שתף קטע נבחר

 

נערת הפיתוי האיראנית: ישראלים נפלו ברשתה של מיה

היא בת 29, חובבת צילום ומחפשת אהבה. הבעיה היחידה - מיה אש לא קיימת. קורבנות הריגול ברשת: חברות בתעשיות רגישות בישראל, סעודיה וארה"ב

 

מיה אש. הפרופיל שלה נבנה במשך תקופה ארוכה ()
מיה אש. הפרופיל שלה נבנה במשך תקופה ארוכה

 

חצי שנה לאחר שצה"ל חשף את "נערות הפיתוי" של חמאס מתברר כי גם האיראנים פועלים באותה דרך במטרה להשיג מידע סודי, בין היתר מחברות ישראליות הפועלות בתחומים רגישים.   

 

מיה אש היא צלמת עצמאית בת 29, אישה אטרקטיבית שחיה בלונדון, מאזינה למוזיקת אינדי וגולשת ברשתות החברתיות. היא למדה באוניברסיטת לונדון, היא סוג של היפסטרית - והיא מחפשת אהבה. החיבה העיקרית שלה היא לגברים מבוגרים בתפקידים בכירים בתעשיות האנרגיה, התעופה וטכנולוגיית המידע. יש רק בעיה אחת - מיה אש לא קיימת.

 

כך תשמרו על המידע שלכם    (צלם: אורי דוידוביץ)

כך תשמרו על המידע שלכם    (צלם: אורי דוידוביץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

למעשה, הפרופיל שלה הוא פרופיל מזויף, שנועד לשמש מלכודת אהבים כדי לגנוב מידע חשאי. החוקרים שחשפו את המזימה סבורים כי מיה נוצרה על ידי האקרים המקושרים לאיראן.

 

לפי הדיווחים בתקשורת העולמית, המזימה הצליחה חלקית ובכירים בתעשיות רגישות בישראל, ארצות הברית, הודו וסעודיה חשפו מידע סודי בפני אותו פרופיל מזויף. "מיה" שתלה גם תוכנת ריגול במחשבי החברות שמהן אספה מידע, לפני שהדבר התגלה בפברואר האחרון.

  

באותו חודש פנתה חברה מזרח-תיכונית ששמה לא הוזכר לחברת אבטחת הסייבר האמריקנית SecureWorks כדי לחקור את ניסיון הריגול. האנליסטים זיהו בתוך זמן קצר כי עובד המתעניין בצילום נמצא בקשר עם "מעריצה" בריטית זה חודש.

עמוד הפייסבוק של מיה אש ()
עמוד הפייסבוק של מיה אש

העובד הוחמא כשמיה פנתה אליו ברשת החברתית לינקדאין בשאלות הנוגעות לצילום - התשוקה המשותפת לשניהם. בתוך זמן קצר הם הפכו לחברים בפייסבוק, שם הם התכתבו ודיברו על עבודה ותחביבים. החשבונות של מיה בפייסבוק, אינסטגרם, לינקדאין ובלוגר הראו כי עם חבריה נמנים צלמים רבים וכי מצבה הזוגי מוגדר It's complicated.

      

באחד הימים היא שאלה את הידיד החדש אם הוא יכול לעשות לה טובה. היא ביקשה ממנו משוב לסקר על צילום, שכולל השלמת טופס אקסל. היא טענה כי צריך לעשות זאת במחשב העבודה, אחרת ייווצרו בעיות טכנולוגיות. העובד בלע את הפתיון וברגע שלחץ הוחדרה תוכנת הריגול למחשב. למרבה המזל, אבטחת הסייבר של החברה זיהתה זאת.

 

בחקירה עלה כי הפרופיל של מיה נוצר במשך שנה, והאחראים לו רקמו במשך חודשים קשרים עם צלמים אמיתיים ברשת כדי להעניק לדמות הבדיונית אמינות. התמונות של מיה נלקחו מפרופיל של סטודנטית רומנייה.

 

ב"אוסטרליאן" נכתב כי צוות החוקרים העריך שאותו פרופיל נוצר על ידי קבוצת ההאקרים "קובלט ג'יפסי", שלפי ההערכה איראן היא העומדת מאחוריה. אותה קבוצה קושרה בעבר למתקפות סייבר שהפילו אלפי מחשבים בסעודיה ולתקיפת סייבר של חברות בישראל. 

נערות הפיתוי של חמאס (צילום: דו"צ) (צילום: דו
נערות הפיתוי של חמאס(צילום: דו"צ)
 

זהו כמובן לא המקרה הראשון של "נערת פיתוי" ברשת לצורכי ריגול. לפני חצי שנה אמרו בצה"ל כי בחמאס הגבירו את פעילות הריגול האינטרנטית המופנית לחיילי צה"ל במטרה לאסוף מודיעין על פעולות הצבא והיערכותו בגבול הרצועה.

 

מבדיקות ומחקירות שניהלו מחלקת ביטחון מידע בצה"ל ויחידת הסייבר ההגנתי של אגף התקשוב ושב"כ עלה כי טלפונים ניידים רבים של לוחמים, קצינים וחיילי מטה, ובהם גם אנשי מילואים, הותקפו על ידי פעילי חמאס. אלו התחזו ברשת לנשים מושכות ופיתו עשרות חיילים שהורידו "אפליקציית צ'ט". מרגע שהורדה האפליקציה היא השתלטה על הטלפון של החיילים כדי להעביר מידע לארגון הטרור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים