מתוק, לא מתוק: כמה סוכר מסתתר במזון
החופש הגדול הוא זמן מצוין עבור הילדים להתעדכן בכל החטיפים והמתוקים שיש כשהם מבלים מול המסכים ומנשנשים. מה עושים כדי להימנע ממצב כזה ואיך משתפים אותם בהחלטה מה אוכלים וכמה? הדיאטנית אורנה לוי יצאה לקניות בסופרמרקט והסבירה כיצד מחשבים את כמות הסוכר במוצרים
בשיתוף תלמה
הקייטנות הסתיימו, הילדים יושבים רוב היום מול המסכים ומנשנשים מכל הבא ליד, ובעיקר ממתקים. אבל גם כשהם - וגם אנחנו - אוכלים דברים שלא נחשבים בעינינו מתוקים, חשוב לדעת שהם מכילים סוכר וכדאי מאוד לדעת כיצד לקרוא מה כמות הסוכר שיש בכל מוצר. איגוד הלב האמריקאי (AHA) הצהיר בשנת 2016 כי על ילדים ונוער לצרוך פחות מ-6 כפיות סוכר ליום. אז איך יודעים כמה סוכר יש במוצר ומה החישוב הנכון? יצאנו עם אורנה לוי, מנהלת תזונה ובריאות ביוניליוור, לסופרמרקט כדי שתסביר לנו כיצד מחשבים את כמות הסוכר ומה עושים כשהילדים דורשים מתוק.
"משרד הבריאות מגדיר ברגולציה בישראל איך הסימון צריך להיות, אם זה היה אנרגיה שמסומנת בקלוריות, חלבונים, שומנים, פחמימות", מסבירה לוי. "עדיין אין חוק שאומר שאנחנו מחוייבים לרשום את כמות הסוכר. יחד עם זה, יש הרבה מאוד חברות יצאו בהתנדבות לעולם הזה שהחלו לסמן את המוצרים."
כשזה מגיע לילדים, מוסיפה לוי, חשוב להראות להם את מה שכתוב על האריזות, להעיר את תשומת לבם לנושא כדי שיהיו מודעים וידעו מה לחפש וכיצלד לחשב - לאו דווקא בצורה של דיאטה, אלא כדי להיות מודעים למה שהם מכניסים לגוף, ולא רק מבחינת סוכר, אלא בכלל.
בשיתוף תלמה