ארה"ב במסר פייסני לצפון קוריאה: "אנחנו לא אויבים"
אחרי הצהרות מאיימות של שני הצדדים שלח הערב מזכיר המדינה טילרסון מסר מרגיע. "אנחנו לא האויבים שלכם ורוצים דיאלוג", אמר טילרסון והוסיף כי תוכנית הטילים הקוריאנית מאיימת על ארה"ב ומחייבת "לחץ שקט"
"אנחנו לא רוצים לשנות את המשטר ולא מנסים להפיל אותו", הבהיר טילרסון לכתבים במחלקת המדינה. "אנחנו לא מעוניינים באיחוד מואץ של חצי האי קוריאה ולא מחפשים תרוץ לשלוח את הצבא שלנו צפונית לקו רוחב 38 (שמחלק את קוריאה)".
"אנחנו לא האויב שלכם, אבל אתם מהווים איום בלתי מקובל עלינו, ואנחנו חייבים להגיב", הבהיר טילרסון לצפון קוריאה. "אנחנו מקווים שבנקודה מסוימת הם יתחילו להבין שאנחנו נרצה לשבת ולקיים דיאלוג איתם", הוסיף מזכיר המדינה על השלטון הצפון קוריאני. טילרסון אמר שארה"ב מעוניינת להפעיל על צפון קוריאה "לחץ שקט" כדי שתפסיק את תוכנית הטילים שלה, ואמר כי האופציות מוגבלות.
"יש אופציה צבאית: להשמיד את תוכנית הטילים הצפון קוריאנית ואת צפון קוריאה עצמה", אמר גרהאם בראיון לרשת NBC. גרהאם אמר שאם הדיפלומטיה תיכשל לארה"ב לא תישאר ברירה אלא לצאת לפעולה צבאית. "תהיה מלחמה עם צפון קוריאה אם הם ימשיכו לנסות לפגוע באמריקה עם טיל בליסטי בין-יבשתי", אמר גרהאם, על בסיס שיחותיו עם טראמפ.
בסוף השבוע, אחרי הניסוי האחרון שלה, הודיעה צפון קוריאה כי הטיל החדש ששיגרה מסוגל להגיע לארה"ב. בתגובה אמר דונלד טראמפ כי ארה"ב "תנקוט את כל הצעדים שיידרשו כדי להבטיח את ביטחונם של האמריקנים ולהגן על בנות בריתה באזור". הוא הוסיף כי השיגור הוא "מעשה פזיז ומסוכן של המשטר הצפון קוריאני", וכי צפון קוריאה היא "האיום הדחוף ביותר והמסוכן ביותר לשלום העולם".
טראמפ גם מתח ביקורת על התנהלותה של סין, בעלת בריתה של צפון קוריאה. "המנהיגים שלנו בעבר היו טיפשים, כשאפשרו לסין להרוויח מאות מיליארדי דולרים בסחר ולא עשו דבר בנוגע לצפון קוריאה. רק דיברו", אמר הנשיא. שגרירת ארה"ב ניקי היילי הבהירה כי לא תכנס דיון נוסף במועצת הביטחון של האו"ם, והטילה גם היא אחריות מסוימת על סין.
"צפון קוריאה כבר נמצאת במרכזן של כמה החלטות של מועצת הביטחון, והיא הפרה אותן בבוטות כמה פעמים", אמרה השגרירה האמריקנית. "תם עידן הדיבורים. הגיע הזמן שסין תחליט אם היא מוכנה לקחת צעד מרחיק לכת".