שתף קטע נבחר

 

אבי גבאי: "אין לי בעיה שהבן שלי ילמד גמרא", בנט: "אנחנו צריכים להופיע ברחבי הארץ"

בהופעה משותפת בערב תשעה באב בכנס ביישוב אפרת התייחסו יו"ר מפלגת העבודה החדש ויו"ר הבית היהודי למגוון נושאים, התווכחו בשאלות של דת ומדינה והסכימו כי יש לחתור לאחדות בעם

 

 

בנט וגבאי בכנס לציון ט' באב    (צילום: גיל יוחנן)

בנט וגבאי בכנס לציון ט' באב    (צילום: גיל יוחנן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יו"ר מפלגת העבודה אבי גבאי ממשיך לפנות לקהלים חדשים. אמש (ב') ביוזמת כנס שדרות לחברה ומכללת ספיר שהתקיים ביישוב אפרת, הופיע גבאי לשיחה בערב ט' באב עם יו"ר הבית היהודי השר נפתלי בנט, ואמר: "אין לי בעיה שהבן שלי ילמד דף גמרא. קידוש הוא יודע מהבית". עם זאת, הוא מתח ביקורת על תופעות ההדתה במערכת החינוך. מנגד, השר בנט אמר כי "אני מציע שנצא למופע ברחבי הארץ. אנחנו יכולים לאחד את הארץ וזו באמת רוח טובה גם לתשעה באב".

 

בפתח דבריו אמר גבאי כי אין לו בעיה עם לימודי גמרא, אבל הוסיף: "האם יש הדתה? כן וזה חלק מהאג'נדה של נפתלי. חלק מהעניין הוא התגלגלות של התהליך להחזרה בתשובה שאני נגדו", אמר גבאי.

גבאי ובנט בכנס באפרת (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
גבאי ובנט בכנס באפרת(צילום: גיל יוחנן)

"אחד הדברים שמפריעים לי, וזה אולי נושא יותר רחב מכל הסיפור הזה, הוא כל העמותות האלה שנכנסות לבתי ספר", ציין גבאי, "אני נגד כל העמותות האלה שפועלות בבתי ספר, אני חושב שזה מין משהו כזה שלא נשלט באמת. אנחנו לא יודעים באמת מה הם עושים ומה הם לא עושים, ומאחר שאשתי היא רכזת שכבות בבית ספר אז אני גם מכיר את החיים בבית הספר".

 

לדברי גבאי, יש שעות שאין בכיתה אף אחד, "אז קוראים לעמותות וזה גם עניין כלכלי של בית הספר להביא את העמותה שתעביר את השיעורים כי זה חוסך לבית הספר תקציב וכו'. ראיתי כמה דוגמאות בעיתונים, מודה שלא התעמקתי, ויש כמה דוגמאות איך המשפחה החילונית היא פחות טובה מהמשפחה היהודית, כל מיני ציורים ודברים כאלה, ואני בטוח שגם נפתלי לא בעד דבר כזה".

 

יו"ר מפלגת העבודה התייחס גם להקצנה במגזר הערבי, שבאה לידי ביטוי בין השאר במפגני האבל והתמיכה באום אל-פחם בעקבות הפיגוע בהר הבית שאותו ביצעו שלושה צעירים בני המקום, "האירוע באום אל-פחם הוא אירוע מזעזע, מזעזע, מזעזע, מזעזע. לראות אלפי אזרחים ישראלים מלווים טקס קבורה רוצחי אזרחים ישראלים אחרים זה בלתי נסבל. אנחנו צריכים למצוא דרך להוסיף ולהחמיר עם התנועה האיסלאמית בישראל. כל מה שאפשר לעשות, צריך לעשות כי זו תנועת טרור. פשוט מאוד. לא פחות מזה".

תמימות דעים בין השניים בעקבות האירועים באום-אל פחם (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
תמימות דעים בין השניים בעקבות האירועים באום-אל פחם(צילום: גיל יוחנן)

נפתלי בנט אמר בעניין זה כי מפגן ההזדהות באום אל-פחם לא היה של קומץ, "זה לא עשרים איש, זה אלפים. עוד לא עיכלנו עד הסוף את המשמעות. אנחנו צריכים לחשוב מה עושים כי התפיסה הבסיסית שלי לתת את כל הזכויות. אני לא דורש מערבים לשיר התקווה. אני כן מצפה שיעמדו בהתקווה ויכבדו. אני צריך לדעת שהם לא נגדנו. ביוזמה של הבית היהודי הוצאנו את התנועה האיסלאמית לחוק. אמרו שתהיה אינתיפאדה. לא קרה".

 

אבי גבאי סיכם: "לא צריך לחכות לבית שלישי. מדינת ישראל היא הבית השלישי. ראיתי בממשלה שיח של פירוד שהיה לי מאוד קשה איתו. כמעט כל שבוע בישיבות הממשלה הייתה אמירה של ראש הממשלה נגד קבוצה כלשהי באוכלוסייה. היה לי מאוד קשה. הבטן מתהפכת כששומעים את זה".  

