שתף קטע נבחר

 

עזרה ראשונה לנשים: האמבולנס הוורוד של דובאי

"המענה הנשי" בנסיכות המפרץ: אמבולנסים מיוחדים שבהם נשים מעניקות טיפול רק לנשים. במצרים פחות התלהבו: "חבר'ה, זו רפואה, מה זה משנה אם הדוקטור גבר או אישה". צפו ב"יא אללה"

 

דובאי משיקה: אמבולנס ורוד    (צילום: אבי חי)

דובאי משיקה: אמבולנס ורוד    (צילום: אבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

בחודש האחרון ניתן להבחין ברחובות דובאי במכוניות ורודות ובהן נשים במדים ורודים. המדובר באקזיט נשי חדש בנסיכות, שבמסגרתו שירות חדש בשם "המענה הנשי", שנועד להעניק שירותי עזרה ראשונה לנשים בלבד בעתות חירום.

 

את המיזם המעניין השיק שירות האמבולנסים הממשלתי בנסיכות לפני כחודש, במטרה לאפשר לאישה יותר פרטיות במצבים אלה - זכות שנפגעת, לכאורה, כאשר מי שמגיש את העזרה הראשונה הוא גבר. "בחברה הערבית והמוסלמית, כאשר חולים מבקשים עזרה, הם מצפים לפרטיות ולשלווה", הסבירה, בשאיר א-רים, אחת המשתתפות בפרויקט, בשיחה עם סוכנות הידיעות הצרפתית.

נשים למען נשים באמבולנס ייחודי ()
נשים למען נשים באמבולנס ייחודי

 



בכתבה ששודרה ברשת אל-ערביה הסעודית הצטרפה לדעתה עוד דוברת: "אנחנו חיים בחברה ערבית ואיסלאמית. אנחנו רוצים לשמור על הפרטיות של האישה באופן שעולה בקנה אחד עם המנהגים והמסורות שלנו".

 

"מדובר בצוות נשי לגמרי שקיבל הכשרה והוא מתורגל", סיפר אחד מהממונים על הפרויקט בדובאי. "לנהגת יש ידע רב בהגעה לזירות של תאונות לאירועים עם נפגעים בהקדם האפשרי. זה נכון גם לגבי מגישת העזרה הראשונה שנמצאת בתוך הרכב".

 

בדובאי טוענים שבחודש האחרון ניכר שיש ביקוש לשירות האמבולנסים הוורודים מצד הנשים בנסיכות. השירות נועד לסייע לגם נשים שכורעות ללדת ולילדים קטנים שנקלעים למצוקה. "עד עכשיו כבר קיבלנו 55 קריאות", התגאו בשירות האמבולנסים הממשלתי. בעקבות ההצלחה הם מתכוונים להכניס רכב נוסף לפעילות של "המענה הנשי".

 

אבל לא כולם בעולם הערבי מתחברים לפרויקט. במצרים למשל מגישה באחת מהתכניות של הערוץ "דרים טי.וי" מתחה ביקורת: "הדברים האלה קצת יותר מתאימים לחברות המפרציות מאשר אלינו. אנחנו אוהבים לחקות כל דבר, אבל אנחנו גם חברה פתוחה קצת יותר. כלומר, זה רפואה, חבר'ה, ואין צורך שתהיה הפרדה. זה רפואה בין אם זה דוקטור, מגיש עזרה ראשונה וכדומה. יש גם דברים רבים שדומים לזה כמו בתי קפה לנשים או מוניות לנשים. אלה דברים שמעמיקים את הפירוד בחברה. בסופו של דבר כולנו בני אדם".

 

במצרים דווקא הושק שירות של מוניות ורודות, שמיועדות להסעת נשים בלבד כדי להיאבק בהטרדות מיניות, תופעה הפושה בחברה המצרית. על כל פנים הפרויקט החדש בדובאי הוא עוד דוגמה לכך שההפרדה בין נשים לגברים היא עדיין סוגיה בוערות בכל התחומי החיים במדינות המזרח התיכון. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים