במהלך המפגש מומלץ ליצור אינטראקציה בין הגננת לילד, אם על ידי שיחה או באמצעות פעילות משותפת

 

השתדלו להביא את הילדים בין הראשונים ולא בין האחרונים לגן, זה יקל עליהם מאוד את השתלבותם החברתית והרגשית. קשה להיכנס לגן ולהשתלב כשרוב הילדים כבר שם ומגובשים עם עצמם.


הכותבת היא בעלת M.A בייעוץ משפחתי וזוגי ומנחת הורים בשיטת אדלר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
דברו עם הילד בצורה ברורה ותקינה ולא במהירות
צילום: shutterstock
מומלצים