קריאת מגילת איכה במפלגת העבודה ()
קריאת מגילת איכה במפלגת העבודה
 

בנט הגיב: "אני מציע שנצא למופע ברחבי הארץ אנחנו יכולים לאחד את הארץ וזו באמת רוח טובה גם לתשעה באב. אני נורא נורא מסכים איתך. איך בגין פעם אמר: 'אין ספרדים ואשכנזים - כולנו יהודים'. כולנו יהודים, כולנו אוהבים את המדינה ויאללה יש עוד הרבה עבודה". גבאי אמר בהתייחסו למצבה של ישראל: "אנחנו בגאולה מושלמת, ברצינות. יש פה מדינה עצמאית, חזקה, כלכלה מדהימה ביחס למדינות אחרות, עם יהודי. מה שטוב כאן ובאמת - ב-70 שנה הגענו למדינה מטורפת ואני גם חושב שיש סייקלים בחיים גם בחיים של מדינה יש סייקלים. אני חושב שאני רואה את זה שיש כיום תחושה בקרב ציבורים נרחבים שנמאס להם מהפלגנות הזאת והם רוצים שייאחדו אותו. נמאס לו שיסבירו לו שמישהו אחר לא בסדר".

 

בנט שאל את הנוכחים בקהל מה לדעתם הקללה הנפוצה היום בבתי הספר סביב כיתה ט'. על כך הוא אמר: "זה לא 'הומו', למרות שזה קיים. הקללה הנפוצה ביותר היום היא 'שמאלן'. תראו לאן הגענו, אתה לוקח ציבור 'הומו', 'מתנחל', 'ערבי', 'שמאלן', 'דוס', ואנחנו במחי יד מוחקים ציבור שלם ובסוף זה כל הציבורים עושים את זה כמעט לכל הציבורים. עמדותיי מאוד ברורות, אבל אני משתדל שלא לקלל, משתדל שלא לצבוע ציבור שלום ולומר 'השמאלנים ה... ', זאת לא הדרך. אנחנו צריכים את כולם".

 

בנט: אפליה נגד מתפללים יהודים בהר הבית

יו"ר הבית היהודי התייחס גם למצב בהר הבית, ואמר כי "יש אפליה חמורה נגד יהודים. אני אישית לא עולה להר הבית. אני אגלה לכם סוד. כשהייתי בן 14 הייתי בנוער התחיה ועליתי להר הבית. מאז אני לא עולה להר הבית. אני לא נכנס בכלל לסוגייה ההלכתית. בוודאי שזאת אפליה חמורה נגד יהודים שיהודים לא יכולים להתפלל". 

 

לדבריו, "יש מגמה חיובית שאבי תיאר אותה של יותר ויותר יהודים שעולים להר הבית. מכיוון שאני חבר בממשלה וחבר קבינט אני מאוד רוצה להיזהר בדבריי, לא רוצה לומר דברים, בטח לא בעיתוי הזה אבל רק אגיד שבהרבה תחומים שהיו נראים בלתי ניתנים לחשיבה - כשיש אומץ, אפשר לעשות. למשל הגולן שסופח. אז דברים כן ניתנים לשינוי, אני לא רואה את זה כגזרת גורל. האם מחר אנחנו הולכים לעשות זנבג וגמרנו? לא. אני לא מתעלם מהאחריות אבל מעל לכל אני זוכר ויודע שזה המרכז הלאומי של העם היהודי".

 

בהתייחסו לעמדת שב"כ ביחס להסרת גלאי המתכות, אמר כי "יש לנו ארגונים מצוינים, שב"כ מצוין והאנשים האלה מצילים את החיים יומם ולילה. זה לא אומר שאסור לחלוק". הוא ציין כי במבצע "צוק איתן", "כל מערכת הביטחון סברה א' ואני סברתי אחרת, ואחר כך צדקנו בדיעבד. אני לא מקדש עמדות של אנשי ביטחון אבל אני כן מכיר את העשייה הבלתי רגילה של כל כוחות הביטחון ומגבה אותם".

 

בהתייחסו לפרשת אלאור אזריה אמר כי "האינטואציה הבבסיסית היא בריאה. אנחנו תחת מתקפת טרור, החייל הזה הרג מחבל שבא לרצוח יהודים. אז שגה, צריך להיענש. אבל מכאן ועד לאן שלקחו אותו הייתה שגיאה, ואני אמרתי את זה מיד בתחילת האירוע. אני כן מסכים עם אבי שההנהגה צריכה לקחת את העם למקומות חיוביים ולא לייצר קיטוב".

 

במקביל להופעתו של גבאי באפרת, התכנסו הערב פעילים בבית מפלגת העבודה בתל אביב לקריאת מגילת איכה. זו הפעם הראשונה שצעירי המפלגה מתכנסים לערב כזה. גבאי אמנם לא נמנה עם מארגני האירוע, אולם במפלגה אמרו כי כניסתו לתפקיד והרוח שהביא עמו אפשרו לאירוע להתרחש.


פורסם לראשונה 31/07/2017 23:42

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
נפתלי בנט ואבי גבאי בשולי הכנס באפרת
צילום: גיל יוחנן
מומלצים