שתף קטע נבחר

 

פציעות בחופש הגדול: יש לילדים כיסוי

החופש הגדול הוא גם זמן מועד לפורענות. ביטוח תאונות אישיות נכלל במסגרת תשלומי ההורים לביה"ס והוא תקף גם בחופשות ואפילו בחו"ל. הנה מה שכדאי לדעת

מחצית מהחופש הגדול כבר עברה וחודש נוסף נותר למאות אלפי התלמידים המבלים בחופשת הקיץ.

 

לצערנו, החופש הוא גם זמן מועד לפורענות, ולא פעם אנחנו שומעים על מקרי פציעה שונים. כדאי לדעת כי לילד שנפגע יש כיסוי ביטוחי שעשוי להעניק לו פיצוי.

 

לא רבים מודעים לכך , אך נפילה מאופניים, פציעה בטיול, או נזק גופני שנגרם בפעילות פנאי, ספורט או בילוי - כל אחד מהמקרים הללו ועוד רבים אחרים מכוסה במסגרת ביטוח תאונות אישיות התקף כמעט לכל הילדים בישראל.

 

בכל שנה משלמים ההורים עשרות מיליוני שקלים עבור הביטוח במסגרת התשלום השנתי לבית הספר ולמערכת החינוך. הכיסוי הביטוחי הזה חל על התלמיד בכל ימות השנה, 24 שעות ביממה ובכל מקום שנמצא בו התלמיד, גם אם לתאונה אין קשר לפעילות המוסד החינוכי שהתלמיד לומד בו וכאמור, גם בחופשות.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מה מכוסה במסגרת הפוליסה?

פוליסת הביטוח מעניקה פיצוי כספי במקרה שנגרם נזק לילד, בהתאם להיקף הנזק ואחוזי הנכות שנגרמו לו, ואף ניתן לקבל פיצוי כספי במקרה שנגרמת לילד נכות זמנית (יוענק פיצוי יומי עבור תקופה המוגדרת בפוליסה).

 

כך גם כולל הפיצוי הביטוחי תקופת אשפוז, החזר הוצאות רפואיות עוד.

 

אילו תאונות אינן מכוסות בפוליסה?

"הכיסוי הביטוחי אינו חל על מקרים בהם מכוסה התלמיד מכוח הסדר אחר המעוגן בחוק המדינה", מסבירים עורכי הדין ורד כהן ורענן בר-און ממשרד בר-און-כהן. "כך למשל, הוא לא מכסה פגיעה בתאונת דרכים, פגיעה כתוצאה מפעולת איבה וטרור או פגיעה מתאונת עבודה, רשלנות רפואית, מחלה שאינה נובעת מתאונה ועוד. במקרים אלה - קיימות אפשרויות אחרות המוסדרות בחוק לקבלת פיצוי".

 

תביעה עד גיל גיל 21

האם צריך להוכיח רשלנות של הפוגע או העדר רשלנות של הילד כדי לקבל פיצוי?

הפוליסה לביטוח תאונות אישיות, מעניקה פיצוי לתלמידים ללא צורך בהוכחת אחריות או רשלנות. כך, אין צורך למצוא "אשמים" או רשלנים, אלא להוכיח את הנזק בלבד. אין גם רלבנטיות לאחריותו של התלמיד עצמו לתאונה.

 

האם ניתן להגיש תביעות נוספות לקבלת פיצוי מעבר לניתן על פי הפוליסה?

פיצוי על פי הפוליסה לתלמידים אינו מונע הגשת תביעות נוספות. התביעה על פי הפוליסה אינה מונעת את הזכות לתבוע גורמים נוספים שנושאים באחריות ישירה או עקיפה לפגיעה, לקבלת פיצוי נוסף מעבר לפיצוי מכוח פוליסת ביטוח תלמידים.

 

למשל – פגיעה משלט שנפל ברחוב, עשויה להוביל לאחר מימוש זכויות על פי הפוליסה, גם להגשת תביעה נגד הרשות המקומית בגין רשלנות. כך, פציעה הנגרמת כתוצאה מרשלנות של גורם שלישי מספקת עילה לתביעה נוספת נגד גורם הנזק עצמו.

 

מתי פגה זכות התביעה על פי הפוליסה?

זכות התביעה על הפוליסה ה"בית ספרית" פגה לאחר 3 שנים מיום התאונה, או 3 שנים מגיל 18, לפי המאוחר. כך שבפועל ניתן להגיש תביעה עד גיל 21.

 

מומלץ, מיד לאחר תום הטיפולים הדחופים, לאסוף ראיות ככל האפשר, שמא יהיה קשה לאתר אותן בהמשך. כך למשל, פרטי עדים לתאונה, עותק מפוליסת הביטוח, צילום זירת התאונה, עותקים מכל המסמכים הרפואיים בגין הפציעה ועותקים מהקבלות בגין התשלומים וההוצאות השונות. רצוי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי כדי לממש את הזכויות באופן מיטבי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
עו"ד ורד כהן ורענן בר-און
מומלצים