שתף קטע נבחר

העונש לקים ג'ונג און: חרם סחורות. בשבת ההצבעה

אחרי חודשים של התרסות מצד קים ג'ונג און – העונש של צפון קוריאה מגיע. מועצת הביטחון תתכנס היום כדי להצביע על סנקציות חדשות: חרם סחורות שיקצץ שליש מהכנסותיה מיצוא, הגבלות על עובדים זרים והשעיית פרויקטים משותפים. במערב מאמינים: גם סין ורוסיה השתכנעו - ויתמכו

ארצות הברית צפויה להביא היום (שבת) בשעה 22:00 להצבעה במועצת הביטחון החלטה על סנקציות חדשות נגד צפון קוריאה על רקע פעולותיה המתריסות בחודשים האחרונים, שכללו שני שיגורים ניסיוניים ומסוכנים של טילים בליסטיים, ירי טילים קצרי טווח אל הים ואיומים חוזרים ונשנים לתקוף את ארה"ב ובעלות בריתה באסיה.

 

סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה אמש כי דיפלומט במועצת הביטחון סיפר שהצעת ההחלטה שתובא לאישור המועצה כוללת חרם על ייצוא פחם, ברזל, עופרת ופירות ים. צפון קוריאה נהנית מהכנסה של שלושה מיליארד דולר בשנה מהייצוא – והחרם הזה צפוי להפחית שליש מההכנסה הזו.

 

הדיפלומט, שביקש להישאר בעילום שם, אמר כי יש "ביטחון רב" בכך שרוסיה וסין, שעד כה סיכלו מהלכים דומים נגד צפון קוריאה, שאיתה יש להן יחסים קרובים, יתמכו בהצעה.

מועצת הביטחון מתכנסת. השאלה: האם יהיה וטו? (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מועצת הביטחון מתכנסת. השאלה: האם יהיה וטו?(צילום: רויטרס)

כדי שהסנקציות החדשות נגד צפון קוריאה יאושרו צריכה ההצעה לזכות בתמיכתן של תשע מחברות המועצה ויש צורך גם שאף אחת מחמש החברות הקבועות במועצת הביטחון (ארה"ב, סין, רוסיה, צרפת ובריטניה) לא תנצל את זכות הווטו שלה. סין ורוסיה הן היחידות שעשויות על הנייר לסכל החלטה נגד צפון קוריאה.

שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און. חודשים של התרסות (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און. חודשים של התרסות(צילום: AFP)

במסגרת הצעת ההחלטה גם ייאסר על מדינות להגדיל את מספר העובדים הזרים מצפון קוריאה המועסקים בשטחן ותיאסר השקת יוזמות חדשות עם צפון קוריאה או הפניית השקעות חדשות ליוזמות משותפות איתה.

 

בשבועות האחרונים הגיעה המתיחות בין ארה"ב לצפון קוריאה לשיא חדש על רקע ניסויי הטילים שעושה משטרו של קים ג'ונג און ואיומיו לתקוף בנשק גרעיני ובטילים בליסטיים את ארה"ב. רק ביום שבת שעבר חלפו שני מפציצים אמריקניים בשמיו של חצי האי הקוריאני בתגובה על הניסוי שעשתה פיונגיאנג בטיל בליסטי בין יבשתי ביום שישי. ארה"ב גם עשתה בשבת ניסוי מוצלח במערכת טילי ה-THAAD באלסקה.

שיגור טילים של ארה"ב ודרום קוריאה בתגובה על ניסוי של פיונגיאנג (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שיגור טילים של ארה"ב ודרום קוריאה בתגובה על ניסוי של פיונגיאנג(צילום: AFP)

קים ג'ונג און אמר בשבת שעברה כי הניסוי שארצו עשתה יום לפני כן בטיל בין יבשתי מוכיח שכל שטחה של ארה"ב נמצא בטווח הפגיעה. הוא הדגיש: "זו הייתה אזהרה חמורה לארה"ב". סוכנות הידיעות הרשמית של צפון קוריאה מסרה כי הניסוי הצליח וכי הטיל היה באוויר 47 דקות ו-12 שניות וגמא מרחק של 998 קילומטר.

 

מומחים מעריכים כי הטילים הבין יבשתיים של צפון קוריאה יכולים להגיע עד לאלסקה, וארה"ב נערכת ברצינות לאפשרות שהאיום הזה יתממש: השבוע ערכה ניסוי בשיגור טיל בליסטי בין יבשתי משלה. זהו הניסוי הרביעי מסוג זה שהיא עושה מאז תחילת השנה.


פורסם לראשונה 04/08/2017 22:38

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
דיון במועצת הביטחון. "ביטחון רב בהצבעה"
צילום: רויטרס
מומלצים