שתף קטע נבחר

 

אמריקנים יזדקקו לאישור מיוחד כדי לנסוע לצפון קוריאה

החל מהחודש הבא צפון קוריאה תהפוך למדינה היחידה שלאמריקנים אסור לנסוע אליה. מי שירצה בכל זאת - יצטרך להשיג תיקוף מיוחד לדרכון. השבוע אמרה שגרירת ארה"ב באו"ם כי "תם עידן הדיבורים" עם המדינה המבודדת

 

הניסוי האמריקני בטיל בין יבשתי

הניסוי האמריקני בטיל בין יבשתי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מחלקת המדינה האמריקנית הודיעה הלילה (ה') כי החל מ-1 בספטמבר ייכנס לתוקף איסור נסיעה לצפון קוריאה עם דרכון אמריקני, והאמריקנים שנמצאים כעת במדינה לאחר שנכנסו אליה עם דרכון אמריקני יאלצו לעזוב אותה. אמריקנים שירצו לנסוע לצפון קוריאה לאחר תאריך זה יצטרכו להשיג תיקוף מיוחד לדרכון, שיינתן רק בתנאים מסוימים. לדוגמא, עיתונאים, פעילי זכויות אדם וכאלו שבקשתם נוגעת ל"ענייני ביטחון לאומי", יוכלו לבקש את התיקוף המיוחד. בכך תהפוך צפון קוריאה למדינה היחידה שלאמריקנים אסור לנסוע אליה.

 

האיסור מגיע על רקע המתיחות המתמשכת בין שתי המדינות, כאשר בחודשים האחרונים ביצעה צפון קוריאה כמה ניסיונות שיגור של טילים בליסטים ארוכי טווח, שיכולים להגיע לארה"ב. בשבוע שעבר שיגרה צפון קוריאה טיל בליסטי בין-יבשתי נוסף בשעות הלילה המאוחרות.

שיגור טיל בליסטי ארוך טווח של צפון קוריאה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
שיגור טיל בליסטי ארוך טווח של צפון קוריאה(צילום: רויטרס)

סוכנות הידיעות הרשמית של צפון קוריאה, KCNA, דיווחה כי מדובר בטיל מדגם "הואסונג-14". למחרת השיגור, מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג און, אמר כי הניסוי מוכיח כי "כל שטחה של ארצות הברית הוא בטווח הפגיעה". לדבריו, "זו הייתה אזהרה חמורה לארה"ב". צבא ארה"ב מסר כי בעקבות השיגור, הרמטכ"ל האמריקני דן עם מקבילו הדרום קוריאני ב"אפשרויות לתגובה צבאית".

 

בתגובה, שגרירת ארה"ב באו"ם, ניקי היילי, אמרה כי ארה"ב לא תיזום דיון נוסף במועצת הביטחון עקב שיגור הטיל הבליסטי. "צפון קוריאה כבר נמצאת במרכזן של כמה החלטות של מועצת הביטחון, והיא הפרה אותן בבוטות כמה פעמים", אמרה היילי והוסיפה: "תם עידן הדיבורים".

 

אתמול ערכה ארה"ב ניסוי בטיל בליסטי בין יבשתי מסוג Minuteman III. שיגור הניסוי של הטיל נעשה מבסיס חיל האוויר האמריקני מצפון ללוס אנג'לס. הצבא האמריקני הדגיש מבעוד מועד כי מטרת הניסוי היא "לוודא את היעילות, המוכנות והדיוק של מערכת הנשק הזו". טיל מהסוג שנוסה יכול לעבור מרחק של 6,800 קילומטר לפחות.

 

הסטודנט האמריקני אוטו וורמבייר בעת מעצרו צפון קוריאה (צילום: AP) (צילום: AP)
הסטודנט האמריקני אוטו וורמבייר בעת מעצרו צפון קוריאה(צילום: AP)

האיסור החדש מגיע גם כשלושה שבועות לאחר שצפון קוריאה שחררה את הסטודנט האמריקני אוטו וורמבייר (22), שנידון בשנה שעברה ל-15 שנות מאסר ועבודות פרך לאחר שהורשע ב"חתרנות", אז הודה וומבייר בדמעות מול המצלמות בצפון קוריאה שניסה לגנוב שלט תעמולה. הוא חזר לארצות הברית כשהוא שרוי בתרדמת ושבוע לאחר מכן הלך לעולמו.

 

להוריו של הצעיר, פרד וסינדי, נאמר כי הוא שקע בתרדמת זמן קצר אחרי המשפט בצפון

קוריאה. רופאים אמריקנים אמרו כי קיבלו מעט רישומים רפואיים צפון קוריאניים והם אינם יכולים להגיע למסקנה בנוגע לסיבה למצבו או לטיפול שקיבל בצפון קוריאה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און
צילום: רויטרס
מומלצים