שתף קטע נבחר

 

"על סף עוני": עובדי חיפה כימיקלים דרום קיבלו את השבת במפעל שעתיד להיסגר

אליעזר לא יודע איך להסביר לילדים ש"לאבא אין כסף", יובל קורא לממשלה להתעורר, אשתו של רונן לא מצליחה לעצור את הדמעות והבן של אלי כבר התנדב למכור צעצועים כדי לסייע. עשרות עובדי חיפה כימיקלים דרום קיבלו את השבת במפעל שבקרוב עלול להותיר מאות משפחות ללא פרנסה

 

 

"נגיע לקו העוני". קבלת השבת במפעל    (צילום: רועי עידן )

"נגיע לקו העוני". קבלת השבת במפעל    (צילום: רועי עידן )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עשרות עובדי מפעל חיפה כימיקלים דרום ומשפחותיהם קיבלו אמש (יום ו') את השבת באתר שבאזור התעשייה מישור רותם על רקע ההודעה הדרמטית השבוע כי החברה ומפעליה ייסגרו – וכלל העובדים יישלחו לביתם. לכל משפחה יש את הסיפור שלה, אך השורה התחתונה עבור כולם דומה: סגירת המפעל משמעותה גזר דין כלכלי למאות משפחות בערי הדרום.

 

אלי בן חמו, בן 44 מדימונה, נשוי ואב לשלושה ילדים בני 14, 4 ושנתיים, העביר במפעל כבר שלושה לילות רצופים. הוא עובד במקום יותר מחמש שנים בתור מפקח אריזה. "הייתי פה בעבודה כששמעתי שסוגרים את המפעל", סיפר. "זה הלילה השלישי שאני ישן פה. אשתי בבית עם הילדים. היא דואגת. תכננו לקנות בית. אנחנו גרים בבית של עמידר. עצרנו הכול בגלל המצב. זה היה החלום שלנו. הילד הגדול שואל ויודע מה קורה, והוא הגיע למצב שהוא ניסה למכור את הצעצועים שלו כדי שיהיה לאבא כסף. אמרתי לו שלא צריך. אני מאמין שבאמת יהיה בסדר. קשה לי להאמין שיסגרו מעצמה כזו".

מקבלים את השבת במפעל שעתיד להיסגר (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
מקבלים את השבת במפעל שעתיד להיסגר(צילום: רועי עידן)

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)
אליעזר צורדקר, בן 35 מדימונה, הוא אב לשלושה ילדים בני 7, 6 ו-3, והוא המפרנס העיקרי ועובד במפעל זה שלוש שנים בתור מפעיל שטח. "יש לחץ. אני מקווה שהמצב הזה ייפתר, המון משפחות מתפרנסות מהמפעל הזה", אמר אתמול. "אני לא רוצה להיכנס לפוליטיקה. שרים – יש פה משפחות. אנחנו צריכים לפרנס. אני לא רוצה לחשוב מה יהיה אם לא תהיה לנו עבודה. זה לא מפעל, תבינו, זה בית. קשה להסביר. אני לא רוצה להסביר איך זה לחזור הביתה בלי עבודה. אתה לא יכול להסביר לילדים את זה, שאין לאבא כסף. יש פתרון. תטפלו בזה".

 

"אנחנו בעלי משפחה, יש לנו ילדים לפרנס ובעלי לא יכול להיות בלי עבודה", סיפרה בדמעות יסמין אוסקר, שבעלה רונן עובד במפעל. השניים הגיעו לקבלת השבת אתמול גם עם ילדיהם. "רונן הוא המפרנס העיקרי בבית ואנחנו תלויים בו. שמעו אותנו והצילו את המפעל הזה. זה הבית שלנו. יש פיתרון. תנו לנו אותו. אנחנו לא רוצים להגיע לקו העוני. אנחנו לא נזקקים. רק רוצים לעבוד בכבוד".

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)
 

רונן הוסיף לדבריה של יסמין ואמר: "כששמעתי על זה הייתי כאן במפעל. לא האמנתי שנגיע למצב הזה. גם כך קשה מאוד למצוא מקום עבודה באזור הדרום. האבטלה די גבוהה. אני פה כבר 14 שנה. קשה להבין שהגענו למצב הזה".

 

"הממשלה בראשות נתניהו יכולה לתת פתרון, השר אלקין יכול לקחת אחריות ולא בגלל עסקאות פוליטיות או אינטרסים פוליטיים. יש בידיו את הפיתרון, הוא רק צריך לתת אותו", אמר יובל מוהב, בן 51 מבאר שבע, שעובד זה 15 שנה במפעל בתור מפקח אריזה.

 

"בעל הבית החזיק אותנו חמישה חודשים כאן כשהמפעל לא עובד. הסחבת של הממשלה גרמה לו לאבד תקווה ולפטר את העובדים. אנחנו לקראת שימוע לפני פיטורים. רוב העובדים פה מאזור דימונה, ירוחם, ערד ובאר שבע. יש פה 300-250 בתי אב. מכה כזו לערים בדרום היא מכה רצינית. הדרום לא יתאושש מזה משך שנים. יש פה אוכלוסייה מבוגרת שאני לא יודע אם תמצא מקום עבודה אחר, בייחוד באזור הזה. הם יהפכו לנטל על הממשלה. חוסר הוודאות שנמשך כבר חודשים והסחבת גורמים לעובדים ולבעל הבית לאבד תקווה. הודיעו לנו שאם לא יימצא פתרון בשבוע הקרוב – האתר ייסגר. בצפון הבעיה יותר מורכבת. אבל אצלנו יש פתרון. רק שייקחו אחריות. קחו מנהיגות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
קבלת השבת של העובדים
צילום: רועי עידן
מומלצים