בית הדין קבע: אזריה יתחיל לרצות את מאסרו בעוד 10 ימים
השופטים דחו את ערעורי ההגנה והתביעה על הרשעת החייל בהריגת המחבל החברון, והעונש נותר על כנו: שנה וחצי מאסר. הסנגור עו"ד יורם שפטל יבקש לערער לעליון. האב צ'רלי על אפשרות החנינה: "אם נקבל פנייה מראש הממשלה או משר הביטחון - נשקול". האם אושרה לא חשה בטוב וטופלה בידי פראמדיק צבאי
בית הדין הצבאי לערעורים בקריה נעתר באופן חלקי לבקשת סנגורו של אלאור אזריה, עו"ד יורם שפטל, וקבע כי יתחיל לרצות את עונשו בעוד 10 ימים - יום רביעי, 9 באוגוסט בשעה 10:00, "ועד אז יוסיפו לחול המגבלות של מעצר הבית". את המאסר הוא ירצה בכלא 4 בצריפין. ההחלטה התקבלה בתום דיון ממושך שבמהלכו נדחו ערעורי ההגנה והתביעה על עצם ההרשעה ועל העונש שנותר שנה וחצי מאסר. הכרעת הדין משתרעת על פני 159 עמודים ובית הדין הקריא אותה במשך ארבע שעות וחצי.
לקריאת ההחלטה המלאה של השופטים - לחצו כאן
הסנגור יורם שפטל אמר ביציאה מבית הדין: "נבואות הזעם על עונש חמור יותר, שמטרתן הייתה למנוע מאיתנו להגיש ערעור, נתבדו לחלוטין. הכרעת הדין לא תצליח לעולם להסביר את הדברים שמחייבים את זיכויו של אלאור, שכתב בזמנו לא אחר מאשר נשיא בית הדין האלוף דורון פייליס. המסקנה היא שנבקש מהעליון רשות לערער על הכרעת הדין, שלעניות דעתי רצופה טעויות. מעכשיו אני מתחיל להכין בקשה לרשות ערעור לבית המשפט העליון, שאני חייב להגיש אותה תוך 10 ימים, ואני אגיש אותה יומיים קודם".
על אפשרות החנינה אמר שפטל: "אני ער לכך ששר הביטחון פרסם הודעה שבה הוא פונה למשפחה לא להגיש ערעור כי 'אין לו ספק', אלה מילים שלו, 'אין לו ספק שהרמטכ"ל יתחשב במצב ויקל בעונשו של אלאור'. אדרבא - כשיבואו ויאמרו לנו שאלה פני הדברים באופן רסמי, מחייב, נשקול את צעדינו בהתאם".
האב צ'רלי התייחס לאפשרות של חנינה בידי הרמטכ"ל: "ברגע שנקבל פנייה רשמית משר הביטחון או מראש הממשלה, אנחנו נשקול ונבדוק כל דבר לגופו. אני רוצה לראות אם שרואה את הבן שלה כבר 16 חודשים במעצר פתוח. איך היא תרגיש?".
האב צ'רלי אזריה הוסיף: "אני רוצה להודות לעם השפוי שהגיע לעודד ולתמוך. 90 אחוז יודעים שאלאור זכאי והפרוטוקלים מדברים בעד עצמם. אם שרואה את הבן שלה 16 חודשים במעצר פתוח, איך היא תרגיש? תפעילו דמיון".
התובע נדב וייסמן: "כל שופטי בית הדין שדנו בתיק בשתי ערכאות - שמונה שופטים שהם חמישה שופטים מקצועיים ושלושה קצינים קרביים וותיקים - קבעו שבמקרה הזה יש להרשיע בעבירה החמורה של הריגה. פסק הדין שניתן היום כולל קביעות חשובות משפטיות וערכיות באשר לערכי צה"ל וחשיבות השמירה עליהם, ובפרט לגבי ערך טוהר הנשק פסק הדין חד ברור ומהדהד".
בתום הדיון טופלה אמו של אלאור, אושרה, בידי פראמדיק צבאי לאחר שלא חשה בטוב. קודם לכן הטיחה בתובע הצבאי, עו"ד נדב וייסמן: "הרוע בהתגלמותו", ואחר כך פרצה בבכי. זה קרה בשעה שהוא התנגד לבקשת סנגורו של אלאור לדחיית הכניסה לכלא לצורך הגשת בקשת רשות ערעור לבית המשפט העליון. האב צ'רלי האשים: "מסרסים את הצבא".
נשיא בית הדין הצבאי לערעורים, האלוף דורון פיילס, קבע כי "התנהגות אזריה - אין זו דרכה של מדינת ישראל ולא של צה"ל. מעשהו חמור ולא מוסרי. הוא לא נטל אחריות למעשים ולא הביע פקפוק". בנוגע לדחיית ערעור התביעה להחמיר את העונש נכתב בדעת המיעוט: "מחבל אינו חפץ או חיה ואינו ראוי למיתה ככל שיהיה. אנו מצפים שחיילים שיפעילו שיקול דעת גם כשיקטלו חיים בזויים ככל שיהיו. אין להסכים להתרת דם".
על עדותו של אזריה אמר כי "אין לתת אמון בגרסתו. חוסר ההתאמה בין גרסאותיו התבטאה בכך שניסה לעצב את גרסתו בהתאם למידע שקיבל. גם טענתו בנוגע לחשש ממטען אינה משכנעת. הוא התנהל כמו במטווח ולא כמו בזירת פיגוע". על העדויות נגד אזריה נקבע בהכרעת הדין כי "לאף אחד מהעדים במשפט לא היה מניע להעליל על אזריה".
בנוסף, מתחו השופטים ביקורת על עדות המ"פ תום נעמן: "העדות הייתה בעייתית, מעוררת תמיהה וחלק מדבריו היו סתמיים". למרות הבעייתיות שהעלו השופטים בעדות המ"פ, הם החליטו כי אין בעדותו לשנות את הקביעות שהועלו בערכאה הקודמת. גם לגבי עדות המג"ד, סא"ל דוד שפירא, לא מצא בית הדין להתערב במהימנות גרסתו.
על סוגיית המטען נכתב בהכרעת הדין: "אזריה המתין שתי דקות עד שירה מאז ששמע את קריאות האזהרה ממטען. נקבע בצדק שלא הייתה הצדקה לירי. גרסתו בעניין נשמטת מתחת לקרקע. טבעו של אדם החושש לחייו להזהיר את הנוכחים בזירה והוא לא נהג כך. הוא פעל בקור רוח ובאופן איטי, נכנס בין כוונות, התמהמה וצעק 'זוזו זוזו' לפני שירה ואף שלא חבש קסדתו. התנהגות זו אינה מתיישרת עם מי שחש סכנה".